Kővágó Kristóf Malajziába szerződött

 

A magyar jégkorong legnagyobb utazója újabb egzotikus országban vállal munkát.

Az egykori dunaújvárosi játékos közel másfél évtizede járja a világot. Dél-Afrika, Tajvan és az Egyesült Arab Emírségek után június 1-jétől Malajzia az új állomáshelye.

A távozás oka egy megrázó magánéleti tragédia. “Szerettem itt lenni, de a jegyesem ősszel elhunyt rákban, ezért nehéz Abu-Dzabiban maradnom, túl sok a rossz emlék, ami ideköt, és változtatnom kell sajnos.”

Kővágónak jó kapcsolatai vannak Malajziában. “Több edzőtábort tartottam ott. Megkerestek tavaly, hogy menjek át hozzájuk, mert jövőre lesz a Ázsiai Téli Játékok, a Dél-kelet-ázsiai Játékokat pedig ők rendezik, ami hatalmas esemény arrafelé, és ezen először lesznek téli sportágak is, így jégkorong is.

kovago abu dhabi storms

Ez utóbbit Malajzia rendezi, szeretnének jó helyezést elérni. Thaiföld, Indonézia, Fülöp-szigetek, Szingapúr lesz az ellenfelünk, közülük is Thaiföld a legnagyobb. Mindenkit szeretnének legyőzni, mert akkor nagyon komoly támogatást kapnának a kormánytól. Most építették a második szabvány méretű jégpályát Malajziában. Komolyan veszik a jégkorongot, a feladatom a válogatott felkészítése lesz erre a két tornára. Az Ázsiai Téli Játékokra jövő februárban Szapporóban kerül sorra, a Dél-kelet-ázsiai Játékok pedig júliusban.

A fizetésem természetesen kevesebb lesz, mint itt, de ez nem erről szól sajnos. Lelkileg kéne helyre raknom magam és új impulzusokra van szükségem ahhoz, hogy fel tudjam magam rázni. Elég motiválatlan voltam az utolsó néhány hónapban, és ez meg is látszott a csapatomon, ez nem fair feléjük sem. Megegyeztük februárban Abu-Dzabiban, hogy két évet hosszabbítunk, de közben rájöttem, hogy nem jó nekem itt. Nagyon szerettünk itt élni, de amióta elment szegény, nehéz itt maradnom.

Szeretem Ázsiát, lelkesek, van az itteni játékosokban fantázia, a munkamoráljuk pedig példás. Malajziában nem titkolják, azt szeretnék, ha ugyanazt érném el, mint amit Tajvannal sikerült. Ez nem egyszerű folyamat, ott hat évem volt rá, itt másfél évem lesz. Igaz, heti négy jeges edzést tarthatunk, ami több, mint Tajvanon volt.

Kevés felnőtt játékos van, a fiatalok pedig még nem bevethetők. Ez lesz a feladatom, felépíteni a csapatot és a helyi utánpótlásedzők koordinálása. Egységes szisztémát szeretnék létrehozni. Komoly kihívás előtt állok, de most erre van szükségem.”

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum