A Progymnek vissza kell kerülnie a MOL Ligába

   

Ezt Kopacz Zoltán klubelnök nyilatkozta a Marosvásárhelyi Rádiónak a klub közgyűlése után. Sok más fontos információ is kiderült.

A gyergyószentmiklósi Progym a szokásosnál korábban kezdte a felkészülést. A klub közgyűlésén elhangzott, az előző idény mintegy 660 ezer lejes (kb. 150 ezer euró, 46 és fél millió forint) költségvetését igyekeznek 700 ezer lej fölé tonászni. Ezzel is a román bajnokság legszegényebbjei közé fog tartozni a klub, amely viszont idén már korán elkezdte a keret kialakítását. Két légióst is bejelentettek, Pavlo Boriszenko a Steauából, Mihail Konyajev Csíkszeredából érkezik. Mellettük egyelőre a nagy öreg Vaclav Novak és a már-már ősgyergyóinak számító két játékos, Vitalij Kiricsenko, valamint Nyerges Lajos lesz légiós. Ha lesz rá lehetőség, egy hatodik külföldit is igazolhat a klub, ennyit enged a román bajnokság szabályzata.

Augusztus 12. és 14. között Csíkszeredában játszik felkészülési tornán a csapat, itt a házigazdák két együttessel indulnak, a Brassó, a Galati és a Progym eggyel, rajtuk kívül pedig egy cseh csapat emeli még a torna fényét. Augusztus 25-én és 26-án ismét utazik a csapat, akkor Debrecenben várják őket két felkészülési meccsre.

progym-2

fotó: Keresztes Zoltán (Progym facebook)

A rádióinterjúban Kopacz Zoltán elmondta, hogy a gyergyóiak fejlődésének egyetlen útja, ha mihamarabb visszakerülnek a MOL Ligába, ahol megfelelő számú és minőségű mérkőzést játszhatna a csapat. A Galati belépésével a román bajnokságban kevesebb meccsre lehet számítani, ezt az egyesület igyekszik barátságos találkozók lekötésével kompenzálni. Így hosszabb szünet után újra szeretnék megszervezni a Gyilkos-tó Kupát. Nagy gond a legjobb utánpótlás-játékosok elvándorlása. Kopacz azt külön fájlalta, ha a fiatalok olyan csapatokhoz igazolnak, ahol nem jobb a hoki, mint Gyergyóban. Szerinte oda érdemes igazolni, ahol tanulni lehet.

progym_logo

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum