Kőkemény mezőnyben méreti meg magát a KMH

   

Nagyot erősödött az EWHL-re készülő magyar női csapat. Hogy mennyit, azt igen komoly ellenfelekkel szemben mutathatják meg a lányok Csehországban. 

Mint arról korábban már írtunk, a 2016/17-es szezonban a Sabres Vienna korábbi finn vezetőedzője, Mika Vaarala irányítja a KMH női csapatát, amely Hokiklub Budapest néven indul az idén az osztrák bázisú ligában. A napokban eldőlt: rajta kívül Fodor Zoltán edző, Hajek Márk kapusedző, Márton Laura csapatvezető és Németh Viktor GM alkotják a stábot, amely Hokiklub Budapest néven indul az EWHL-ben és a DEBL-ben is. A csapat augusztus 18. és 21. között Csehországban lép jégre, ahol az orosz bronzérmes Birjusza Krasznojarszk, az orosz 4. Dinamo Szentpétervár, az EWHL-bajnok Sabres Vienna, valamint a cseh bajnok Slavia Praha ellen gyakorolnak a lányok. Túlzás nélkül brutális mezőny ez.

A KMH idén is három légiósnak ad lehetőséget, ebből két játékost a Sabres Viennától csábítottak el. Victoria Viliganti az EWHL négyes döntőjében robbant be a bécsiek kapujába, a másik játékos pedig egy ikon, az osztrák válogatott csapatkapitánya, Esther Kantor. A harmadik légiós a kanadai Averi Nooren lesz. A csapathoz csatlakozik a Svájcból hazaigazoló Horváth Tifani és a játékot egy év pihenés után újrakezdő Pál Vanda.

További két légiós próbajátékon vesz részt a prágai torna alatt. Sona Hullova, a szlovák U18-as válogatott korábbi kapusa a DEBL-csapatban szeretne bemutatkozni, Gabriela Zitnanska pedig, aki a szlovák válogatott első soros hátvédje, az EWHL-csapathoz csatlakozna. Az EWHL-ben 3 légiós nevezhető meccsenként, de a további 2 légiósnak lenne értelme, mégpedig azért, mert a Super Cup idén egész szezonos lesz, és ott nincs korlátozás. Ennek keretében jön majd Budapestre például a német és a cseh bajnok is.

A KMH 52 női játékossal kötött szerződést, az EWHL-keret tagjai közülük kerülnek ki.

A Hokiklub Budapest egyelőre bő EWHL-kerete:

Kapusok: Victoria Vigilanti (CAN), Horváth Vanessa
Hátvédek: Holzer Bernadett, Pál Vanda, Jelena Grkovic, Tóth Enikő, Váradi Nikolett, Gaitz Hanna, Preisinger Dorka
Csatárok: Dabasi Réka, Somogyi Vivien, Esther Kantor (AUT), Averi Nooren (CAN), Horváth Tifani, Ungár Rebeka, Szelényi Lilien, Pavuk Petra, Egyedi Noémi, Szamosfalvi Petra

A felsoroltakon kívül további 2-3 DEBL játékos is lehetőséghez juthat a szezonban.

kmhnoi201617

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum