Pénteken kora délután ülésezik a MOL Liga

 

Eldől, hogy véglegesítik a 10 csapatos idényt, vagy esélyt adnak a horvát és a szerb érdeklődőnek.

A ligaülésen a csapatok kőbe véshetik a 2016/17-es szezonnal kapcsolatos főbb kritériumokat. Ez volt az eredeti terv. Azonban a helyzet némileg változott, mint jeleztük. Így most dönteni kell arról, hogy 10 csapattal indul-e a szezon, vagy még képlékeny a létszám, és néhány héttel eltolódnak a nyitott kérdések lezárásai.

Ha döntenek az indulókról, elfogadhatják a versenykiírást és versenyszabályzatot, tehát kiderülhet, milyen ligánk lesz jövőre, hány fordulóval és milyen lebonyolítási móddal. Ez esetben nem lesz további bővítés. Az ülésen sok apróbb kérdés megtárgyalása és néhány technikai döntés mellett tehát váratlanul egy nagyobb horderejű kérdésben is dűlőre kell jutni.

Információink szerint az elmúlt napokban mind a Medvescak, mind a szerb szövetség jelezte komoly MOL Liga-indulási szándékát az MJSZ-nek. Mivel a jelentkezés már lezárult, sőt a hiánypótlási határidő is lejár pénteken, a ligának döntenie kell arról, hogy alkalmaz-e külön eljárást a horvát KHL-farmcsapat és a szerb válogatott esetében. A csapatok képviselői határozhatnak úgy, hogy a határidő lejárta ellenére a ligavezetés folytasson le záros határidővel tárgyalásokat a horvát és a szerb érdeklődőkkel az idei csatlakozás érdekében, de az is elképzelhető, hogy azt szeretnék, most már maradjanak a terveknél, így 10-en vágnak a következő szezonnak.

Az mindenképpen jó hír, hogy mind a 10 csapat teljesített minden jelentkezési feltételt, a Galac is pótolta az összes szükséges dokumentumot határidőre. Az újonnan csatlakozni kívánó romániai csapattal kapcsolatban már csak egy kérdés merül fel, ez pedig a finanszírozással kapcsolatos. Nyílt titok volt eddig is, hogy a csapat legnagyobb támogatója a városi önkormányzat, mivel a polgármester elkötelezett híve a sportnak, azon belül a jégkorongnak is. A múlt heti helyhatósági választásokon azonban nem szerepelt jól a régi városvezető, csak a harmadik helyet szerezte meg, így az már biztos, hogy Galacnak új polgármestere lesz. A kérdés innentől az, hogy ő miként viszonyul majd a sporttámogatásokhoz.

Fotó: Mudra László - http://www.mudralaszlo.hu

Fotó: Mudra László

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
október 18., vasárnap
EXL 16:00 NITMIS TÖRÖLVE
ICEHL 17:30 AVSHCB 5-4VÉGE
    • DIGI SPORT 2
EL 18:30 DEBMAC 1-5VÉGE
EL 18:30 UTETIT 6-3VÉGE
október 20., kedd
EXL 18:00 KOSMIS 4-1VÉGE
október 22., csütörtök
EL 18:00 UTEDAB 
EL 18:30 DEBVAS TÖRÖLVE
EL 18:30 TITMAC 
október 23., péntek
EXL 18:00 NZÁMIS 
október 24., szombat
EL 17:00 DABMAC 
EL 17:30 TITFTC 
ICEHL 17:30 HCIAVS 
október 25., vasárnap
ICEHL 16:30 RBSAVS 
október 27., kedd
EL 18:00 DABUTE 
EL 18:00 MACFTC 
Partnerünk
Archívum