Hebar és Manavian is az olimpiára készül

   

Habár Magyarország megint csak nem vehet részt az olimpiai selejtezők utolsó körében, hazánk klubjait két játékos is képviselheti a Pjongcsangért küzdő csapatokban.

Erős éve van a MOL Ligának. Eddig egy NHL-es és egy KHL-es kapust adott Vay Ádám és Janis Kalnins személyében, majd váratlanul egy edzőt Kanadának ? azt olvasni a Twitteren, hogy a Hockey Canada ad szerződést Tyler Dietrichnek, nem is akármilyet, de ezt majd az érintett jelenti be néhány napon belül ?, két héten múlva pedig friss olimpikonunk is lehet. Ehhez csak annak a két feltételnek kell teljesülnie, hogy Andrej Hebar előbb bejátssza magát hazája utazó keretébe, majd szeptember első napjaiban Szlovénia Fehéroroszország, Dánia és Lengyelország előtt végezzen a minszki olimpiai selejtezőn.

Szomszédunkat több KHL-es csatár mellett NHL-sztárja, Anze Kopitar is segíti ebben. Továbbá egy tavaly még az UTE-ben játszó játékos is harcol a kerettagságért, Eric Pance, aki már a Jesenice játékosa. Az olimpiai selejtező miatt Hebar ezekben a napokban-hetekben nem áll Szilassy Zoltán rendelkezésére, de a szlovén válogatottban nyilván megfelelő felkészítést kap a szezonra.

Akárcsak Antonin Manavian a franciában. Merthogy a Fehérvár AV19 hátvédje alapember Franciaország keretében, így ő is hazautazott a válogatotthoz. Ők a fehéroroszokkal és a németekkel hangolódnak, majd Oslóban Norvégia, Kazahsztán és Olaszország lesz a riválisuk az olimpiai szereplésért. A franciák gyakorlatilag a végleges csapattal edzőtáboroznak.

Ausztria mindeközben ezzel a játékoskerettel készül a feladatra. Rafflék Szlovákiával Bécsben egy, Norvégiával Oslóban két meccset játszanak felkészülésként. Rigában Lettország, Németország és Japán lesz az ellenfelük. Mindenhonnan csak az első helyezett jut Pjongcsangba. Nem mellesleg Ausztria világbajnoki ellenfelünk lesz áprilisban.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum