Mégsem zárult be az EBEL kapuja a MAC előtt

 

Tovább folyik az EBEL maszatolása bővítés-tagfelvétel ügyben. Ha az Olimpija Ljubljana nem teljesíti a feltételeket, akkor a MAC automatikusan EBEL-taggá válik. Ha a szlovénok megoldják ezt a feladatot, akkor ősszel térnének vissza a témára az osztrákok.

Mindez nagyjából azt jelenti, hogy a liga elfogadta a MAC-ot megfelelő EBEL-csapatként, de a klubok nem szavazták meg az azonnali felvételét. A 2017 őszétől induló szezonra azonban az ígéret szerint sokkal korábban döntés születik.

Mint blogunk is megírta, a keddi EBEL-ülésen eldőlt, hogy szeptembertől nem lesz a mezőny tagja a MAC Budapest. Ez azonban mégsem jelenthető ki kerekperec, akármilyen meglepő is. Peter Mennel EBEL-elnök nyilatkozata szerint a kérdés ugyanis nem került le a napirendről. Az Olimpija Ljubljana június 15-ig köteles rendezni az összes, a 2015/16-os idényből fennálló tartozását a játékosok felé. Amennyiben ez nem sikerülne, a MAC-ot mégis meghívnák a szlovénok helyére 2016 szeptemberétől. Akárhogy is alakul, a budapesti csapat szereplése továbbra is téma marad. Peter Mennel ligaelnök szerint: “A liga csapatai egyhangúlag az Olimpija szereplése mellett voksoltak. Ez a döntés nem a MAC Budapest ellen szólt, hanem a liga régi résztvevője és a sikeres 12 csapatos lebonyolítási rendszer mellett. A MAC minden követelménynek professzionálisan megfelelt, és bebizonyította, hogy a jövőben részt tud venni az EBEL-ben. Már 2016 őszén szeretnénk dönteni arról, hogy a 2017/18-as idénytől mely csapatok versenyezzenek az EBEL-ben.”

Marko Popovic, az Olimpija elnöke így nyilatkozott a siol portálnak: “Elfogadtuk a feltételt, amely méltányolható és teljesíthető is. Nyilatkoztunk arról, hogy rövid időn belül rendezzük a játékosokkal szembeni kötelezettségeinket. Természetesen voltak fenntartások azzal kapcsolatban, hogy hogyan is tudjuk folytatni. De a független auditorok jelentésének ismertetése után, amelyben az állt, hogy az Olimpijánál a dolgok a pozitív irányba fejlődtek és további előrelépés várható, úgy látták, hogy a helyzet javul és a helyes irányba haladunk. Örülök, hogy támogattak bennünket, és köszönjük a szlovén szövetség segítségét is, amely fontos szerepet játszott.”

Sokkal csalódottabban nyilatkozott Anze Pogacar, a Jesenice elnöke. “Először auditorokat rendeltek ki, hogy megvizsgálják a három klubot, minket, az Olimpiját és a MAC-ot ? mondta. ? Nem kaptunk semmilyen visszajelzést. Majd a határidőik letelte után kaptunk egy jelzést, hogy adjunk be egy aláírt szponzori szerződést a következő szezon teljes költségvetésére, és a teljes játékoskeret szerződéseit is mutassuk be az egész következő idényre. Ha nem akarják, hogy menjünk, mondják meg egyenesen, de ne állítsanak teljesíthetetlen és irreális feltételeket. Nem hiszem, hogy Ausztriában minden klubnál az a gyakorlat, hogy május 10-én már teljes leszerződött költségvetés áll rendelkezésre a teljes következő szezonra. Ha ez valóban így van, akkor gratulálok nekik, és elismerem, hogy ez a liga valóban nem való nekünk, szlovénoknak. Mindenesetre megtanultuk, hogyan látják a dolgokat és mi a fontos nekik. Több mint 30 dokumentumot adtunk be, de teljesen feleslegesen, összesen egyet kell csak beadni, egy 1,5 millió eurós szerződést, ha az megvan, akkor senkit nem érdekel semmi más. A pénz beszél. Ugyanakkor valahol megértem őket is, hogy ha az Olimpijának gondjai vannak, akkor hogyan akarhat egyszerre két szlovén klub is a ligában játszani. Nem akartak még egy Olimpiját, az katasztrofális lett volna nekik. Most nem tudjuk, mi legyen, gondolkodunk a lehetőségeinken. Az IAHL-ben egyelőre csak az olaszok indulását erősítették meg, több információ kell arról, hogy kellően attraktív-e az a liga a számunkra. Egyelőre nincs semmilyen alternatívánk, ami komoly lenne.”

A szlovén szövetség is csalódott nyilatkozatot adott ki, ők úgy látják, országuk hokijának az tenne jót, ha két klubcsapatuk szerepelne az EBEL-ben.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum