A Calgary és a Florida is kapust vásárolt

 

Előbbi Brian Elliotot, utóbbi Reto Berrát szerezte meg. Lars Eller a Capitalsben, Andrew Shaw Montrealban folytatja.

Berrát még csütörtökön, azaz június 23-án szerezte meg a biztató szezon után komoly csapatépítésbe kezdő Florida a Coloradótól. A kapus ára a fiatal csatár, Rocco Grimaldi volt, aki tavaly 20 meccsen lépett pályára a Panthers színeiben. Még nagyobb fogást eszközölt a kitartóan kapust kereső Flames GM-je, Brad Treliving, aki azzal a határozott szándékkal érkezett a buffalói draftra, hogy nem megy haza azonnal bevethető kapus nélkül. Bajaikra a Blues és Brian Elliott jelentette a megoldást, akinek már csak egy éve maradt hátra szerződéséből, bére ráadásul csak 2,5 dollárral terheli a sapkát. Ez ugyan nem jelent nagy könnyebbséget a Bluesnak, de a kiélezett pénzügyi helyzetben minden felszabaduló cent jól jöhet. A Flames is jól járt, az elmúlt szezon legjobb védési hatékonyságát bemutató Elliottal nagyon fontos poszton erősítettek, jelentősebb kötelezettségvállalások nélkül. A Blues egy 2016-os 2. és egy jövő évi feltételes harmadik körös draftjogot kapott kapusáért cserébe.

NHL: Vancouver Canucks at St. Louis Blues

Nem csak kapusok, de csatárok is a költözés sorsára jutottak. Stan Bowman nem tudta bevarázsolni Andrew Shawt a fizetési sapka alá, ezért inkább továbbadta a Montreal Canadiensnek egy 2017-es és egy 2018-as második körös pickért. Shaw nem kevesebb, mint 49 gólt szerzett az elmúlt három szezonban, a rájátszásban 67 alkalommal lépett jégre, 16-szor betalált, 35-ször pontot szerzett. Legnagyobb erénye azonban mégsem ez, hanem hogy a pálya bármely szegletében bevethető. Termetéhez képest igen agresszív játékos, nem ismer félelmet, ha kell, ütközik, ha arra van szükség, akkor verekszik is. Alapvetően harmadik soros játékos, de a Chicagóban számtalanszor előfordult, hogy Toewsszel és Hossával találta magát egy egységben és ott is megállta a helyét. Jól érzi magát a szélen és centerben egyaránt és még csak 24 éves. Idén 2,5 milliót keresett, a pletykák szerint ezt szeretné feljebb tornászni 4,5 millióig és nincs kizárva, hogy Montrealban meg is kap egy hasonló összeget.

Annál is inkább, mivel Marc Bergevin általános igazgató időközben megvált harmadik soros centerétől, a 27 éves dán Lars Ellertől, aki a következő két évben Alekszandr Ovecskin csapattársa lesz Washingtonban, évi 3,5 millió dollárért. Eller megszerzése a következő fontos lépés lehet Brian MacLellan igazgató számára. MacLellan két éve a védelmet akarta megerősíteni és meg is szerezte Brooks Orpikot és Matt Niskanent. Tavaly a jobbszélsőket upgrade-elte, érkezett T.J. Oshie és Justin Williams, idén a 3. és 4. sor stabilizálásán, illetve felgyorsításán van a hangsúly, ebbe a koncepcióba tökéletesen illeszkedhet a dán csatár, aki az elmúlt öt szezonban 26-30 pont között termelt. Eller ára egy 2017-es és egy 2018-as második körös pick volt.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum