Balázs bácsi még nem beszél a visszavonulásról

 

Sokan még a jégen szeretnék látni Ladányi Balázst. Ott is van: a Debreceni HK U12-es edzésein.

Tavaly nem az első és nem egyetlen térdműtéten esett át, ezért nem játszott a szezonban egy bajnoki mérkőzést sem. Előtte, augusztusban a Debreceni HK felnőttcsapatát készítette fel a MOL Ligára. A fizikailag tökéletes állapotban lévő együttes kilőtt, az első 10-12 fordulóban az első két hely valamelyikén állt. Amikor vezetőedző-váltásra került sor, két hétig megbízott trénerként irányította a Debrecen szakmai munkáját. Január 1-jétől a juniorcsapat edzését kapta feladatául. Sokáig úgy tűnt, továbbra is valamelyik felső korosztályban dolgozik majd. Aztán augusztustól Revák Zoltánnal együtt a DHK U12-es edzője lett. Belevágott a feladatba, kezdésként Gyergyószentmiklóson edzőtáborozott egy hétig 35 gyerekkel.

Visszavonulásról még nem akar beszélni, de aligha kell hozzá jóstehetség, hogy kijelentsük: a jövőben  leginkább a kispadon látjuk őt viszont.

Ladanyi HUN

Fotó: Mudra László

A klubvezetés Jevgenyij Muhin vezetőedző javaslatára egy komoly orosz szakembert szerződtetett mentoredzőnek, aki az egész klub szakmai munkáját irányítja. A 48 éves Alekszandr Sahvorosztov több KHL-es és VHL-es csapatnál dolgozott korábban. Az orosz edző a juniorcsapatot választotta, az ifjúságiakhoz pedig gyakorlottabb utánpótlásedzőre volt szüksége, ezért György Istvánt nevezte ki. Így jutott Ladányi Balázsnak az előkészítő korosztály.

“Eleinte vakargattuk a fejünket, hogy mit csináljunk 40 gyerekkel, de gyorsan belerázódtunk, jól érezzük magunkat, nagyon tetszik a feladat ? mondta Ladányi Balázs a Jégkorongblognak. ? A juniorhoz képest annyiban más, hogy ott és a felnőttben nem nagyon kellett gondolkodnom, mit hogyan csináljunk, mik legyenek a feladatok, mert az elmúlt 30 év gyakorlata alapján minden magától jött. Ennél a korosztálynál ez sokkal bonyolultabb, teszem hozzá, nekem. De azt az elvet vallom, hogy nincsenek véletlenek. Annak idején egy általam nagyon tisztelt tanárom azt mondta, hogy minél kisebbekkel kell kezdeni az edzősködést, mindenkinek ezt javasolná. Tehát nem véletlen, hogy most az U12-t kaptam.”

Debrecenben sok gyerek jégkorongozik, az U12-es korosztályban is bőven meglesz a két csapat az előttünk álló szezonban. “Több mint 40 játékosunk van. Az elődünk előkészítette a felkészülést, így a gyergyószentmiklósi edzőtáborozást neki köszönhetjük. Óriási volt ez az egy hét a srácokkal. A szülők aggódtak, hogy fogják bírni a gyerekek, de olyan programokat szerveztünk nekik, hogy eszükbe sem jutott hazamenni. Ha három hetet lettünk volna kint, akkor három hétig lettek volna el boldogan a szüleik nélkül. Igyekeztünk minden téren megfelelni, apukájuk helyett apukájuk lenni.”

Ladanyi DHK Gyergyo 1

A szakmai munkáról is beszélt Balázs bácsi, merthogy a kicsik ma már így hívják a valaha volt egyik legjobb magyar jégkorongozót. “Az alapok elhelyezése az agyakban, az erőnlétben, az izomzatban, a hozzáállásban, ez a legfontosabb feladatunk. A koritechnikára, a koordinációra, az ügyességre, a mozgásbeli képességek javítására helyezzük a hangsúlyt, és hogy játsszanak, élvezzék a jégkorongot. Hihetetlenül aranyosak a gyerekek, nem gondoltam volna, hogy ilyen sokukkal ennyire hatékonyan tudunk együtt készülni a szezonra. Nem kell aggódni, van türelmem hozzájuk, hiszen vannak saját gyerekeim is, van gyakorlatom.”

Természetesen nem ennél a korcsoportnál szeretne megöregedni Ladányi Balázs, komoly céljai vannak edzőként is. Ehhez pedig előbb-utóbb feljebb kell lépnie. “Az U18, U20, felnőtt korosztály közelebb állna hozzám. Itt tanulnom kell sokat ? ott is kéne persze, de itt sokkal többet ?, távolabb áll tőlem időben is ez a korosztály. Nem is emlékszem már arra, milyen képzést kaptam, amikor 12 éves voltam. És ha emlékeznék is, az a képzés ma már teljesen más lenne.”

Ladányi Balázs ezen a héten az U18-as válogatott szakmai munkájában vesz részt a Tüskecsarnokban, vendégedzőként.

Ladanyi DHK Gyergyo 2

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum