Ki lehet a rájátszás legjobbja?

   

A Kessel, Murray, Letang, Crosby négyesből kerülhet ki az MVP.

Ha a Penguins péntek hajnalban nyer, akkor nemcsak a Stanley Kupát adják át, hanem a rájátszás legjobbjának járó díjat is. A góllövőlistát és kanadai táblázatot hiába a San Jose egy-egy játékosa vezeti, a Conn Smythe-trófeát minden bizonnyal egy pittsburghi játékos kapja. Megnéztük a legesélyesebbek listáját.

Phil Kessel

A korábbi bostoni és torontói szélső akkor talált magára, amikor megkapta maga mellé Carl Hagelint és Nick Boninót. A HBK-sor lendülete nemcsak az alapszakasz második felében, de az egész rájátszás során megmaradt. A három játékos több mint félszáz pontot gyűjtött, amiből Kessel 10 góllal és 21 ponttal vette ki a részét 22 meccsen. Mindkettővel vezeti a házi rangsort és ezen kívül első az emberelőnyös gólokat és pontokat tekintve, illetve a kapura lövések számában is első. A rájátszás első három körének mindegyikében hat pontot termelt, míg a döntő négy meccsén hármat, így kijelenthető, hogy a formája abszolút konzisztens, így az MVP-cím legnagyobb várományosa.

kessel

Matt Murray

A Pittsburgh elsőéves kapusa egy győzelemre van attól, hogy beállítsa az NHL-újoncrekordját a rájátszásban. A 20 éves hálóőr 2,09 gólt kap meccsenként és 92,5%-os hatékonysággal véd, ami a franchise történetének második legjobb mutatója egy évadra vetítve. Murray 19 meccsből csak ötöt bukott el és ebből az ötből csak kétszer a rendes játékidőben. Kétszer egymás után nem kapott ki és 12 alkalommal kapott kettő vagy kevesebb gólt.

Kris Letang

A Pittsburgh legjobb hátvédje nem a pontjainak, hanem elképesztő mezőnymunkájának köszönhetően kaphatja meg a díjat. Letang 2 gólt és 11 gólpasszt tett a közösbe, de ami lényegesebb, hogy majdnem 29 percet tölt átlagosan a jégen. Ez akkor tűnik csak soknak, ha tudjuk azt, hogy a második legtöbbet használt védő Brian Dumoulin a maga alig több mint 21 percével. Letang a játék minden szegmensében a legtöbbet jégen lévő bekk, előnyben, hátrányban és egyenlő létszám mellett is vezeti a rangsort. Ez a jégidő még így is eltörpül Keith mellett, így meglepő lenne, ha meg tudná előzni Kesselt vagy Murrayt.

Sidney Crosby

A Főpingvin a rájátszás során többször is adós maradt a jó játékkal, de így is összehozott 6 gólt és 17 pontot. Sőt a hat találatból három győztes gól volt, amelyet egyaránt a Tampa elleni párharc során ütött. A kevesebb pontja ellenére nem lehet elmenni a zsenialitása mellett, ami a döntőben csúcsosodott ki. Igazi vezére a csapatnak, elég csak felidézni azt, ahogyan a második meccsen a győztes gól előtt instruálta a társait. A gól előtti pillanatok egyik kulcsmomentuma a buli elhozatala volt, ebben 52%-os a mutatója, de ami a lényegesebb, hogy 137-tel több bedobást hozott el, mint a csapat második legjobbja játékosa, Nick Bonino.

Természetesen ezek után az is előfordulhat, hogy nem ebből a négyesből kerül ki az MVP, hanem a San Joseból. Erre azonban csekély az esély, vesztes csapat játékosa csak ötször kapta meg a díjat, 1966-ban Roger Crozier, 1968-ban Glenn Hall, 1976-ban Reggie Leach, 1987-ben Ron Hextall, 2003-ban pedig Jean-Sebastien Giguere.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum