Joggal bizakodhat a rájátszásban a Sportklub

   

Most még nem látni pontosan, mire lesz képes az újjászervezett csíki keret az NHL-es múltú edzővel a padon.

Nyögvenyelős volt tavaly a szezonkezdet, a román bajnokság és a MOL Liga okozta kettős terhelés miatt nehezen indult be a Sportklub szekere. Sokáig az utolsó helyen álltak a csíkiak, első 10 meccsüket bukták, az erdélyi rangadón is kikaptak a Brassótól. Ám október elején megérkezett Artur Oktyabrjov edző, vele temérdek orosz légiós, és a győzelmek is el kezdtek jönni, január környékén a MOL Liga-rájátszás és a román bajnoki cím is reális célként lebegett az SC-sek előtt.

Végül egyik sem jött össze: a Ferencváros szertefoszlatta a playoffról szőtt álmokat, a román döntőt pedig a Galac húzta be 4-2-es összesítéssel. A nyáron távozott Oktyabrjov, aki egy ideig még a román nemzeti válogatott szövetségi kapitányi pozíciójáért is versenyben volt, az új edző pedig egy kisebb kalamajkát követően a remek NHL-karrierrel rendelkező Tom McCarthy lett (képünkön). Tucatnyi légiós érkezett próbajátékra, majd többségüket szélnek is eresztették. A Vákár közönsége mégis joggal bízhat benne, hogy egy letisztultabb, kevesebb meccsel járó szezonban újból rájátszásba juthat a Sportklub.

mccarthy HSC edzo 2

Két fiatal kapussal vág neki a 2015/16-os szezonnak a Csíkszereda, Ruczuj Gellért 25, kollégája, Onodi Ottó csupán 22 éves. Távozott a csapattól a cseh Peksa, aki a tavalyi szezon legtöbb MOL Liga-meccsén védett. A két fiatal akkor főleg a román bajnokságra koncentrált, a szabályok értelmében ott nem védhet légiós. Ennek ellenére Ruczuj 17 MOL liga-találkozón is bizonyíthatott, 89,3%-os hatékonysággal. Onodinak csak három meccs jutott itt, de a román bajnokságban hasonló arányban védtek ketten. Idén is erre lehet számítani, talán Ruczuj tart előrébb kettejük összevetésében, kora és a tavalyi tapasztalatok alapján.

Kapusok:
Onodi Ottó-Ákos
Ruczuj Gellért

A hátvédeknél kisebb mozgások történtek, inkább a légiósgarnitúra cserélődött. A tavalyi szezonban 5 légiós védő is megfordult a Sportklub háza táján, egyiküket sem kívánta megtartani az együttes. Érkezik azonban a kanadai Jordan McNoughton, igaz, rá csak októbertől számít a klub, így addig a helyére megszerezték a 21 éves Nathan Campbellt. Ő egy kanadai junior A-ligás bajnokságból érkezik, ahol 157 meccsen 116 pontot termelt bekk létére. Az alapemberek közül megmaradt Gecse Hugó, Orbán Szilárd, Papp Szabolcs és Salló Alpár, valamint a fiatal, tavaly a MOL Ligát éppen csak megízlelő Antal Előd. Hozzájuk csatlakozik a fehérvári utánpótláscsapatból hazacsábított Bors Arnold és a Brassótól megszerzett János Imre.

Hátvédek: 
Gecse Hugó
Salló Alpár
Orbán Szilárd
Antal Előd
Papp Szabolcs
János Imre, Brassó (MOL)
Salamon Tamás, Csíkszereda U18
Bors Arnold, Fehérvár U20
Jordan McNoughton (CAN), Mount Royal University (CIS)
Nathan Campbell (CAN), Elliott Lake Wildcats (NOJHL)

Rengeteg csatár járt az előző szezonban a Csíkszeredában, ami egyrészt a kettős terhelésnek, másrészt a kevésbé bevált igazolásoknak volt köszönhető. Ennek ellenére jelen állás szerint is 20 támadó közül válogathat Tom McCarthy. Kettő közülük egyelőre azonban nem alkalmazható, az itt maradt Alekszej Alekszejev és a friss igazolás Dmitrij Kovjazin munkavállalási vízuma nem érkezett meg, ők határozatlan ideig nem állnak a mester rendelkezésére.

HSCBRA1

Fotó: Pál Zoltán

Nem úgy, mint Colby Lanceleve és Colin McIntosh. Előbbi az NCAA III-ból, utóbbi a francia első osztályból tette át székhelyét a Vákárba. A légiót erősíti az orosz Ivan Zolotuhin, aki honfitársaival ellentétben már a szezonnyitón is bevethető lesz. A Sportklub megtartotta alapemberei közül Antal Zsombort, Bíró Tamást, Farkas Tamást, Geréb István Attilát, Moldován Ervint, Molnár Zoltánt, Molnár Zsombort, Péter Róbertet, Rokaly Norbertet és a roppant fiatal Sándor Zoltánt. Egyelőre valószínűleg a három bevethető légiósából és a 10 hazai rutinos játékosából gyúrja össze McCarthy a kezdőcsapatát.

De résen kell lennie mindenkinek, mert olyan fiatal játékosok tolakodnak az SC öltözőjének ajtajánál, mint a helyi utánpótlásból kikerült Antal Hunor és Márton Rajmund, a külföldi juniorligából a MAC érintésével hazatért, rendkívül tehetségesnek tartott Antal Norbert, vagy a még csak 16 éves Eduard Casaneanu.

Csatárok:
Molnár Zsombor
Antal Zsombor
Farkas Tamás
Sándor Zoltán
Moldován Ervin
Bíró Tamás
Péter Róbert
Molnár Zoltán
Rokaly Norbert
Geréb István Attila
Alekszej Alekszejev (RUS)
Antal Hunor, Csíkszereda U18
Márton Rajmond, Csíkszereda U18
Eduard Casaneanu, Csíkszereda U16
Ivan Zolotuhin (RUS), Almati (KAZ-1.)
Dmitrij Kovjazin (RUS), Altaj Barnaul (RUS-3.)
Holéczy Sámuel MAC U20
Colby Lanceleve (CAN), Plymouth State University (NCAA III)
Colin McIntosh (CAN), Morzine-Avoriaz (FRA-1.)
Antal Norbert, Borlange (SWE-U20)

A keret mélysége megfelelő a 40 meccses alapszakasz és a román bajnokság kihívásainak a végigbírásához, bár még tervez légiósigazolást a Szereda vezetősége, mivel eddig nem igazán ment minden flottul. Most már azonban sínre kerülhet az egykori MOL Liga-győztes, és idén bepótolhatja azt, ami előzőleg nem sikerült: bejuthat a MOL Liga rájátszásába. Ott pedig bármi elképzelhető!

Szollár Domokos a MOL-csoport kommunikációs igazgatója és Sz?ke Álmos a MOL Liga elnöke sajtótájékoztatót tartott a 2016-2017-es MOL Ligáról. Fotó: Ancsin Gábor / Képszerkeszt?ség

Fotó: Ancsin Gábor (MJSZ)

A Csíkszeredai Sportklub felkészülési mérkőzései:

2016. augusztus 12., 17:00: SC Csíkszereda–Progym (ROM-1.) 8-0
2016. augusztus 14., 10:00: SC Csíkszereda–Progym (ROM-1.) 4-3
2016. augusztus 19., 18:00: Progym–SC Csíkszereda (Gyergyószentmiklós) 1-7
2016. augusztus 26., 17:00: SC Csíkszereda–Dunarea Galati (Csíkszereda) 4-5
2016. augusztus 27., 17:00 SC Csíkszereda–Dunarea Galati (Csíkszereda) 4-3
2016. szeptember 2., 18:00 Progym (ROM)–SC Csíkszereda (Gyergyószentmiklós) 5-2

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
február 21., vasárnap
ICEHL 16:00 RBSAVS 4-1VÉGE
EL 17:30 BRAFTC 2-5VÉGE
EXL 17:30 MISNIT 2-4VÉGE
  • DIGI SPORT 3
EL 18:30 DEBMAC 4-2VÉGE
február 22., hétfő
KHL 17:30 JOKVIT 
  • SPORT 2
EL 18:00 UTEVAS 7-3VÉGE
február 23., kedd
EL 17:30 BRAGYE 7-3VÉGE
ICEHL 20:15 HCBAVS 4-3VÉGE
február 24., szerda
EL 17:30 BRAGYE 4-3 HVÉGE
EL 18:30 TITVAS 2-5VÉGE
február 25., csütörtök
EL 17:00 MACUTE 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
KHL 17:30 AVGSZJ 
  • SPORT 2
február 26., péntek
NHL 01:30 WSHPIT 
  • Arena4
EL 17:30 GYEBRA 
EXL 18:30 SBAMIS 
EL 18:40 VASTIT 
ICEHL 19:15 AVSHCB 
  • DIGI SPORT 2
február 27., szombat
NHL 21:00 NSHCBJ 
  • Arena4
február 28., vasárnap
ICEHL 16:00 VICAVS 
EXL 17:30 MISBBY 
  • DIGI SPORT 3
Partnerünk
Archívum