A DVTK ott folytatná, ahol abbahagyta

   

A MOL Liga újonca a bajnok otthonában, Miskolcon kezdi meg szereplését.

Péntek este hat órakor az új színekbe öltözött DVTK Jegesmedvék az újonc Dunarea Galati ellen kezdi a 2016/17-es bajnokságot. Bár nagy volt a mozgás a címvédő háza táján, a távozók helyére minőségi játékosok érkeztek, a szurkolók joggal reménykednek abban, hogy a tavalyihoz hasonló erősségű csapatot látnak majd a továbbra is gyönyörű miskolci jégcsarnokban. Erős felkészülési programon van túl a borsodi csapat, amelynek egyelőre csupán 5 légiósa van. A keret így is roppant erős, a klub megteheti, hogy kivár és csak szükség esetén, célirányosan tölti be a hatodik helyet. Doug Bradley késznek érzi csapatát a szezonra, amelyben azért az előző évinél több ki-ki meccsre számíthatnak, hiszen a vetélytársak sokat erősödtek. Az évadnyitón az újonc ellen mindenképpen a győzelem az elvárás. Utoljára a MOL Ligában 2016. január 18-án, a Debrecentől kapott ki a DVTK, azóta sorozatban 18 győztes meccset vívtak meg a játékosok. Nagy meglepetés lenne, ha az idénynyitón nem születne meg a sorozatban 19. miskolci győzelem. Gőz és Sakaris hetek óta sérüléssel bajlódik, ők aligha lépnek jégre pénteken.

MACMIS F4 D

Fotó: Mudra László

Galacon viszont egyelőre még keresik az optimális összeállítást. Még az utolsó pillanatban is érkezett légiós a csapathoz, amelynek egyik legnagyobb gondja a rövid cserepad lehet. Nem rossz az újonc játékoskerete, hiszen számos jó hazai játékost sikerült összegyűjteniük, de kulcsfontosságú posztokon, így a kapuban és a védelemben nagyon erősen függ a légiósoktól. Ha ők tudnak játszani, akkor elegen vannak és megvannak, ha nem, akkor viszont könnyen bajba kerülhet az együttes. A szezon első meccsén azonban ilyen problémák még nem nagyon lehetnek, minden valószínűség szerint a lehető legerősebb összeállításban tudja jégre küldeni fiait Julius Pénzes. Kulcskérdés lehet a galaciaknál a fegyelem, a felkészülés során voltak olyan összecsapásaik, amelyeken rekordszámú kiállítás született. A Miskolc ellen az ilyesmi sokba kerülhet.

“Jó felkészülést tudhatunk a hátunk mögött, örömmel tölt el a srácok nyári munkája – mondta blogunknak Doug Bradley, a miskolciak vezetőedzője. – Sok koncepciót vettünk át az elmúlt hónapban, a barátságos meccseink is megfelelően sikerültek. Az újonc Galacról nem sok mindent tudunk, csak videóról láttuk őket eddig játszani. Az ellenfélnél sokkal fontosabb, hogy miként tudjuk az eltervezett taktikánkat megvalósítani a jégen. Ez egy szoros bajnokság lesz, minden meccs nagy kihívást jelent, a legjobbunkat kell nyújtani. A srácok már nagyon várják a szezonkezdést. Be szeretnénk zsebelni a három pontot, de egyszerre csak egy lépésre koncentrálunk. Persze be akarunk kerülni a playoffba, és folytatni az elmúlt évek miskolci sikereit. De először a holnap esti mérkőzésre gondolunk. A felállást csak pénteken, a délelőtti edzést követően hirdetem ki, pár posztról majd csak az utolsó percben döntök. Szeretném, hogy azon a tréningen mindenki megfelelően koncentrált legyen.”

DVTK Jegesmedvék–Galati 7-0

   

A miskolciak a romániai újoncot fogadták a MOL Liga-szezonnyitón és a papírformának megfelelően magabiztos győzelmet arattak.

A mérkőzés előtt felvonták a DVTK Jegesmedvék tavalyi MOL Liga-győzelméért járó zászlót. Az első percek egyértelmű miskolci fölényt hoztak, és a 6. percben meg is szerezték a vezetést. Páros kiállítás alatt Cianfrini a kék vonal közeléből “méregerős” bombával lőtte ki a kapu bal oldalát (1-0). Egy perccel később Tóth lövését fejjel tolta ki Lakosil. Továbbra is a hazaiak támadtak többet, a galaciak ritkán jutottak el Adorján kapuja elé. A 10. percben egy gyors támadás végén Magosi adott középre, Pavuk közelről lőtt, de a szlovák kapus védett. A 12. percben 59 másodpercig kettős előnyben játszhattak a Jegesmedvék, ám sem ezt, sem a szimpla fórt nem tudták gólra váltani: a legközelebb Tóth állt a gólszerzéshez, ám egy kontra végén közelről telibe találta Lakosilt. A 17. percben a galaci hálóőr gáncsolta el Galaniszt, így jöhetett az újabb hazai emberelőny, ám hiába lőttek sokat, mindig volt egy védőblokk, egy beleérés, így ezt sem sikerült kihasználni.

A második harmad egy áthúzódó miskolci emberelőnnyel indult, ám ez is az eltékozolt lehetőségek közé került. De ami nem sikerült előnyben, az már jobban ment azonos létszámban. A fór után 14 másodperccel Tóth a kapu mögül adta vissza a korongot, és Johnston egy védővel a nyakán kilőtte a bal felső sarkot (2-0). A 4. percben Lakosil egy kapu előtt kavarodás során nem tudott rátenyerelni a korongra, mert Magosi gyorsabban elütötte előle. A pakk Galaniszhoz került, aki az üres kapuba lőtt (3-0). A 6. percben ismét nagy tumultus támadt a vendégkapu előtt, Lakosilt próbált ráfeküdni a pakkra, ám az kicsúszott alóla, így Ságinak csak az árván maradt hálóba kellett emelnie (4-0). A 11. percben Bushbacher lépett ki egyedül, de próbálkozását védte Adorján. A 14. percben Johnston cselezte be magát a kapu elé, majd kilőtte a hosszú sarkot (5-0). A 16. percben Irimia arcát találta el egy lövés, nem is tudta folytatni a játékot, sőt kórházba kellett szállítani. A harmad vége előtt 13 másodperccel meglőtte első emberelőnyös gólját a hazai csapat: Magosi maradt egyedül a jobb kapuvasnál, és a Galanisztól kapott korongot kapásból vágta a hálóba (6-0).

MISGAL

A harmadik harmad elején teljesen beszorította ellenfelét a miskolci csapat, az 5. percben Szopos éles szögből a kapuvasat találta el. A 7. percben ismét kettős fórban támadhattak a hazaiak, csaknem másfél percig, és ezt már kihasználták: Leppanen lövése kijött a kapusról, és Láda közelről a felső sarokba emelt (7-0). A gól után sem változott a játék képe, nagy fölényben támadott a miskolciak, ám ezúttal már nem voltak pontosak, így újabb gólt nem tudtak elérni. A Galac csak kevés veszélyt jelentett a Jegesmedvék kapujára, ám amikor kellett, Adorján jól védett. Az utolsó percekben még emberelőnyben játszhatott a Galac, ám nem tudták elvenni Adorján shutoutját.

A DVTK Jegesmedvék magabiztosan gázoltak át a MOL Ligát még láthatóan csak kóstolgató, és a mai napon támadásban és védekezésben is gyenge teljesítményt nyújtó Galacon.

Doug Bradley (vezetőedző, DVTK): ”Elégedett vagyok azzal, ahogyan ma játszottunk, és persze a győzelemmel is. Jól használtuk ki a helyzeteinket, és ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Ugyanakkor az emberelőnyös játékunkon van még javítanivaló. Mindent összevetve jól kezdtük a szezont.”

Julius Pénzes (vezetőedző, Galac): ”Ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt számunkra. Jól látszott, hogy sokat kell még tanulnunk, és jelenleg még ennek az útnak az elején járunk.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 870 néző. Játékvezetők: Rencz, Kincses, Váczi, Muzsik.
Adorján: 100% (Kiss)
K
Lakosil: 81,6% (Popa B.)
Láda, Leppanen, Galanisz, Pavuk, Magosi
1
Góga, Durkech, Rusnák, Krajci, Lőrincz
Cianfrini, Joe, Hajós, Tóth, Miskolczi
2
Flinta, Bednár, Mihály, Bushbacher, Pál Z.
Laczkó, Vojtkó, Johnston, Sakaris, Sági
3
Hildebrand, Pál Zs., Munteanu A. C., Irimia, Popa A.
Bernáth, Ritó, Popovics, Szopos, Karda
4
Tamás, Munteanu A. I., Neagos, Szőcs
Nikola Glavonjic
E
Teodor Mocanu, Marius Trandafir
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:25 MIS Cianfrini Joe
2-0 21:53 MIS Johnston Hajós Tóth
3-0 23:53 MIS Galanisz Magosi
4-0 25:19 MIS Sági Sakaris Johnston
5-0 33:40 MIS Johnston Hajós Tóth
6-0 39:47 MIS PP Magosi Galanisz Leppanen
7-0 47:24 MIS PP2 Láda Leppanen Magosi
38 Kapura lövések száma 20
6 Kiállításpercek 20

Újabb zászlók kerültek a helyükre Miskolcon

   

A MOL Liga-szezon első gólösszefoglalója

   

Így lőtt egy hetest a DVTK Jegesmedvék a Galacnak.

Utána interjúk, mindkettő egy cikkben, ide kattintva érhető el.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum