Az MJSZ megfontolást kért a ligától a visszajátszás kérdésében

 

Szigorodott a szabályzás, ezzel nem feltétlen ért egyet a szövetség.

Mint a legutóbbi ligaülés beszámolójában írtuk, “a liga átgondolta a más bajnokságokban is induló csapatok játékosainak visszajátszását a MOL Ligába. Új szabályként a csapatok egy olyan megoldást fogadtak el, amely értelmében  az érintett csapatok 5+1 játékost nevezhetnek meg, akik a MOL Ligában is játszhatnak a szezon során. Sérülés esetén szezononként egy mezőnyjátékost és egy kapust cserélhetnek a keretben, de a változtatások véglegesek, több cserére nem nyílik majd lehetőség”.

Fontos hangsúlyozni, ez idén nem biztos, hogy csak a Volánra vonatkozóan felmerülő kérdés, hiszen az is előfordulhat még, hogy a DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest is külföldi bajnokságba viszi legerősebb csapatát, ez esetben három farmcsapat játszana a MOL Ligában.

Emiatt merült fel az elnökségben, hogy a válogatott érdeke miatt ? gondolva a külföldön játszó csapatok esetleges korai kiesésére ? a kulcsjátékosok számára így biztosítanak játéklehetőséget februártól áprilisig. “Nyilván ez a legrosszabb forgatókönyv, de ezt sem szabad figyelmen kívül hagynunk. Ezért küldtük vissza az új szabályt a ligának megfontolásra” ? mondta a Jégkorongblognak Kolbenheyer Zsuzsanna szakmai alelnök.

Jelenleg a ligánál van a labda, a csapatok véleményezik az MJSZ kérését, ez alapján születik majd meg a liga válasza. Érdekesség, hogy a szabálymódosítást a ligaülésen egyhangúan, tehát ellenszavazat nélkül fogadták el az érintett csapatok is.

MJSZ uj logo

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 24., péntek
EL 19:30 FTCGYE 3-5VÉGE
  • M4 SPORT
március 25., szombat
EL 19:15 FTCGYE 3-2VÉGE
  • M4 SPORT+
AL 21:00 IKOWRM 5-3VÉGE
március 27., hétfő
EL 17:15 GYEFTC 5-1VÉGE
  • M4 SPORT
március 28., kedd
SHL 19:00 VAXLHF 
  • SPORT 2
március 29., szerda
EL 18:30 FTCGYE 3-4VÉGE
SHL 19:00 FBKFRÖ 
  • SPORT 2
március 31., péntek
EL 17:15 GYEFTC 
  • M4 SPORT
április 5., szerda
VÁL 17:00 HUNUKR 
április 6., csütörtök
VÁL 18:00 HUNUKR 
Partnerünk
Archívum