Már Dunaújvárosban edz a HK Beograd

 

Megérkezett a MOL Liga-újonc csapat svéd edzője és három légiósa is, és újabb szerb játékosok is csatlakoztak a kerethez.

Szerdán elutazott Dunaújvárosba és meg is tartotta első edzését a MOL Liga-újonc HK Beograd. Csatlakozott a társasághoz a klub új svéd vezetőedzője, aki nem más, mint Christer Dreberg. Dreberg nem ismeretlen a MOL Ligában, hiszen Csíkszeredában és Brassóban összesen egy évet dolgozott két szezonban, a 2013/14-es idényben Román Kupa-győzelemre vezette a csíkiakat. Belgrádba a holland?belga közös bajnokságban vállalt munkája után szerződött. “Sok munka áll előttünk ? nyilatkozta a szerb szövetség honlapjának. ? A többi csapat régóta keményen edz, mi viszont most megyünk először jégre. Ugyanakkor a játékosok fizikai állapota jó, sikerültek a fizikai tesztek, eddig napi két szárazedzéssel készültek. Biztos vagyok benne, hogy jó munkát fogunk végezni az előttünk álló időszakban.”

Dreberg HSC 2014_15

Dreberg munkáját a Partizan vezetőedzője, Nemanja Jankovic segíti. Az edzőtáborban csatlakozott a csapathoz három légiós. Közülük kettőt, Samir Salijit és Hugo Turcotte-ot már ismertünk korábban is, a harmadik, a szlovák védő, Árvay Dávid viszont új név. Ő sokáig a szlovák első és második vonal között ingázott, majd megfordult a MOL ligás Érsekújvárban is. Az elmúlt 3 idényben a norvég másodosztályban, Kanadában és a holland?belga közös bajnokságban játszott. Csatlakozott a csapathoz 3 fiatal hazai játékos is: a kapus Fehér Jovan , aki 4 évig Magyarországon, a MAC-ban játszott, valamint a hátvéd Filip Pajevic és a csatár Djordije Terzic.

“Most érkeztem Belgrádba, nagyon kedves fogadtatásban részesültem, remek hangulat fogadott ? nyilatkozta Turcotte. ? Rengeteg pozitív dolgot hallottam Szerbiáról három honosított kanadai születésű válogatott játékostól, Fred Perowne-tól, Marc-André Fournier-től és különösen Daniel Jacobtól, akik javaslatára és biztatására szerződtem Belgrádba. Nagyon szeretném jó teljesítménnyel segíteni a csapatomat a MOL Ligában. Alig várom, hogy együtt játszhassak új társaimmal.”

“Megvártam, hogy alakulnak a dolgok Pöstyénben ? válaszolt a szlovák hokejportal kérdésére a szlovák légiós Samir Saliji. ? Szerettem ott játszani, közel is volt az otthonomhoz. De mivel az extraligás klub nem folytatja, úgy döntöttem, elfogadom a belgrádiak ajánlatát. Gyorsan megállapodtunk, jó szerződést ajánlottak,  jobb feltételeket kaptam, mint amilyenekkel otthon, Szlovákiában játszottam. A családom a Balkánról származik, Belgrádban rengeteg barátom van. Már várom, hogy újra találkozhassak velük. Szerbiában játszani új kihívás lesz a számomra. Alig várom a mérkőzéseket. A belgrádiak azt szeretnék, hogy szerezzem meg a szerb útlevelet, és a jövőben a válogatottban is játsszak.”

A HK Beograd három edzőmérkőzést szeretnének megvívni a dunaújvárosi edzőtábor alatt. Augusztus 30-án a dunaújvárosiak második csapatával, szeptember 2-án az Acélbikák MOL-keretével csapnának össze, szeptember 1-jére pedig egy másik MOL ligás csapattal igyekeznek lekötni egy mérkőzést. Az edzőtábor a szeptember 2-i meccsel zárul, az utolsó simításokat a belgrádi Pionir-csarnok jegén végzi el a csapat. A HK Beograd majdnem teljes kerettel edzőtáborozik Dunaújvárosban, egyedül Trifonov kapus és a korelnök, Srdjan Ristic nincs jelen.

A HK Beograd játékoskerete:

Kapusok: Arsenije Rankovic, Petar Stepanovic, Fehér Jovan
Hátvédek: Ugljesa Novakovic, Pavle Podunavac, Ivan Anic, Marko Brkusanin, Dominik Crnogorac, Filip Pajevic, Árvay Dávid
Csatárok: David Sefic, Dimitrije Filipovic, Nikola Kerezovic, Luka Vukicevic, Nemanja Vucurevic, Petar Novakovic, Szabados Róbert, Djordije Terzic, Uros Bjelogrlic, Andrej Zwick, Ivan Glavonjic, Samir Saliji, Hugo Turcotte

HK-Beograd-mez

HK Beograd

érkezett:
Samir Saliji (SVK, csatár), SHK37 Piestany (SVK-1.)
David Sefic (SLO, csatár), SHKL Crvena Zvezda (SRB)
Hugo Turcotte (CAN, csatár), Herner EV (GER-3.)
Alekszej Trifonov (RUS, kapus), Partizan Beograd (SRB)
Arsenije Rankovic (kapus), SHKL Crvena Zvezda (SRB)
Petar Stepanovic (kapus), SHKL Crvena Zvezda (SRB)
Ivan Anic (hátvéd), SHKL Crvena Zvezda (SRB)
Dominik Crnogorac (hátvéd), SHKL Crvena Zvezda (SRB)
Ugljesa Novakovic (hátvéd), SHKL Crvena Zvezda (SRB)
Pavle Podunavac (hátvéd), MAC U20
Szabados Róbert (hátvéd), SHKL Crvena Zvezda (SRB)
Uros Bjelogrlic (csatár), SHKL Crvena Zvezda (SRB)
Marko Brkusanin (csatár), Partizan Beograd (SRB)
Dimitrije Filipovic (csatár), Partizan Beograd (SRB)
Ivan Glavonjic (csatár), Daugavpils (LAT-2.)
Nikola Kerezovic (csatár), SHKL Crvena Zvezda (SRB)
Petar Novakovic (csatár), SHKL Crvena Zvezda (SRB)
Srdjan Ristic (csatár), Partizan Beograd (SRB)
Nemanja Vucurevic (csatár), Eispiraten Crimmitschau (GER-2.)
Luka Vukicevic (csatár), SHKL Crvena Zvezda (SRB)
Andrej Zwick (csatár), SHKL Crvena Zvezda (SRB)
Fehér Jovan (kapus), MAC U20 (HUN-U20)
Filip Pajevic (hátvéd), SHKL Crvena Zvezda (SRB)
Djordije Terzic (csatár), Partizan Beograd (SRB)
Árvay Dávid (SVK, hátvéd), Laco Eaters Limburg (BeNeLiga)

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum