Las Vegast felvették az NHL-be

   

A 2017/18-as szezontól 31 fősre duzzad a liga mezőnye. Québec City pályázata is erős, a kanadai városnak azonban még várnia kell.

Június 22-én tartották az NHL idei díjátadóját, ahol a csapatok vezetői döntöttek arról is, hogy elfogadják-e a ligába jelentkező Las Vegas jelentkezését. Mivel a ceremónia alkalmából a komplett NHL kitelepült Las Vegasba, így különösen morbid humorra vallott volna, ha végül az elutasítást jelentik be, Gary Bettman ligaelnök végül a várakozásoknak megfelelően pozitív fogadtatásról beszélt, a tulajdonosok ugyanis egyhangúan szavaztak a bővítés mellett. A csapat otthona a tavasszal átadott T-Mobile Arena lesz, amely 375 millió dollárból épült. Arról is döntés született, hogy a csapat a nyugati konferencia csendes-óceáni csoportjába kerül, az Anaheim, a Los Angeles, a San Jose, az Arizona, a Calgary, a Vancouver és az Edmonton mellé. A döntés után még egy feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy a csapat valóban induljon, a Bill Foley vezette üzleti körnek át kell utalni a csatlakozás díját, mintegy 500 millió dollárt.

vegas1

Emellett sürgősen el kell kezdeni csapatot szervezni. Az egyik legfontosabb kérdés a csapat neve, színei és logója lesz, amelyek az arculat elsődleges azonosító elemei. Bill Foley, aki a West Point Akadémián végzett mérnökként erről így beszélt: “A klub nevéről később fogunk dönteni. Alaposan tanulmányozni fogjuk a ligát. Több választási lehetőségünk és ötletünk van. Nekem tetszik a Black Knights, mivel én a hadseregből jövök, de ez talán nem a legjobb név ennek a csapatnak, több prezentációt és javaslatot meg fogunk nézni és hallgatni.”

A sajtótájékoztatón megjelent Pierre Dion, a Quebec City jelentkezését irányító Quebecor csoport vezetője is. Ez egyrészt jelzésértékű arra nézvést, hogy a liga komolyan számol annak lehetőségével, hogy a város előbb-utóbb ismét csatlakozik a ligához. Ezzel együtt erre nem most fog sor kerülni. A ligaelnök elmondta, a quebeci csatlakozás időbeni eltolásának két fontosabb oka van: egyrészt a kanadai dollár gyenge pozíciója az amerikaival szemben, másrészt a ligában meglévő földrajzi egyenlőtlenségek. Ez utóbbi arra utal, hogy a jelenlegi 30 csapatból 14 található Nyugaton és 16 Keleten, Quebec City pedig értelemszerűen ez utóbbiak számát gyarapítaná.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum