Öt perc alatt találtak helyettes GM-et Vegasban

 

Las Vegasban gyorsan történnek a dolgok. Ráadásul NHL-tapasztalattal nem rendelkező szakember lesz Georg McPhee helyettese, akivel korábban nem is ismerték egymást.

A Sportsneten jelent meg egy elemzés arról a folyamatról, ahogyan az NHL új csapatánál felépítik a menedzsmentet. Elsőként az általános igazgatót találták meg az 58 éves George McPhee személyében, aki 1992-ben kezdett az NHL-ben szakvezetőként dolgozni, tehát kiterjedt tapasztalata és kapcsolatrendszere van. Annál meglepőbb volt, hogy helyetteseként nem valamelyik korábbi kollégáját választotta, hanem egy számára ismeretlen embert. Kelly McCrimmon 55 éves, eddig nem fordult meg NHL-es csapat szakmai stábjában. Nem vándormadár típus: 1988-ban tábort vert a WHL-es Brandon Wheat Kingnél mint másodedző, és azóta nem is mozdult ki a kanadai juniorliga csapatának városából. Már a következő évben általános igazgató lett, azt követően vezetőedző, végül 1992-ben tulajdonrészt szerzett, 2000 óta pedig kizárólagos tulajdonos és GM egy személyben.

A neve összeforrt a klubbal és annak sikereivel, edzőként 423 győzelemmel áll, ami páratlan. McPhee kifejezetten büszke arra, hogy korábban még nem dolgoztak együtt: ?Nem azért vagyunk itt, hogy szerződtessük a barátainkat. Ez általában sosem működik. Nekünk a klubbal és Nevada népével, nem a barátainkkal szemben vannak kötelezettségeink. Korábban soha nem dolgoztam Kellyvel, nem is találkoztunk, nem is beszéltünk. A nevét természetesen ismertem, és meg kell mondjam, évek óta csupa jót hallok felőle. Brandonban mindig jó csapat volt, remek játékosokat nevelt ki. Ezt nem pénzzel vagy a csekk-könyvével érte el. Ehelyett okos döntéseket hozott, keményen dolgozott. Felismerte a jó játékosokat, jól képezte őket.?

mccrimmon

McCrimmon tényleg nem volt ismeretlen a szakmában, a hírek szerint évek óta próbálják NHL-es klubok elcsábítani Brandonból. Tavaly nyáron a Toronto Maple Leafs is megkereste, de eddig nem mozdult: ?A 2014/15-ös szezonban bejutottunk a WHL döntőjébe ? meséli McCrimmon ?, és el akartam érni a következő szintre ezzel a csapattal, ezekkel a játékosokkal. Nem akartam itt hagyni semmit, amit később esetleg megbánnék. Tavasszal meg is nyertük a ligát, ráadásul úgy, hogy a playoffsorozat első két meccsét hazai pályán elveszítettük. A további 19 mérkőzésből 16-ot hoztunk. És bár a Memorial Cup döntőjében nem igazán tudtunk felnőni a feladathoz, jó érzéssel gondolok vissza a csapatra és a játékosokra. Úgy tűnik, az időzítés most volt tökéletes, hogy elmenjek az NHL-be.?

McCrimmon tényleg tudhat valamit a szakmáról, mert McPhee saját bevallása szerint öt perc alatt meggyőzte: ?Gyorsan történt. Rögtön belevágtam a közepébe. Azt mondtam neki, hogy szükségem van egy helyettesre, és úgy gondolom, ő a tökéletes választás a posztra. Az első beszélgetésünk ötödik percében már tudtam, hogy tényleg ő az alkalmas ember a feladatra. Tárgyalt más NHL-es csapatokkal is. Mondtam neki, hogy mi Vegasban elkötelezettek vagyunk, és az erőforrások is rendelkezésre állnak az elkötelezettséghez. Azt mondtam: ha csináljuk a dolgunkat, minden együtt lesz ahhoz, hogy nyerjünk. Szerintem ez volt a kulcs hozzá, hogy jó helyzetből indulunk, és beleszólása lesz mindenbe. Amikor letettem a telefont, azt mondtam magamban: tényleg jó lenne ezt a fickót megszerezni. Hat nap múlva alá is írtuk a szerződést.?

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum