A MOL Liga befogadná a HK Beogradot

 

A liga csapatai 7:2 arányban, 1 tartózkodás mellett támogatták a szerbiai csapat jelentkezését. A felvételről az MJSZ elnöksége dönt a napokban.

A Partizan és a Crvena Zvezda keretének összegyúrásából létrejött új klub erős pályázatot adott be, így szeptembertől 11 csapatos lehet az immár újra három nemzet hokisait tömörítő liga. A projekt motorja a szerb szövetség novemberben megválasztott fiatal elnöke, Marko Milovanovic, aki készségesen nyilatkozott blogunknak az elképzeléseikről, legutóbb pedig azt is nyilvánosságra hozta, hogy milyen kerettel vennék fel a versenyt a magyar szervezésű bajnokságban.

Fontos részlet, hogy a klubok szavazása nem jelent automatikusan felvételt a szerbek számára. De az eredmény alapján a liga javaslatot tesz a Magyar Jégkorong Szövetségnek, amelynek elnöksége hamarosan dönthet a kérdésben.

HK Beograd logo

A MOL Liga ezzel expanzív fejlődési szakaszba léphet, két év alatt négy új klub is csatlakozhat a versenysorozathoz. Tavaly a MAC és a Fehérvár, idén eddig a Galac nyert felvételt, a mezőny most a HK Beograddal bővülhet.

Ez a szám tovább is nőhet a közeli jövőben, hiszen a Vasas jó néhány éve készíti elő a 2017-es csatlakozást, sőt a piros-kékek felvételére vonatkozó szándékát már a liga is deklarálta. A horvát Medvescak is kopogtatott az ajtón idén, de számukra rövid volt az idő a megfelelő pályázat benyújtásához. Ők az újjáalakult alpesi liga helyett a magyarországi bázisú versenysorozatot szemelték ki KHL-es csapatuk utánpótlásának fejlesztésére. Ha továbbra is komolyan gondolják ezt, jövő nyáron visszatérhetnek a felek a kérdésre.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum