Olimpija Ljubljana?UTE 6-1

   

Második szlovéniai mérkőzésén is vereséget szenvedett az UTE.

Nem indult jól a meccs, a 4. perc végén megszerezte a vezetést az Olimpija, amelyik jóval aktívabb volt az első harmadban MOL ligás ellenfelénél. A fölényt a 16. percvégén újabb gólra váltotta a szlovén EBEL-csapat, így kétgólos előnnyel mehetett az első szünetre. A második harmad elején Csányit küldték ki a játék késleltetéséért, az előnyt 26 másodperc alatt bevágták, a 22. perc közepén már háromgólos volt a hazaiak előnye. A következő emberelőnyt sem sikerült kivédekezniük a liláknak, a 27. percben újabb góllal büntettek Bojan Zajc tantványai. A szépségtapasz a 45. percben érkezett, amikor Benk András váltott gólra egy újpesti előnyt. A vége azonban ismét nem sikerült jól, az 54. és az 56. percben újabb két hazai gól esett, ezzel alakult ki a 6-1-es végeredmény.

“Nagyon hasznos túrán vagyunk túl – értékelt blogunknak Szilassy Zoltán, a lilák vezetőedzője. – Rengeteg információt kaptunk a játékosainkról, arról, hogy ki milyen karakter, milyen játékkapcsolatok lehetnek működőképesek és milyenek kevésbé. A Jesenice nagon komoly játékerőt képviselő csapat, látszik, hogy az EBEL-be igyekeznek. Remek tempójú mérkőzést játszottunk ellenük. Az Olimpija csapatában is kiváló játékosok vannak, a hét idegenlégiósuk egytől egyig minőségi játékos, akik ellen nagyon nehéz lesz az EBEL-es ellenfeleiknek is. Az Olimpija elleni meccsre rányomta a bélyegét, hogy az első két harmadban sajnos túlzottan is tiszteltük őket. Ez nagyon nem tetszett, és ennek hangot is adtunk az öltözőben. A harmadik harmadban elkezdtünk korcsolyázni, megcsinálni azt, amit tudunk, annak a 20 percnek sokkal jobb volt a képe, mint az első kettőnek. A két mérkőzésben közös volt, hogy rengeteg felesleges kiállítást szedtünk össze, amelyek egy jó részét meg is büntették ellenfeleink. Ezen mindenképpen változtatnunk kell.”

A liláknál nem játszott a Fehérvárról igazolt Sikorcin, aki a múlt héten edzés közben elesett és a palánknak csapódva agyrázkódást szenvedett. A pihenő center helyett a jégen volt Chris Williamson, aki az idény előtt Újpesten készült, és kapóra jött arra, hogy pótolja hiányzó centertársát. Williamson nem fog Újpesten maradni, hamarosan visszautazik svájci csapatához. Sikorcin felépülése még egy kis időbe telik, egyelőre a kerékpáros edzéseket kezdte el, mint arról Szilassy Zoltán blogunkat tájékoztatta, valószínűleg még a soron következő, Detva elleni meccsen is pihenni fog. A jövő héten biztosan nem lesz a csapattal Andrej Hebar sem, aki az olimpiai selejtezőre készülő szlovén válogatott edzőtáborába kapcsolódik be szombattól.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Olimpija: Frazee (k) – Harty, Guimond, Bussieres, Langkow, Gabor – Selan, Bazevics, Uduc, Pem, Zajc – Planko, Groznik, Koren, Hadzic, Ropret – Batic, Srpcic, Potocnik, Tim Ograjensek, Chvatal – Rajsp (k)
UTE: Sila (k) – Garbacz, Huba – Kovács A., Kiss D. – Dósa, Hegyi – Nagy P., Nagy N. – Gröschl, Nemes, Virág – Frolik, Hebar, Benk – Csanyi, Tóth G., Pápa – Pichler, Dömötör, Turbucz – Williamson – Ágoston (k)
gólok:
03:35 1:0 Uduc (Bazevics)
15:57 2:0 Langkow (Uduc, Bussieres)
21:35 3:0 Ropret (Pem, Selan)/PP1
26:12 4:0 Langkow (Gabor, Ropret)/PP1
44:45 4:1 Benk
53:46 5:1 Langkow (Koren)
55:50 6:1 Zajc (Pem, Groznik)kiállítások: 12 perc – 14 perc

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum