Barrie és az Avalanche meghallgatáson jártak

 

Idén ez az első olyan eset, amikor a klub és játékosa nem tudtak megegyezni egy szerződés részleteiben és az arbitrációra bízták ügyük elrendezését. Két napon belül meglesz a döntés.

Az arbitráció lényege, hogy ha egy klub nem tud megegyezni RFA-státusú játékosával a következő évi bérről, akkor egy mindkettejük által elfogadott döntőbíróság állapítja meg ennek összegét. Eddig azért nagyon ritkán jutnak el a felek, hiszen egy ilyen meghallgatás nem tesz nagyon jót a csapat és játékosa közötti viszonynak. Mindkettejüknek érvelnie kell ugyanis álláspontja mellett, ráadásul a másik fél előtt, ami praktikusan azt jelenti, hogy a klub képviselőinek részletekbe menően kell kritizálnia játékosának teljesítményét jégen és jégen kívül, amit még a legpróbáltabb veteránok sem mindig bírnak cérnával. Nem véletlen, hogy idén 25 arbitrációs ügyből 24 játékos el sem jutott a meghallgatásig, a felek inkább megegyeztek előtte.

Az egyetlen játékos, aki nem engedett a 48-ból Tyson Barrie az Avalanche hátvédje volt. A kanadai hátvédnek, aki a héten ünnepelte 25. születésnapját és aki az elmúlt három évben 222 meccsen nem kevesebb, mint 140 pontot szerzett, magyar idő szerint vasárnap este kilenc óráig kell megegyeznie a Coloradóval de erre a hírek szerint alig van esély. Barrie-t pénteken reggel hallgatta meg Elizabeth Neumeier bírónő és ekkor hozta meg a döntését, hogy mennyit kaphat a bekk. Ez az összeg azonban nem kerülhet nyilvánosságra csak akkor, ha a felek nem tudnak megegyezni a megadott időpontig. A felek a rendelkezésükre álló két napban még megállapodhatnak, ha azonban a döntést kihirdetik, akkor új helyzet áll elő. Barrie-nek nem lesz módja ennél magasabb összeget követelni az Avstől, míg a klub le is mondhat játékosáról, ha sokallja az összeget. Ez esetben Barrie ingyenesen igazolható játékossá (UFA) válik. A harmadik lehetőség, hogy a klub elcseréli vagy eladja kiváló bekkjét valamelyik kérőjének.

barrie

Amit tudni lehet a szerződésről az annyi, hogy Barrie egy évre szóló hatmillió dolláros szerződést akart, míg Joe Sakic menedzser 4-4,25 millióban gondolkodik két szezonra. Ha Barrie megkapja a hatmilliót, azzal a csapat második legjobban kereső játékosa lenne a Duchene, Johnson párossal együtt akik szintén ugyanennyit visznek haza. Az Avs legjobban keresője Nathan MacKinnon 6,3 millióval.

Az biztos, hogy Barrie pénzügyi szempontból beférne a Colorado bérkeretébe. Jelenleg valamivel több mint hétmilliós mozgástere van Sakicnak és nincs más játékos, akivel egyezkednie kellene. Jövőre viszont öt játékosa is korlátozott szabadügynök lesz, és hiába jár le Iginla több mint ötmilliós szerződése, minden dollár számítani fog a többi játékos megtartásának szempontjából.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR INFO
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum