Január végén rendezik a Magyar Kupa döntőjét

   

Jelentős változás történt a Magyar Kupa lebonyolításában. A Fehérvár EBEL-csapata több év után hiányozhat a sorozatból.

A Magyar Kupa a legtöbbször mostohagyereknek számított, többször is elhangzott, hogy a MOL Liga befejezése után nem lehet motiválni a játékosokat, jobb lenne a szezon előtti négyes torna keretében lebonyolítani a sorozatot. Pedig a magyar bajnokság MOL Ligába integrálása óta itt indulhatott el minden MJSZ-nél regisztrált klub, beleértve az EBEL-es Fehérvárt is. Mivel a csapatok az utóbbi években a MOL Liga-kiesésük sorrendjében kapcsolódtak be, a döntőre pedig a szezon végén került sor, ez lehetőséget adott arra, hogy minden klubnak márciusig tartson a szezonja, és arra is, hogy a Fehérvár EBEL-csapata ellen is megmérethessék magukat, kiváló ellenféllel játszva fejlődhessenek. Ennek az ára az volt, hogy a menetrendet nem lehetett hónapokkal előre pontosan tudni, ám ez egy kupasorozatban, ahol a kieséses szisztéma miatt amúgy is van bizonytalanság, talán belefért.

Ennek egyelőre vége szakadt, a Magyar Kupát a 2016/17-es idényben év közben bonyolítják le. Az indulók listája még nem fix, a nevezések még nem történtek meg. Az előzetes felmérések alapján a hét magyarországi MOL Liga-klub mellett a magyar bázisú bajnokságba készülő Vasas nevezésére számítanak. Bár a szövetség szerdai játéknapokkal tervez, amikor a Fehérvár EBEL-csapata nem lép jégre, de meglepő lenne, ha a Volán nagycsapata az EBEL-szezon idején, amikor heti 2-3 mérkőzése amúgy is van, MK-selejtezőket játszana. Valószínűsíthető tehát, hogy az idén nem láthatjuk Sofronékat hivatalos mérkőzéseken a MOL Liga csapatai ellen. Bár még akkor sem biztos ez, ha csak a farmcsapatot indítja a kupában a székesfehérvári egyesület, hiszen még az sem dőlt el, pontosan milyen szabály szerint játszhatnak vissza az EBEL-keret tagjai a Titánokba a MOL Ligában. A kupára pedig akár más szabály is vonatkozhat. Van tehát még kérdés jó néhány, ezek megválaszolására legalább a csütörtöki elnökségi ülésig kell várni.

A legvalószínűbb forgatókönyv szerint tehát az MK-ban nyolc csapat indul ? ennek megfelelő az MJSZ honlapján megtalálható sorsolástervezet is, lásd lentebb ?, ők október 5. és január 11. között ? hét szerdai napon ? körmérkőzéses rendszerű selejtezőt játszanak. A 7 forduló végeztével a legjobb 4 jut az elődöntőbe, amelyre január 25-én, szerdán kerítenek sort. A döntőt január 28-án, szombaton rendezik, bronzmérkőzés nem lesz.

A teljes sorsolás erre a linkre kattintva érhető el.

Magyar Kupa

Fotó: Mudra László

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum