A SZKA bombaerős keretet rakott össze

 

Kezdődik a 9. KHL-szezon, kétrészes ráhangolódásunkat Keleten indítottuk, Nyugaton folytatjuk. A 2015/16-os idényhez képest eggyel nőtt az orosz bázisú ligában játszó csapatok száma, 8 ország 29 csapata verseng a Gagarin Kupáért.

Hétfőn 16 órakor indul útjára a KHL 2016/17-es idénye. Az orosz bázisú nemzetközi sorozat a legfrissebb a világ fontos bajnokságai közül. A szokásoknak megfelelően az előző évi két döntős vívja az első csatát, ezért idén a Metallurg Magnyitogorszk fogadja a CSZKA Moszkvát. Több meccset nem is játszanak az első játéknapon, de ezt az egy rangadót a Sport 2 élőben közvetíti. Lássuk akkor, hogy a két nyugati divízióban mi változott a nyáron.

Bobrov-divízió:

Dinamo Minszk (az előző szezonbeli helyezés: 18.):

A fehérorosz KHL-csapat új vezetőedzővel vág neki az új szezonnak, az ideiglenesen megbízott Andrej Kovaljov nem vezette a playoffba a csapatot, ezt most a fehérorosz válogatott segédedzője, Craig Woodcroft teheti meg. A házi pontkirályuk, Matt Ellison a klubnál maradt, ellenben a másik két ponterős játékos, Jonathan Cheechoo és Ryan Vesce távozott. Pótlásukra nem jött jelentősebb légiós, ellenben Szergej Kosztyicin hazatért.

Dinamo Riga (23.):

A lett együttest a szezon közben kinevezett Normunds Sejejs irányítja. Az új játékosokkal kapcsolatban óvatos volt, ugyanis Pjotr Szcsasztlivijen kívül az összes játékos csak próbajátékra érkezett. Köztük Janis Kalnins is, aki a MOL Ligából érkezve elérte, hogy szerződést kapjon. A csapat magja együttmaradt, a kulcsjátékosok közül senki sem távozott.

Jokerit (10.):

A finnek új vezetőedzőt választottak az új szezonra, Erkka Westerlund helyét a nem kevésbé sikeres Jukka Jalonen vette át. A csapat némileg gyengült, távozott a házi pontkirály, Brandon Kozun, a csapatkapitány Niko Kapanen, valamint visszavonult Jani Rita és Ossi Vaananen. Legnevesebb érkezőjük a 2014-ben olimpiai bronzérmes csatár, Sakari Salminen.

Medvescak (20.):

A zágrábi együttes, mint minden évben, most is sok új játékost igazolt, ellenben a vezetőedző maradt, továbbra is Gordie Dwyer élvezi a bizalmat. Közülük kiemelkedik a 2011-ben vb-aranyérmes kapus, Niko Hovinen, továbbá megszerezték a Genéve-Servette rutinos kanadai hátvédjét, Goran Bezinát, aki horvát állampolgársággal is bír.

Slovan (15.):

A pozsonyiak legutóbb bejutottak a rájátszásba, így érhetően Milos Riha maradt a vezetőedző. A három legjobb csatáruk viszont távozott, Lukas Kaspar a Dinamo Moszkvába, Cam Barker a Bariszba, míg Rok Ticar az Avtomobilisztba ment. Pótlásukat komolyan vették, így megszerezték a korábbi NHL-gólkirály Jonathan Cheechoo-t, valamint hazatért a Szibirtől Andrej Meszáros, és a Nyeftehimikből igazolt Jeff Taffe is komoly fogás lehet.

SZKA (4.):

A szentpéterváriak bivalyerős kerettel várják az új szezont. A vezetőedzői székbe megszerezték az orosz szövetségi kapitányt, Oleg Znarokot. Kevés játékost igazoltak, köztük viszont akadnak sztárok, a legnagyobb név egyértelműen Pavel Dacjuk, de Viktor Tyihonov és Szergej Plotnyikov is kiemelkedő játékos KHL-szinten.

dacjuk

Szpartak (21.):

A legkisebb moszkvai csapat kispadján továbbra is German Tyitov áll. A légiós kapusukat lecserélték, Atte Engren Svédországba ment, ahol Hári János csapattársa a Leksandnál, a helyére az SHL egyik legjobb kapusa, a kétszeres bajnok Markus Svensson érkezett a Skellefteától. Az új mezőnyjátékosok közül Dmitrij Kalinyin érdemel említést, aki öt év után távozott a SZKA-tól.

Taraszov-divízió:

CSZKA (2.):

Az elmúlt szezon nyugati döntőse jelentősen gyengült a nyáron. Dmitrij Kvartalnov csapatától távozott több húzóember, Alekszandr Radulov, Roman Ljubimov és Nyikita Zajcev az NHL-be igazoltak, míg Geoff Platt Svédországba ment. Három új légiós érkezett a csapathoz, a kanadai Greg Scott és Bud Holloway, valamint a finn Jonas Enlund.

Dinamo Moszkva (6.):

Harijs Vitolins együttesét mindig is az állandóság jellemezte, a lett tréner együtt tartotta a kétszeres Gagarin Kupa-győztes csapat magját, egyedül Makszim Pesztusko igazolt az Avangardhoz. Legnevesebb érkezőjük a cseh Lukas Kaspar, aki a Slovan házi pontkirályaként került az orosz fővárosba.

Lokomotiv (9.):

A jaroszlavliak a Dinamo Moszkvához hasonlóan keveset változtattak a keretükön. A kapuban történt jelentős változás, Vitalij Kolesznyik visszatért Kazahsztánba, a helyére Alekszandr Szudnyicin jött a Nyeftyehimikből. Két kanadai is csatlakozott a Lokomotivhoz, Brandon Kozun a Jokerit házi pontkirályaként, míg Maxime Talbot az NHL-ből érkezett Alekszej Kudasov csapatába.

Szeversztal (27.):

A cserepoveciek csúnyán leszerepeltek az elmúlt szezonban, ugyanis a csoport utolsó, a liga utolsó előtti helyén végeztek. Ennek ellenére nem igazoltak sokat, a kapuba Jakub Kovár érkezett, míg a mezőnyjátékosok közül a kétszeres finn bajnok hátvéd, a svéd Adam Masuhr emelkedik ki. A csapatot az elmúlt szezonban még a VHL-ben dolgozó Alekszandr Guljavcev vezeti.

khl9szezonkorong

Szocsi (11.):

A fekete-tengeri csapatot a harmadik idényében is Vjacseszlav Bucajev irányíthatja, akinek keretében bőven történt változás. Legjobb hátvédje, Zijat Pajgin visszatért az Ak Barszhoz, a Kazionov testvérek a Metallurg Magnyitogorszkhoz mentek, Janne Jalasvaara pedig a Kunlunhoz csatlakozott. Két új légióst igazoltak, Oscar Fantenberg BL- és SHL-győztesként érkezett a Frölundából, míg Eric O’Dell főleg az AHL-ben termelte a pontokat.

Torpedo (8.):

Peteris Skudra az elmúlt szezonban eljutott a főcsoport-elődöntőig, a kiváló csapatot pedig együtt tudta tartani. A fontosabb játékosok közül Szergej Kosztyicin és Carl Klingberg távoztak, de pótlásukra kiváló jégkorongozók érkeztek. Fredrik Pettersson az elmúlt két évben gólkirály volt az NLA-ban, Samuel Löfquist a finn SaiPa egyik legjobbjaként zárt, míg John Norman a Skellefteából jött.

Vityaz (24.):

Az egyetlen nyugati csapat, amely még sosem jutott be a KHL-rájátszásba, nagy tervekkel vág neki az új szezonnak. A vezetőedzői pozícióba megszerezték Valerij Belovot, aki a Vityazban fejezte be játékos-pályafutását, majd 2005 óta az Ak Barsz segédedzőjeként, illetve két évig vezetőedzőjeként dolgozott. A podolszkiak elköszöntek két finn légiósuktól, Olli Palolától és Teemu Eronentől, helyükre a szintén finn Miro Aaltonen jött a Karpatből, valamint a cseh Jakub Jerábek a Plzenből, aki az Extraliga legtöbb asszisztját és pontját jegyezte hátvédként.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum