Stipsicz USHL-táborban hasít, de az NCAA-be vágyik

   

A magyar hátvéd sikerrel vette a campet, de szíve szerint az NCAA legmagasabb osztályában folytatná pályafutását. Leendő egyetemi edzője megnézte a vasárnapi meccsen.

Mint arról írtunk, Garát Zsombort az NAHL-be draftolták. A másik A csoportot is megjárt 1997-ben született hátvédünk, Stipsicz Bence is a tengerentúlon próbálkozik. A thegazette.com írásából kiderült, az elmúlt szezont a MAC-nál töltő bekk a USHL-es Cedar Rapids RoughRidersnél szerepel próbajátékon, ahol sikerrel vette az első kört. Stipsicz elmondta, remek tapasztalattal bírt számára a legjobb amerikai juniorligában érdekelt csapat edzőtábora, összességében úgy érzi, jól teljesített, jól szórakozott, a társak segítőkészek voltak. Az együttesnél 2004 és 2007 között játszott Kevin Wehrs, aki első szezonjában USHL-bajnoki címet nyert a csapattal, nem mellesleg ő javasolta Stipsicz számára a Cedar Rapidst, ezért nem egy másik USHL-campbe ment a múlt héten. A tábor 75 játékossal indult, a vasárnapi All Star-meccsre 40-en maradtak, köztük Stipsicz.

“A USHL-lel, NCAA-vel vagy NAHL-lel teljesen elégedett lennék, de a MAC-tól is kaptam már ajánlatot, le kell ülnöm gondolkozni” ? mondta a fiatal hátvéd a Jégkorongblognak a világbajnokság alatt. Nos úgy tűnik, nem az alsó polcról kell majd választania csapatot és ligát.

A magyar hátvéd elárulta, a USHL-camp sikerétől függetlenül egyetemi szinten szeretne játszani, tartja a kapcsolatot az NCAA-s Western Michigan edzőjével, Andy Murray-vel, aki nem mellesleg háromszoros világbajnok Kanada szövetségi kapitányaként. Murray vasárnap ellátogatott a USHL-táborba, hogy megnézze a magyar bekket. Az amerikai egyetemi liga, az NCAA legmagasabb osztályában, a d1-ben még nem szerepelt Magyarországon nevelkedett férfi jégkorongozó. A válogatottba honosított játékosaink közül viszont többen is játszottak ott, így Holéczy Roger és a már említett Kevin Wehrs is. Ez a liga nem csak sportolás tekintetében kiemelkedő lehetőség, hanem a csapattagsággal párosuló négyéves egyetemi ösztöndíj miatt is népszerű. Mint Stipsicz Bence korábban elmondta, esetében csak az okozhat nehézséget, hogy egy évet lehúzott a MAC profi csapatában. Ezért a liga vizsgálja az ügyét, úgy tűnik, nem esik emiatt kútba az ösztöndíja, de pénzbüntetést kaphat, vagy rövidebb-hosszabb idejű játékjog-felfüggesztést.

Stipsicz MACAVS SF2

Fotó: Mudra László (MAC)

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum