A Galac máris MOL Liga-csapat?

   

Felvették a Dunarea Galatit a MOL Ligába, számol be a román szövetségre hivatkozva a Viata Libera című galaci újság a hírről. Hiába tálalják tényként a román sajtóban, erről szó sincs. Hiszen még nem is jelentkezett hivatalosan.

A román sajtóban megjelent információk szerint a legutóbbi két idény román bajnokcsapatával szemben a belépéshez támasztott, és a galaci klub vezetése által elfogadhatatlannak minősített feltételeket a MOL Liga szervezőbizottsága elengedte. Így a galaciak a többiekkel azonos feltételekkel csatlakozhatnának harmadik romániai klubként a ligához. További részleteket az újság szombati nyomtatott kiadásában ígérnek. A MOL Liga vezetése cáfolta ezeket az információkat. Álláspontjuk szerint a liga tagjai elfogadták, hogy milyen feltételekkel veszik fel a Galacot, ezen a vezetőség nem változtathat. Hozzátették ugyanakkor, hogy a MOL Liga bővítéséről szóló végleges döntés az MJSZ hatásköre.

Mint korábban megírtuk, a MOL Liga jelentkezési határideje június 1., eddig kell a galaciaknak nyilatkozniuk arról, hogy a liga által támasztott feltételekkel vállalják-e az indulást a sorozatban. Az eredeti tervek szerint a liga formálisan az ezt követő ülésén dönthetett volna a jelentkezőkről. A liga egyébként nemcsak a Galati-cal szemben támasztott követelményeket, hanem a román szövetségtől is elvárta, hogy ne szervezze rá a román bajnokságot a két ország csapatait tömörítő ligára. Hogy a román szövetség hajlandó-e ezt a feltételt teljesíteni, arról egyelőre nincs információ.

Annyi bizonyos, hogy a következő hetek menetrendje zsúfolt és a játszma kimenetelét nem lehet jobban megjósolni, mint eddig. A ligától kapott információk szerint a galaciak még nem neveztek a 2016/17-es szezonra. Erre már csak öt napjuk van, jövő szerdán lezárul a jelentkezés lehetősége. Ma már nem titok, hogy a galaci hokiklubnak nem tetszik a MOL Liga által támasztott feltétel, ők nem kívánnak utazási hozzájárulást fizetni a csapatoknak és egyenlő arányban részesedni kívánnak a szponzorációkból. Ezekkel a feltételekkel viszont a liga csapatai nem akarják megszavazni a Galac felvételét. A nagy kérdés az, mit lépne a román szövetség, ha a Galac újra elutasítást kapna a nemzetközi bajnokságtól. Engedné-e és ha igen, milyen feltételekkel a Csíkszereda és a Brassó MOL Liga-indulását.

Nagyon fontos eseményt tartanak Romániában jövő vasárnap, önkormányzati választásokat. A hírek szerint Galacon csak addig lesz eleresztve pénzügyileg a hokicsapat, amíg a jelenlegi polgármester osztja a lapokat. A várakozás szerint marad a helyén, de meg kell várni az eredményt. A rá következő héten a román jégkorongszövetség tart közgyűlést ? ne feledjük, az MJSZ három nap múlva, hétfőn. A MOL Liga legközelebbi összejövetelére június 10-én kerül sor Budapesten, ekkor sok minden eldőlhet, a hiánypótlásokra pedig onnantól számított öt napjuk lesz a csapatoknak.

galati_campioni

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum