Nagy tisztelet jár a magyaroknak

   

A KHL és az NHL a nagy álmom, meg nem állok, míg valamelyiket el nem érem ? ezt a csodálatosan védő Vay Ádám mondta a magyar?finn után. Vannak más fontos nyilatkozataink is.

Benk András: “Örültünk, hogy ez a mérkőzés jobban indult, és jobban is folytatódott, mint a franciák elleni. Sajnos 0-1-nél nem tudtunk gólt lőni, és túl sok emberelőnyt adtunk nekik, amikből be is találtak, ez volt a gond. Jó úton vagyunk, ez a keddihez képest egy szinttel feljebb volt, így kell folytatnunk. Van még három mérkőzésünk hátra, pontokat szeretnénk szerezni, így kell hozzáállni. Mondhatjuk, hogy emelt fővel hagytuk el a pályát, de jó lenne, ha a támadásaink gólt is eredményeznének, és akkor esélyünk lenne a győzelemre is.”

Stipsicz Bence: “Jól fel tudtunk készülni a mérkőzésre, javítottunk azokon, amiken kellett. Stabilan tudtunk védekezni végig, sajnos kaptunk pár gólt, lőni pedig nem tudtunk, de amit bírtunk, azt kihoztuk ebből a meccsből. Biztosan sokat fog ez dobni rajtunk az amerikaiak elleni találkozóra. Pont azok a részletek mentek jól, amiket az edzők kértek, és amik a franciák ellen nem mentek. Ezt kell tovább vinnünk, és akkor van még bennünk meglepetés.”

Sebők Balázs: “Vay Ádám megmutatta, miért került a keretbe, hatalmas segítség volt nekünk. Gól nélkül nehéz meccset nyerni, de a magyar csapatnak ez a meccs remek volt még így is. Egymásért küzdöttünk, és ez kifizetődött. A többi meccsen a lőtt gólokra kell hangsúlyt fektetnünk.”

Vay Ádám: “A szurkolók kitettek magukért most is. Még sose játszottam ilyen szintű meccseket életemben, jó érzés volt a finnek ellen pályára lépni. Az edző megtisztelt azzal, hogy Kanada ellen is betett, erre pedig nincsenek szavak. A KHL és az NHL a nagy álmom, meg nem állok, míg valamelyiket el nem érem.”

Kalvin Sagert: “Természetesen kis csalódottság van bennünk, sose lehetsz elégedett, ha elbuksz egy meccset. Ha viszont a franciák elleni meccs felől tekintünk a finnek ellenire, 180 fokos fordulatot vettünk. Sokkal jobban játszottunk, bár eredménye sajnos nem lett. A srácok 110 százalékot adtak, erre lehet építeni. A célunk az volt, amikor idejöttünk, hogy folyamatosan egyre jobbak legyünk. A franciák ellen tettünk egy kis lépést vissza, most viszont ismét előre mentünk és bebizonyítottuk, hogy egy topcsapatot is tudunk tartani. Csütörtökön pihenünk, utána megyünk tovább. Én már teljesen jól vagyok, ismét 100 százalékon.”

Jussi Jokinen: “A három pont a legfontosabb, de azért nem jött annyira könnyen, nagyszerű meccset játszottak, mi pedig messze nem hoztuk a legjobb formánkat. Szerencsére azért megtaláltuk a módját, hogy begyűjtsük a pontokat, de nagy tisztelet jár a magyaroknak. Egyik meccs sem könnyű ezen a vébén, ezt tudtuk előre. Kiemelkedő volt a magyar kapus teljesítménye is, volt pár nagy védése. A mi kapusunk is remek, akiben mindig tudunk bízni. Örülök, hogy most két szabad napunk lesz.”

Patrik Laine: “Nagyjából ilyen meccsre számítottam, gondoltam, hogy kemény lesz, és nem adják majd könnyen. A magyar kapus királyul védett, tényleg nem volt könnyű. A gond nekünk az volt, hogy nem voltunk elég jók a helyzeteink kihasználásában, a passzok pedig időnként túl rövidek, máskor túl hosszúak voltak. Szerettem volna, hogy a sorunknak jól menjen, persze gólt mindig akar az ember lőni, de az assziszt is nagyon jó. Örülök, hogy a végén lett egy kis sikerünk, és bement pár gól. Hallottam róla, hogy Ovecskin csatlakozik az oroszokhoz, remélem, találkozunk, nagyszerű lenne. Kiskorom óta néztem, hogyan játszik mindig arról álmodoztam, hogy én vagyok ő, hogy olyan leszek. Nagyszerű lenne ellene játszani.”

Leo Komarov: “Az elején kicsit idegesek voltunk, nem játszottunk túl jól. A magyarok viszont nagyon jók voltak, keményen jöttek ki a meccs elején. Nem is tudtunk korán gólt szerezni, még a második harmadban is sokáig 0-0 volt az állás.”

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum