Tájkép csata előtt

   

Közeleg a MOL Liga-csapatok szezonrajtja. Sőt: két klub játékosai már egy ideje együtt alapoznak. Részletezünk.

Lassan véget ér a nyári pihenés időszaka a jégkorongsportban. Ez több-kevesebb nyaralással és egyéni vagy kiscsoportos száraz felkészüléssel telt, kinél hogy. Vannak csapatok, ahol már összetartanak, vannak, akik a jövő héten találkoznak, de legkésőbb is augusztus első hetében mindenhol megkezdődik a komoly műhelymunka.

Kezdjük a magyar jégkorong fővárosával, már csak azért is, mert Székesfehérváron egyből két felnőtt együttes sikeres felkészülésének is drukkolhatunk. Az EBEL-csapat vezetőedzője, Tyler Dietrich a jövő héten tér haza a tengerentúlról ? ahol a pihenés mellett a 2016/17-es szezon légiósainak kiválasztásával is sok időt töltött ?, a tervek szerint augusztus első hetében kezdődik a jeges felkészülés, addigra készül el a C pályán a sportolásra alkalmas felület. Addig is Énekes Lajos irányítja a munkát. Jut elegendő idő a nyári egyéni felkészülés eredményeit felmérni és rögzíteni, és természetesen folytatják a száraz munkát, immáron közösen. Az előzetes nyilatkozatok és a tavalyi gyakorlat alapján az várható, hogy az EBEL- és a MOL Liga-keret nem válik el élesen, főleg nem a felkészülés elején, tehát Dietrich és Kóger István, a MOL Liga-csapat vezetőedzője komolyan összedolgozik majd augusztusban. És azt követően is.

A megye másik hokicsapatánál augusztus 1-jén találkozik a keret. A Dunaújvárosi Acélbikák Lee Gilbert irányításával dolgoznak egy hetet, majd 8-ától mennek jégre.

A Ferencváros játékosai augusztus 1-jén gyűlnek össze először. Greg Lindqvist felméréssel és egyhetes száraz felkészüléssel indítja a programot. A csapat a második héten, tehát 8-án megy jégre Pesterzsébeten.

Az UTE a kanadai továbbképzésről hazatérő Szilassy Zoltán vezetőedző irányításával a jövő héten kezdi meg a közös munkát. Fizikai felméréssel és száraz munkával indul a szezon, majd augusztus 5-től mehetnek jégre a Megyeri úton.

A MAC-nál is a fizikai állapot mérésével kezdődik az idény, augusztus 3-án. 4-én már a Tüskecsarnok jegén gyakorol Majoross Gergely csapata. Mozgalmas periódus lesz az a csarnok életében, hiszen ugyanitt aznap az előző napokban egyaránt ott táborozó magyar U20-as válogatott mérkőzik az USA ifjúsági szelekciójával.

Miskolcon ugyanaz a menetrend, mint az FTC-nél, a Jegesmedvék augusztus 1-jén találkoznak, a hét végére elkészül a jég is, így a második héten, 8-ától korcsolyát húzhatnak a bajnokcsapat tagjai. A nagyon tapasztalt Doug Bradley-vel gyorsan össze kell csiszolódni, kifejezetten izgalmas munka vár a csapatra.

A Debrecen az egyik olyan MOL Liga-csapat, amelynél már zajlik a közös ráhangolódás. A DHK ettől a héttől, tehát július 18. óta edz, Jevgenyij Muhin nem a lazaságról ismert vezetőedző. Ez a szakasz egészen augusztus 3-ig tart, akkortól jégen is gyakorol a társaság.

A Csíkszereda pedig már be is fejezte a közös felkészülés első szakaszát. 19 játékos vett részt a kéthetes edzőtáborban, amelyet az 1950 méter magasan fekvő Piatra Arsa sportbázison vezényeltek le az edzők. Augusztus 1-jén kezdik a jeges edzéseket, a második hét végére 4-6 csapatos tornát szerveznek. A Sport Clubnál még nem jelentették be az új vezetőedzőt.

A Brassó egyenesen június 1-jén összehívta a játékosait, hogy 6-án megkezdjék az alapozást. Július 4. és 17. között a csíkiakhoz hasonlóan a Piatra Arsa sportbázison gyakoroltak. Ezután a csapattagokra fizikai felmérés és egy hét pihenés vár, hogy augusztus 1-jén jégre léphessenek.

HSC edzes

Fotó: Mudra László

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum