A MAC-ot is magával vinné a DVTK az Extraligába?

 

Kiderült, hogy a májusi szavazással nem zárult le a történet, sőt meglepő és izgalmas fordulatot vett.

A Jégkorongblog magyarországi és szlovákiai hírforrásokból úgy értesült, újranyílhat a magyar csapatok szlovák élvonalbeli tagságáról szóló fejezet. Május közepén úgy döntött északi szomszédunk ligája, hogy nem veszi fel a DVTK Jegesmedvéket. Bár a MOL Liga-győztes minden feltételnek megfelelt, mégsem szavazták be, azért, mert ehhez két csatlakozó csapatra lett volna szükség, a lengyel Katowice pedig menet közben elvérzett.

A Richard Lintner és Egri Gergely közötti jó kapcsolat azonban nem szakadt meg, a tárgyalás és a közös gondolkodás folytatódott. Mivel az EBEL kapuja bezáródni látszik a MAC Budapest előtt, adódott a kérdés: nem érdekli-e a fővárosi csapatot a lehetőség. A hírek szerint az előző szezon MOL Liga-ezüstérmes újonca nem zárkózott el a tárgyalásoktól.

Balizs Dudas MACMIS

Fotó: Mudra László (MAC)

Úgy tudjuk, a két magyar csapat már a 2016/17-es szezonban csatlakozhatna a szlovák Extraligához, annak ellenére, hogy a sorsolás is elkészült és publikussá vált a 10 csapatos sorozatra vonatkozóan. De van ennek két komoly előfeltétele.

A szlovák szövetségben csütörtökön kerül sor tisztújításra. Ahogy írtuk, Lintner és csapata Martin Kohut jelöltet támogatja. Ellenfele a szlovák szövetségi elnöki posztjáért folyó versenyben Tibor Turan lesz. Szoros szavazásra számítanak a bennfentesek, enyhe Turan-fölény mutatkozik előzetesen. Utóbbi magyar csapatokkal kapcsolatos elképzeléseiről nincs információnk, viszont amennyiben Kohut nyer, az Extraliga megtárgyalhatja és felveheti tagjai közé a DVTK-t és a MAC-ot.

Erre aligha kerülhetne sor a héten, valószínűleg a jövő héten dőlne el a kérdés. De ne rohanjunk előre, főleg, hogy még a második feltételről, az anyagiakról nem is esett szó. Ahogy a tárgyalások korábbi szakaszaiban beszámoltunk róla, a szlovák?magyar hokibarátság nem érzelmi alapokon nyugszik. Az Extraliga-licencnek ugyanis ára van, és nem is alacsony. Ezt a pénzt elő kell teremteni, akkor jöhet szóba a két csapat felvétele. Úgy tudjuk, a licencvásárlás teljes jogú tagságot biztosítana a csapatoknak: a mieink légióskorlátozás nélkül vehetnének részt az Extraligában, a rájátszásban is ott lehetnének, viszont nem eshetnének ki.

Minden továbbit csütörtökön tudunk meg, és addig talán az egész ügylet előfeltételének tekinthető procedúra is lezárul. Az EBEL kihirdeti, hogy az Olimpija teljesítette a ligában maradás feltételeit ? a szlovén klub ezt állítja órák óta, de az osztrák liga még néma ?, így a MAC Budapest nem indulhat az EBEL-ben 2016-tól. Ha így alakul, legalább jövő hétig újra izgulhatunk a következő évi MOL Liga-szezon minőségéért.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum