Las Vegas felvételét támogatják, Québecét nem

 

Az NHL teljes némaságba burkolózik ugyan a liga keddi vezetőségi ülésén elhangzottakkal kapcsolatban, de a Sin Bin megbízható forrásokból úgy értesült, hogy pozitív fogadtatásban volt része az új franchise-nak.

Kedden ülésezett az NHL igazgatótanácsának végrehajtó bizottsága, hogy tárgyaljon a liga 2017/18-as szezontól történő bővítéséről. A bizottság a Chicago Blackhawks, a Tampa Bay Lightning, a Toronto Maple Leafs, a Boston Bruins, a Calgary Flames, a Carolina Hurricanes, a Minnesota Wild, az Anaheim Ducks és a Washington Capitals tulajdonosaiból állt, feladatuk az volt, hogy az összegyűlt tényeket értékelve ajánlásokat fogalmazzanak meg a június 22-én összeülő teljes igazgatótanácsi ülés számára. Az üggyel kapcsolatban több forgatókönyv is élt, ezekről itt írtunk.

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a Sin Bin maga is Las Vegas-i illetőségű orgánum, így elfogulatlannak aligha nevezhető, mindenesetre a következőket állítja: “Az NHL-ről és a bővítési folyamatról széleskörű tudással rendelkező forrásaink megerősítették, hogy a végrehajtó bizottság pozitív ajánlást fogadott el a liga Las Vegas-i bővítésével kapcsolatban. A hivatalos bejelentésre június 22-én a díjátadók előtt kerülhet sor.”

A lap tudni véli, hogy innentől már csak a franchise-tulajdonos Foley-n múlik, aláírja-e a bővítésről szóló szerződést és átutalja-e a bővítés 500 millió dolláros díját. Ezt követően tárgyal a teljes létszámú igazgatótanács, és ha ők is elfogadják, a 2017/18-as szezontól 31 csapatosra bővül a liga. A bővítés részleteiről, így hogy melyik divízióba kerül a csapat vagy hogy miképpen bonyolítják le az expansion draftot, egyelőre nem esett szó. Maga Foley nem erősítette meg az információt, mint elmondta, ő nem volt hivatalos a megbeszélésre és neki senki nem mondott semmit.

Inside The 2015 Consumer Electronics Show

Las Vegas mellett Québec City jelentkezett még, a kanadai bővítési irányt a lap információi szerint a bizottság nem támogatta, Québecnek akkor van esélye, ha valamelyik bajban lévő franchise tönkremegy és költözni kényszerül. Ha létrejön a bővítés, a Las Vegas meccseit a vadonatúj T-Mobile Arenában játsszák majd.

tmobilearena

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 12., szerda
FELK 18:30 H20VAS 
augusztus 14., péntek
FELK 18:00 DEBUTE 
augusztus 15., szombat
FELK 18:00 VASDAB 
augusztus 16., vasárnap
FELK 18:00 UTEDEB 
augusztus 19., szerda
FELK   GYEDAB 
FELK 18:00 DEBTIT 
Partnerünk
Archívum