A MAC ellen debütál a Tisza Volán U18

 

Szeptember 15-én történelmi mérkőzést rendeznek a magyar ifjúsági bajnokságban: először játszik itt szegedi csapat.

“A Tisza Volán U18-as csapata szeptember 15-én indítja a szezont a MAC otthonában, míg az első hazai meccs szeptember 29-én lesz, szintén a MAC ellen ? áll a szegedi klub közleményében. ? Az Ifj. Ocskay Gábor JA hét kölcsönjátékost ad nekünk, Csurgai-Horváth Máté, Dózsa Márk, Puska Kristóf, Rézmann Máté, Stadler Máté, Wéninger Balázs és Hajdu Botond csatlakozik hozzánk. Ők lesznek azok, akik a Szegedet erősítik Fehérvárról, közülük Hajdu Botond szegedi nevelésű. Sajnos a létszám így is elég törékeny, és U16-osok is feljátszanak majd a csapatba. Az együttest többnyire Patrik Urban, a csapat újonnan szerződtetett, svéd származású edzője irányítja a mérkőzéseken.”

A csapat tagjai nevelőegyesületüknél készülnek fel a mérkőzésekre. A jövőben mini edzőtáborok is tervbe vannak véve, a két egyesület szakemberei azon dolgoznak, hogy minél hamarabb egységes csapat jöjjön létre. Rövid távon az első U18-as bajnoki pontok megszerzése a reálisan kitűzött cél, viszont az új szegedi vezetés hosszú távú terve az, hogy a korosztály legkitartóbb tagjai el tudjanak jutni a felnőtt játékosok közé.

A Tisza Volánnak soha nem volt még ifjúsági csapata, így esélye sem volt saját nevelésű játékosokból MOL ligás bázist építeni. A korábbi OB II-es és szerb ligás csapat kétharmada is állandóan cserélődő nem szegediekből állt, akik nem is laktak és edzettek a városban. A Pápai Miklós által irányított egyesület célkitűzése, hogy öt év alatt eljussanak a MOL Liga küszöbéig.

tiszavolangyergyo2

Mivel Szegeden még nincs jég, augusztus második felében edzőtáborba vonultak a Tisza Volán utánpótláskorú hokisai, mégpedig Gyergyószentmiklósra. Azt írják, a gyerekek és edzőik ki is használták a lehetőséget, tíz napon át napi két jeges és egy száraz edzéssel készültek a szezonra, és edzőmérkőzéseket játszottak a helyiek korosztályos csapataival. Az U14-esek részt vettek egy négycsapatos tornán is, melyen a harmadik helyen végeztek.

Eredmények:

U18: Gyergyó Vsk.?Tisza Volán 6-0
U14: Gyergyó Vsk.?Tisza Volán 6-1; Tisza Volán?Steaua Bucuresti 8-1
U12: Gyergyó Vsk.?Tisza Volán 5-3
U8-10: Gyergyó Vsk.?Tisza Volán 3-5

tiszavolangyergyo

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 24., péntek
EL 19:30 FTCGYE 3-5VÉGE
  • M4 SPORT
március 25., szombat
EL 19:15 FTCGYE 3-2VÉGE
  • M4 SPORT+
AL 21:00 IKOWRM 5-3VÉGE
március 27., hétfő
EL 17:15 GYEFTC 5-1VÉGE
  • M4 SPORT
március 28., kedd
SHL 19:00 VAXLHF 
  • SPORT 2
március 29., szerda
EL 18:30 FTCGYE 3-4VÉGE
SHL 19:00 FBKFRÖ 
  • SPORT 2
március 31., péntek
EL 17:15 GYEFTC 
  • M4 SPORT
április 5., szerda
VÁL 17:00 HUNUKR 
április 6., csütörtök
VÁL 18:00 HUNUKR 
Partnerünk
Archívum