Nincsenek kitűzött egyéni statisztikai céljaim

 

Kisinterjút készített a DEL-be szerződött Bartalis Istvánnal az MJSZ honlapja. Vannak benne érdekességek.

Például “hivatalosan” is kiderült, hogy Frank Banham játékosügynöknek állt, és Bartalis István útját is egyengeti. Mindannyian emlékezhetünk, hogy Vay Ádám Minnesotához szerződésénél is közreműködött a kiváló válogatott csatár, és ez Bartalis esetében is így volt.

A Bartalis-beszélgetésből kitűnik, a szentpétervári világbajnokság egyik legjobb magyar játékosának NHL-es megkeresése is volt. A St. Louis Blues érdeklődött iránta, de konkrétumokról első körben nem volt szó. Ezt mondta erről Bartalis: “A Blues egyik scoutja lépett kapcsolatba Hannu Jarvenpaa-val, majd az ügynökömmel, Frank Banhammel. Frank beszélt a Blues AHL-es farmcsapatának edzőjével is. A Blues azt szerette volna, hogy kimenjek a prospect campre, azt követően döntöttek volna arról, hogy szerződtetnek-e az AHL-es csapathoz, és visszahívnak-e a Blues edzőtáborába. Benne volt az is, hogy csak az ECHL-csapatuktól kapok ajánlatot. Tulajdonképpen semmi sem volt garantált, próbajátékra hívtak, amiből bármi kisülhetett volna, és csak 15-e után derült volna ki, hogy milyen lehetőségeim lennének, mivel most zajlik a tábor, amire hívtak.”

Bartalis HUN

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Emellett egy cseh extraligás ajánlat is felmerült, ám Bartalis úgy döntött, inkább menne a DEL-be, mint a cseh Extraligába, “mert itt tudtam, hogy az edző igazán szeretné, hogy nála játsszak, míg Csehországban megtörténhet, hogy lenéznének egy magyar játékost.”

Az említett edző nem más, mint Pat Cortina, a magyar válogatott egykori legendás szövetségi kapitánya. Bartalis Istvánnak nincsenek kitűzött egyéni statisztikai céljai a DEL-ben. A Schwenninger Wild Wings mestere azt várja tőle, hogy centert játsszon, “ami azt jelenti, hogy a támadásoknál és a védelemben is képesnek kell lennem jól teljesíteni. Kiegyensúlyozott játékot kell játszanom, illetve több fiatal van a csapatban, nekik jó példát kell mutatnom. Meg kell szoknom a liga stílusát is, és meg kell mutatnom, hogy megérdemlem, hogy itt játsszam, nem azért vagyok a csapat tagja, mert Pat egyik játékosa vagyok. Szeretnék a lehető legtöbbet játszani és megmutatni, hogy a DEL játékszintjét képviselem. Sérülésmentes szezont szeretnék, és azt, hogy sikeres legyen a csapatunk.”

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum