A HK Beograd nagyon sokat szeretne tanulni tőlünk

 

A szerb MOL Liga-újonc macidobálós meccsel kezdi a bajnokságot, amibe ráadásul egy kiváló extra ötletet is beletettek.

Tíz nap dunaújvárosi edzőtábor és két edzőmérkőzés után hazatért a HK Beograd. A szeptember 9-ei rajtig a Pionir csarnokban dolgozik tovább a csapat, itt végzi el Christer Dreberg vezetőedző és Nemanja Jankovic másodtréner az utolsó simításokat, a játék finomhangolását.

Belgrádban nagyon várják a rajtot, amelyen jótékonysági akciót is szerveznek. Macidobálásra kerül sor a Csíkszereda elleni mérkőzésen, az összegyűlt plüssjátékokat pedig a Zvecanska Csecsemő- Gyermek- és Ifjúságvédelmi Központ lakói kapják. Azok a nézők, akik plüssel érkeznek, ingyen nézhetik meg a meccset, a többieknek jegyet kell venniük, amihez viszont jár egy plüss is. A játékoktól az első belgrádi gólnál lehet megszabadulni, vagy ha 20 perc alatt nem esik ilyen, akkor az első szünetben. A klub ezenkívül minden meccsén 50 gyermeket is vendégül lát a központ lakói közül.

HKB_teddybear_toss

A csapat hazatérése után az otthonául szolgáló Aleksandar Nikolic ? lánykori nevén Pionir ? csarnokban sajtótájékoztatón mutatkozott be. Ezen Boris Gabric, a korábbi kiváló válogatott játékos, most a klub főtitkára, Christer Dreberg vezetőedző és Dimitrije Filipovic, a csapat kapitánya vett részt. Gabric elmondta, az új belgrádi klub legfontosabb célja, hogy javítsa a szerb jégkorong színvonalát, segítsen a sportág népszerűsítésében. “A HK Beograd azért jött létre, hogy segítse a nemzeti válogatott fejlődését, a feljutást és a megragadást a világbajnokság 1. divíziójában ? fogalmazott. ? Nem a Partizan és Crvena Zvezda fúziójával jött létre, hanem egy új klub ez, amelyben a válogatott legjava fog játszani, néhány külföldivel megerősítve.”

Az egyesület fontos feladatának tartja, hogy humanitárius akciók szervezésével segítsen a rászorulókon. Az első ilyen kezdeményezés a nyitóforduló macidobálása. Egy másik fontos céljuk, hogy igazi családi élményt tudjanak nyújtani. Szeretnék, hogy a kilátogató családok révén a hoki visszakerüljön a közvélemény tudatába, nem is annyira titkos vágyuk, hogy újra a legnépszerűbb sportágak közé emelkedjen, ahogy az a hatvanas években volt, amikor tízezrek jártak Belgrádban meccsekre. “Azt akarjuk, hogy családok látogassanak ki a meccseinkre, gyerekekkel együtt. Legyen ez egy nagyszerű élmény, élvezzék a jó játékot. Szeretnénk, ha újév környékén az immár újra aktív Tasmajdanban rendezhetnénk egy Winter Classicot, amely egy újabb humanitárius akcióhoz kapcsolódna. Ezt az eseményt rendszeressé szeretnénk tenni.”

18-Tas

“Nagy megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek és vezethetem a csapatot ? vette át a szót Christer Dreberg, a svéd vezetőedző, akinek már van tapasztalata a MOL Ligából. ? Nagyszerű felkészülésen vagyunk túl Magyarországon. Végre remek körülmények között dolgozhattunk jégen, és játszhattunk két edzőmeccset is, amelyeken két kiváló, nagy energiával dolgozó csapat ellen mérhettük fel, hogy is állunk. Még nem tartunk ott, ahol ők, de kevesebbet is voltunk jégen eddig. A legfontosabb  számunkra, hogy fejlődjünk. Eleinte nem lesz könnyű, ellenfeleinknek sokkal több a tapasztalatuk. Az a filozófiám, hogy minden meccsen győzni szeretnénk. Természetesen ez nem lehet mindig így, de a fontos az, hogy mindegyik mérkőzésből tanuljunk valamit. Ha be tudnánk jutni a rájátszásba, az fantasztikus dolog lenne a csapatnak és a játékosoknak. Nem lesz könnyű, ellenfeleink magasabb költségvetéssel dolgoznak, de mi a szurkolóinkért, a klubunkért és a minket támogatókért is játszunk. Minden alkalommal ki fogjuk tenni a szívünket a pályára, az erős csapatszellem a mi oldalunkon lesz.”

HK_Beograd_dres-900

A rendkívül tehetséges Dimitrije Filipovic 23 évesen megkapta a csapatkapitányi tisztséget. “Csapatkapitányként a többi játékos nevében is elmondhatom, nagy megtiszteltetés számunkra, hogy részt vehetünk egy olyan erős bajnokságban, mint a MOL Liga ? kezdte. ? Még soha nem játszott szerbiai csapat ilyen magas szinten. A Partizan néhány évvel ezelőtt 3 idényt eltöltött a Slohokej Ligában, de az két vagy három szinttel elmarad a MOL Liga színvonalától. Lehetőségünk volt Magyarországon edzőtáborozni, megtapasztalni azt az intenzitást és a minőséget, amellyel a ligában találkozni fogunk. Nagyon fontos ez Belgrádnak és a jégkorongos társadalmunknak. Azt hiszem, olyan színvonalat fognak látni, amilyet sok-sok éve nem. A HK Beograd jó 90%-át tömöríti a szerb válogatottnak. Ezeket a játékosokat néhány légiós támogatja. A legfontosabb célunk ebben a bajnoki évadban az, hogy a legtöbbet fejlődjünk és erősödjünk, és felkészüljünk a feladatra, ami áprilisban vár ránk. Amikor is végre szeretnénk egy szinttel feljebb lépni a világbajnokságon.”

A HK Beograd játékoskerete:

Samir Saliji (SVK, csatár), SHK37 Piestany (SVK-1.)
David Sefic (SLO, csatár), SHKL Crvena Zvezda (SRB)
Hugo Turcotte (CAN, csatár), Herner EV (GER-3.)
Alekszej Trifonov (RUS, kapus), Partizan Beograd (SRB)
Arsenije Rankovic (kapus), SHKL Crvena Zvezda (SRB)
Petar Stepanovic (kapus), SHKL Crvena Zvezda (SRB)
Ivan Anic (hátvéd), SHKL Crvena Zvezda (SRB)
Dominik Crnogorac (hátvéd), SHKL Crvena Zvezda (SRB)
Ugljesa Novakovic (hátvéd), SHKL Crvena Zvezda (SRB)
Pavle Podunavac (hátvéd), MAC U20
Szabados Róbert (hátvéd), SHKL Crvena Zvezda (SRB)
Uros Bjelogrlic (csatár), SHKL Crvena Zvezda (SRB)
Marko Brkusanin (csatár), Partizan Beograd (SRB)
Dimitrije Filipovic (csatár), Partizan Beograd (SRB)
Ivan Glavonjic (csatár), Daugavpils (LAT-2.)
Nikola Kerezovic (csatár), SHKL Crvena Zvezda (SRB)
Petar Novakovic (csatár), SHKL Crvena Zvezda (SRB)
Srdjan Ristic (csatár), Partizan Beograd (SRB)
Nemanja Vucurevic (csatár), Eispiraten Crimmitschau (GER-2.)
Luka Vukicevic (csatár), SHKL Crvena Zvezda (SRB)
Andrej Zwick (csatár), SHKL Crvena Zvezda (SRB)
Fehér Jovan (kapus), MAC U20 (HUN-U20)
Filip Pajevic (hátvéd), SHKL Crvena Zvezda (SRB)
Djordije Terzic (csatár), Partizan Beograd (SRB)
Árvay Dávid (SVK, hátvéd), Laco Eaters Limburg (BeNeLiga)

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum