Az MJSZ megfontolást kért a ligától a visszajátszás kérdésében

 

Szigorodott a szabályzás, ezzel nem feltétlen ért egyet a szövetség.

Mint a legutóbbi ligaülés beszámolójában írtuk, “a liga átgondolta a más bajnokságokban is induló csapatok játékosainak visszajátszását a MOL Ligába. Új szabályként a csapatok egy olyan megoldást fogadtak el, amely értelmében  az érintett csapatok 5+1 játékost nevezhetnek meg, akik a MOL Ligában is játszhatnak a szezon során. Sérülés esetén szezononként egy mezőnyjátékost és egy kapust cserélhetnek a keretben, de a változtatások véglegesek, több cserére nem nyílik majd lehetőség”.

Fontos hangsúlyozni, ez idén nem biztos, hogy csak a Volánra vonatkozóan felmerülő kérdés, hiszen az is előfordulhat még, hogy a DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest is külföldi bajnokságba viszi legerősebb csapatát, ez esetben három farmcsapat játszana a MOL Ligában.

Emiatt merült fel az elnökségben, hogy a válogatott érdeke miatt ? gondolva a külföldön játszó csapatok esetleges korai kiesésére ? a kulcsjátékosok számára így biztosítanak játéklehetőséget februártól áprilisig. “Nyilván ez a legrosszabb forgatókönyv, de ezt sem szabad figyelmen kívül hagynunk. Ezért küldtük vissza az új szabályt a ligának megfontolásra” ? mondta a Jégkorongblognak Kolbenheyer Zsuzsanna szakmai alelnök.

Jelenleg a ligánál van a labda, a csapatok véleményezik az MJSZ kérését, ez alapján születik majd meg a liga válasza. Érdekesség, hogy a szabálymódosítást a ligaülésen egyhangúan, tehát ellenszavazat nélkül fogadták el az érintett csapatok is.

MJSZ uj logo

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum