Gebei Péter megérkezett az A csoportba

   

Kanada ellen nemcsak játszani felemelő érzés, a világ legjobbjainak a meccsét vezetni is kiváltságos állapot. A magyar játékvezető négy nap alatt három meccsen működött közre. Munkájával ő is jó hírünket kelti.

Gebei Péter sportpályafutása legfontosabb eseményén belépőként egy nagyon rutinos cseh bíróval, Martin Franóval a Finnország?Fehéroroszországot kapta, már az első játéknapon. Gebei nagyon bátran és jól vezette a mérkőzést. Egyáltalán nem adta át az ítéleteket a tapasztalt kollégának, hanem vállalta a nehéz döntéseket is.

Talán ennek is köszönhetően elkezdték szórni feladatokkal. Egy pihenőnapot követően vasárnap a Szlovákia?Franciaország mérkőzésen működött közre, a svéd Tobias Björk oldalán. Nem volt nagyon nehéz dolguk a zebráknak, de ehhez kellettek az időben meghozott pontos ítéletek is.

Gebei CANBLR 3

Gebei Péter játékvezetői tevékenysége csúcspontjára ért, hétfőn egy Kanada-meccs jutott számára, Fehéroroszország ellen. Csapatkapitányként a kétszeres olimpiai bajnok, Stanley Kupa-győztes Corey Perry ment oda kezet fogni hozzá, McDavidnek dobta be a korongot, Marchandnak magyarázhatta el, hogy ez volt az utolsó húzása a kiállítás előtt. És ezt a feladatot is magas színvonalon látta el, pedig az eredmény ellenére egyáltalán nem volt nyugodt meccs, ellenben videóbírózással, rengeteg dulakodással és indulattal tarkított. Társa ezúttal a svájci Wiegand volt.

Gebei CANBLR 4

A magyar spori nagyon elegáns korcsolyázása még ebben a mezőnyben is jónak számít, határozott, jól helyezkedik, kiválóan kommunikál a játékosokkal. Nem véletlen, hogy a végén szinte az összes játékos odakorcsolyázott hozzá és természetesen társaihoz egy jó hangulatú kézfogásra.

Hogy Gebeire még jó néhány mérkőzés vár ezen a vb-n, az nem is kérdéses. Látva az előző évek botrányos játékvezetéseit és a szentpétervári csoportban egy-két kollégája bukdácsolását, még az sem kizárt, hogy szerepe nem ér véget a csoportmeccsek után. Eddigi teljesítménye predesztinálja is a folytatásra, de addig még nagyon sokszor kell a sípjába fújnia.

Gebei CANBLR 2

Gebei CANBLR

CANBLR lineup

(A képek közül az első kettőt Mudra László készítette, a továbbiak lelátói gyűjtés eredményei.)

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum