Svédországba költöznek a Németh ikrek

 

A női divízió 1/B-s vb legjobb kapusa és hátvédje légiósként folytatja pályafutását. Északra igazol pesterzsébeti csapattársuk, Pártos Réka is.

“Régi álmunk teljesül azzal, hogy külföldön tölthetünk egy teljes szezont ? kezdte az asiagói vb legjobb kapusának megválasztott Németh Anikó. ? Örülök, hogy adódott egy ilyen hívás, mert Magyarországon már szűkössé vált a játéklehetőség mindkettőnk számára. Női szinten nem lett volna együttes, ahol a testvéremmel, Bernadettel játszhattunk volna, hiszen a KMH Budapest azt a meg nem indokolt döntést hozta, hogy a következő szezonban nem számítanak ránk. Svédországban több csapat közül is választhattam, akár az első osztályba is mehettem volna, de inkább a biztos lehetőséget, az ambiciózus Karlskronát választottam. Az együttes szeretne feljutni a Riksserienbe, a felnőtt férfi csapat a feljutást már 2015-ben megtette. A csapathoz augusztusban csatlakozom.

Ha minden jól alakul, akkor augusztus vége felé utazom ki, a válogatottal lejátszott oroszországi torna után. A szerződést már május elején megkaptam, de csak múlt héten írtam alá, nem akartam elkapkodni semmit. A szerződés egy évre szól, mellette munkát is biztosít a csapat. Jövőre kint nem fogok tanulni, ha minden jól megy és felvesznek az egyetemre itthon, akkor halasztani szeretnék. Egy nagyon közeli és régi barátommal fogok kiutazni, Pártos Rékával. Nem lesz ismeretlen vele közösen külföldre mennem, ugyanis 2015 elején együtt játszottunk Kanadában. Ő is meghívást kapott a svédekhez, az egyik kanadai edzőnk ajánlotta Rékát. Egyelőre senkit nem ismerek a csapatból, de az edzővel szoktam beszélgetni. Azt mondta, természetesen a válogatottba mindig el fog engedni.”

nemethabestgoalie

“Úgy nézett ki, hogy július végén utazom ki, ott szerettem volna kezdeni a szezont, de közbejött a Nyizsnyij Novgorod-i torna ? mondta Németh Bernadett. ? Az osztályozón első osztályú tagságát megőrző Sundsvall Wildcathez igazoltam. A konkrét szerződést még nem, de a játékengedélyem már pár hete aláírtam és már le vagyok igazolva a csapathoz. Egyelőre úgy néz ki, hogy csak játszani megyek ki, sok edzésünk és meccsünk lesz, ezért nem lesz időm dolgozni. Kinn nem fogok tanulni, itthon halasztok. Senkit nem ismerek még, egy olasz lány ott játszik évek óta, ellene már többször pályára léptem válogatott színekben. Az volt az első kérdésem, mikor elkezdtük szervezni a dolgokat, hogy el tudnak-e engedni a válogatott programokra, és szerencsére a válasz az volt, hogy természetesen, aminek nagyon örültem.”

nemethbbestdefence

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum