A belgrádi csapat MOL Liga-indulása nemzeti projekt

 

Újabb helyszínnel bővülhet a magyar bázisú nemzetközi bajnokság: Újvidék is bekapcsolódhat a MOL Ligába. A Crvena Zvezda sportigazgatója világította meg a HK Beograd csatlakozásának fontos részleteit.

“Ez nem egy fúzió a Partizan és a Crvena Zvezda között – nyilatkozta a Crvena Zvezda Tv-nek Aleksandar Jakovljevic, a CZ hokiklub alelnöke és sportigazgatója. – A HK Beograd létrehozása egy nemzeti projekt, amelynek az a célja, hogy a legjobb szerb jégkorongozók professzionális bajnokságban játszhassanak. Ez teljesen független minden más eddig létező klubtól, a szerb jégkorongszövetség hozta létre. Így a legjobb játékosaink a lehető legtöbb színvonalas mérkőzésen tudnak játszani, azért, hogy jól tudjanak szerepelni a világbajnokságon a következő idényben.

Aleksandar_Jakovlevic

Az összefogásra azért volt szükség, mert egyetlen klubunk, tehát sem a Crvena Zvezda, sem a Partizan, sem a Vojvodina, sem az NS Stars, sem pedig a Spartak nem lenne képes a MOL Ligában elindulni. Ehhez sem a megfelelő játékoskeretük, sem a szükséges anyagi erőforrásaik nincsenek meg. Így a szövetség és Belgrád városa segítségére volt szükség. A meghívott játékosok egy kivételével mind igent mondtak a MOL Liga-szereplésre. Az egyetlen játékosnak pedig nagyon is méltányolható személyes indokai voltak arra, hogy nem tudta vállalni ezt. Eddig már 18 játékos mondott igent egész Szerbiából.

Senki nem garantálhatja a sikert a sportban. Ha ez a projekt elbukik, ami csak technikai okok miatt lehetséges, akkor végső soron semmilyen kár nem történik. Legfeljebb majd bezárjuk a felnőtt hokit, és utánpótlásklubokként folytatjuk, amelyek tagdíjat fizettetnek. Aztán majd a gyerekek keresnek maguknak csapatot, vagy abbahagyják a hokit. A hazai bajnokság gyenge, nem kell feltétlenül profinak lenni. A felnőtt válogatott kiesik a divízió 2-ből, és ennyi a történet.

Nem vagyunk őrültek csak azért, mert belevágunk ebbe. Ezzel egyszersmind az újvidéki, a szabadkai városi vezetést is fel szeretnénk ébreszteni, hogy fektessenek be a megfelelő infrastruktúra megteremtésébe és üzemeltessék is azt. Amint lesz jég az újvidéki csarnokban, úgy tervezzük, hogy a HK Beograd ott is fog játszani néhány hazai MOL Liga-mérkőzést. Az ottani közönség is megérdemli, hogy láthasson magas színvonalú mérkőzéseket, és ez lehetőséget teremt nekik erre.”

Újvidéken a Vojvodina sport- és bevásárlóközpontban, népszerű nevén a SPENS-ben található a jégcsarnok. Maga a SPENS 200 ezer négyzetméteres területen fekszik, összesen 85 ezer négyzetméter beépített területe van, ebből több mint 46 ezer négyzetméter a sportot szolgálja. A számtalan üzlet, konferenciaterem, mozi, áruház mellett egy 7000 és egy 1000 fős labdajátékcsarnok, fedett és nyitott uszoda, az 1634 nézőt befogadó jégcsarnok, valamint számtalan kisebb terem található benne. Ha valaki körbe szeretne nézni a jégcsarnokban, ide kattintson, és innen kiindulva a létesítmény más részeiben is virtuális sétát tehet.

SPENS-Ledena_dvorana

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL   MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk