Kiemelten fontos meccs következik mindkét konferenciadöntőben

 

Keleten és Nyugaton is 2-2-re állnak a csapatok, a statisztikák szerint az ötödik meccs nyertese nagy valószínűséggel a párharcot is behúzza.

Hétfő hajnalban a Tampa Bay Lightning Pittsburghben lép pályára, egy nappal később pedig a St. Louis fogadja a San Josét. Előbbi párharc ötödik meccsének legnagyobb kérdése az lesz, hogy kik állnak majd a vasak közé mindkét oldalon. Pittsburghben az újonc Murray sziporkázott eddig, így a sérüléséből felépült Fleurynek a kispad jutott. A Tampa elleni negyedik meccsen azonban két harmad alatt 30 lövésből négy gólt kapott és le kellett cserélni. Fleury mind a hét kaput eltaláló lövést hárította, a Pens kis híján egyenlített, de végül 4-3-ra nyert a Bolts. A Lightningnál a párharc első mérkőzésén megsérült Bishop mielőbbi visszatérésében bízhatnak. A helyére beállt Vasziljevszkij teljesítményére sem lehet panasz, négy meccsből kettőt megnyert, csütörtökön 35 lövést fogott. Három alkalommal volt kezdő és mindháromszor legalább három gólt kapott, ez utóbbi adat viszont aggodalomra ad okot. A Pensnél a másik kulcskérdés, hogy felépül-e Trevor Daley, aki egy ütközés során sérült meg a meccs felénél és mankóval hagyta el az Amalie Arenát. A Chicagótól szezon közben megszerzett tapasztalt hátvéd kulcsfontosságú eleme lett a Pittsburgh játékának, kiesése nagy veszteség lenne a Pens számára. Hiányában Kris Letang, a Pingvinek első számú bekkje 31 és fél percet töltött jégen csütörtökön.

Mindennek külön fontosságot kölcsönöz az a tény, hogy a Stanley Kupa történetében eddig 371 alkalommal fordult elő, hogy a négy nyert meccsig tartó párharcban az első négy meccs után egyenlő volt az állás. Az a csapat, amely megnyerte az ötödik mérkőzést, összesen 290-szer húzta be végül a párharcot is, ami 78,2%-os valószínűség.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum