A magyar válogatott volt a 2016-os vb egyik nagy sztorija

 

Magyarország példája megmutatta, hogy bárki lehet versenyképes és sikeres az elitben játszva is ? többek között ezt írta René Fasel az IIHF hivatalos hírlevele, az Ice Times legutóbbi számában.

“Annak ellenére, hogy kiesett, a magyar válogatott volt a 2016-os világbajnokság egyik nagy sztorija ? fogalmazott a nemzetközi szövetség elnöke. ? Szurkolóik fanatikus lelkesedésétől hajtva bátor hokit játszottak Szentpéterváron. Ez a fehéroroszok óriási meglepetést jelentő legyőzésében csúcsosodott ki, amely után a szurkolók óriási örömünnepet rendeztek. Magyarország és Németország példája azt mutatja, hogy bárki lehet versenyképes és sikeres az elit világbajnokságon játszva is. Folyamatosan azért dolgozunk, hogy egyre versenyképesebb és kiegyensúlyozottabb tornákat rendezhessünk, és a feltörekvő országoknak megadjuk az esélyt ahhoz, hogy újabb és újabb magaslatokat érjenek el sportágfejlesztési programjuk segítségével. A célunk továbbra is az, hogy egyre kiegyensúlyozottabb legyen a jégkorong legfelső szintje. Minél több csapat lesz képes kihívást jelenteni a legerősebb hokinemzeteknek, annál jobb.”

Rene Fasel 2016 vb

Fotó: Mudra László (MJSZ/jkb.hu)

Lucas Aykroyd az oroszországi világbajnokság 10 legemlékezetesebb élményét szedte össze az IIHF hírlevélben. “A magyar szurkolók varázslatosak ? szól a 7. pont. ? Történelmileg úgy volt, hogy Lettország hangos, dobokat püfölő szurkolóit tartották a legszenvedélyesebbeknek a világbajnokságokon. De ebben az évben a magyar szurkolók túltettek rajtuk. A magyaroknak ez volt az első elit világbajnoki szereplésük 2009 óta, és összesen a harmadik 1939 óta, a szurkolók szeretetben fürösztötték csapatukat Szentpéterváron. A hűséges magyar sereg minden meccs után elénekelte csapatának a himnuszt. Az pedig maga volt a színtiszta extázis, amikor május 14-én Magyarország 5-2-re legyőzte Fehéroroszországot, és ezzel 77 év után megszerezte első világbajnoki győzelmét. Bár Rich Chernomaz gárdája kiesett, ez az esemény reményt ad arra, hogy hamarosan visszatérhetnek az elitbe.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum