Radulov: Minden este nyerni akarok

 

Az orosz játékos múltról és jövőről beszélt montreali újságíróknak. Azt mondta, felnőtt emberként felelősségteljesen fog viselkedni a jégen és azon kívül is.

Alekszandr Radulovot nyáron szerezte meg a Canadiens, az orosz sztár egy évre írt alá 5,75 millió dollárért. Az igazolás nem nélkülözi a kockázatokat, több szempontból sem. Egyrészt Radulov már játszott a világ legerősebb ligájában, a Nashville-ben jégkorongozott 20 és 22 éves kora között, majd a 2012-es playoffra is meghívták. Ekkor 26 éves volt, de miután lekéste a takarodót, Barry Trotz vezetőedző rövid úton megvált tőle. Erről az érintett a következőképpen vélekedett: ?Nem mondanám, hogy hibázott volna a szakvezetés, de kemény döntés volt. Nem viselkedtem megfelelően, de ez már a múlt. Tettem, amit tettem, nem érdemes ezen sokat rágódni. Most már idősebb vagyok, másképpen lesz.?

Az újságírók persze visszatértek a Nashville-ben történtekre, úgyhogy Radulov nem úszta meg ennyivel: ?Nos, mint tudják, ez már tényleg a múlt, valóban lekéstem a takarodót. Nem fogok hazudni, nem értettem egyet azzal, ahogyan az ügyet kezelték. De ma már családom van, időm sincs elmenni bárhová, és nem is akarok, mert ahogy az ember öregszik, egyre jobban kell vigyáznia magára, hogy jó formában maradjon, minden nap 100%-ot tudjon teljesíteni. Tudom, hogy mi kell ehhez, ezért vagyok itt, aminek nagyon örülök.?

radulov

Új klubjáról is csupa jókat mondott: ?Nagyon izgatott vagyok, hogy visszatérek az NHL-be, és különösen, hogy Montrealba. Ez hatalmas klub, tagja az Original Sixnek, az egész város megőrül a hokiért, mindig a Stanley Kupa megnyerése a cél. Ez volt a fő oka, hogy Montrealt választottam, nemcsak játszani akarok, meg akarom nyerni a kupát is. Ez a legfontosabb dolog.?

Radulovnak nem lesz ismeretlen Québec, hiszen junioréveit itt töltötte, a Rempartsszal Memorial Cupot nyert. Akkori csapattársai közül Marc-Edouard Vlasic vitte a legtöbbre, aki a San Jose Sharksban a védelem oszlopa. Radulov ezekről az élményeiről is beszélt: ?Amikor először jártam Kanadában, Quebec Cityben játszottam. Ez nem az NHL volt, hanem a juniorliga, de nagyon jó tapasztalatokat szereztem. Rengeteg szurkolónk volt, ők voltak a világ legboldogabb emberei, amikor megnyertük a Memorial Cupot. Mi lehet annál jobb, mint az embereknek, a szurkolóknak örömet szerezni? Végső soron mindannyian a szurkolókért játsszunk, akik kijönnek a meccseinkre.?

A renitens játékos leigazolása nemcsak a személyisége miatt rejt magában kockázatokat. Michel Therrien vezetőedző messze földön híres konzervatív szemléletéről, nyílt titok, hogy a csapat legnagyobb ászának, P. K. Subbannek is excentrikus viselkedése miatt kellett távoznia. Ez a szemlélet igaz a játékról vallott filozófiájára is, amely elsősorban a szoros védekezésen alapul. Az újságírók megkérdezték Radulovot arról, hogyan látja saját szerepét és lehetőségeit ebben a szisztémában: ?Nem hiszem, hogy ez bármilyen problémát jelentene. Meg fogják mutatni, milyen játékot várnak tőlünk. Nekem mint játékosnak az a dolgom, hogy minden nap megpróbáljam megvalósítani azt, amit az edző kér tőlem. Nem lesz semmi probléma.?

Az új Radulov saját személyes céljait nem helyezi a csapat érdekei elé: ?Az első célom az, hogy nyerni akarok. Minden este nyerni akarok. Nem számít, hogy ki lövi a gólokat, ki szerzi a pontokat. Együtt akarunk nyerni. Ez csapatjáték, és azt hiszem, ha a csapat sikeres lesz, akkor minden játékosa is sikeres lesz.?

radulov mtl

Nagy kérdés, hogy ebből mennyi fog megvalósulni. Barry Trotz, az egykori edző nem tartozik a szkeptikusok táborába, egy korábbi interjúban kifejtette, Radulov nagy hasznára lesz a Habsnak. Bár akkori döntését ma sem változtatná meg: ?A playoffban játszani hatalmas megtiszteltetés. Nem hinném, hogy bármit is másként csinálnék ma. Tudom, hogy nem. Ezzel együtt azt gondolom, Radulov jól fog játszani a Montrealban. Nem az a típusú srác, aki félne egy ilyen városban játszani, ahol ennyire kritikusak a szurkolók. Amikor az én játékosom volt, még jóval fiatalabb volt. Amikor másodjára visszatért szerencsét próbálni, akkor is. Ma már jóval idősebb, érettebb, szerintem sok meccs van benne. Sikeres lesz Montrealban.?

Szóba került az is, hogy miért csak egy évre szerződtette a klub, de úgy tűnik, Radulovban nem maradt tüske emiatt: ?Minden játékos hosszú távú szerződést szeretne, de az NHL sokat változott, amíg nem itt játszottam. Erről beszélt Marc Bergevin általános igazgató is, amikor New Yorkban találkoztunk. Leültünk beszélgetni, és egyetértettünk abban, hogy egy hosszú távú szerződésnek az én speciális helyzetemben nincs realitása. Boldog vagyok, és remélem, hogy ők is azok. Elsősorban saját magamnak szeretnék bizonyítani, de mindenki másnak is, a szurkolóknak, a szakvezetésnek, akik hisznek bennem, és akiknek köszönettel tartozom azért, hogy adtak nekem egy esélyt.?

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum