De mégis, mit keresett egy cica az SAP Center jegén?

   

Hogy került oda? Jól van? Mi lett vele? Megannyi kínzó kérdés, amire most megadjuk a választ.

Mi is beszámoltunk róla, hogy az NHL rájátszásának második körében, a San José?Nashville párharc első meccsén a bemelegítéskor egy fekete macska nyargalászott át a jégen. Ugyan nem szokatlan, hogy egy ekkora létesítményben a legkülönbözőbb állatok találnak otthonra, a központi pálya kezdőkörében, alig pár perccel a főesemény előtt ez a legritkább esetben fordul elő. A dolognak a Puck Daddy járt utána.

jo_pawelski

John Tortora, aki a Sharksnál a technikai ügyek legfelső vezetője elmondta, a cica az akció után szőrén-szálán eltűnt, jó időbe telt, amíg a személyzet a mérkőzés végén rátalált: “A legfontosabb dolog az volt, hogy a cicát megtaláljuk és biztonságba helyezzük, legnagyobb megkönnyebbülésünkre ez meg is történt, azonnal lépéseket tettünk annak érdekében, hogy a megfelelő egészségügyi vizsgálatokon keresztül meggyőződjünk róla, a cica egészséges.”

Arra a kérdésre ugyanakkor, hogy a házi kedvenc miképpen juthatott be az épületbe, pláne a jégre Tortora nem tudott egyértelmű választ adni: “Meglepő volt, de tekintve, hogy mennyi eseményt rendeznek ebben az épületben és hogy ennek következtében a rakodókapuk szinte éjjel-nappal nyitva állnak, nem teljesen érthetetlen a dolog. Még akkor is, ha a Sharks természetesen tiltja állatok behozatalát a klub mérkőzéseire.”

Az állatot az SAP Center személyzete találta meg, a meccs idejére bevette magát a lelátók alá és várta, hogy kicsit alább hagyjanak az izgalmak. A létesítmény üzemeltetői az 5-2-es hazai siker után azonnal a Sharksnak adták oda a kiscicát, akik gondoskodnak további elhelyezéséről, igyekeznek gazdát találni a számára, ami nyilván nem lesz nehéz a történtek után. Ennek érdekében már a mérkőzés másnapján kapcsolatba léptek egy állatmenhellyel, ahol aztán állatorvosok még alaposabban kivizsgálták, vért is vettek tőle és megállapították, hogy nőstényről van szó.

Ez némi zavart okozott, mivel a Sharks ? csapatkapitányuk, Joe Pavelski után ? Joe PAW-velskinek nevezte el a cicust, a szójáték alapja, hogy a paw angolul mancsot, tappancsot, praclit jelent. De ezen hamar sikerült túllépni, a Joe-t egyszerűen átírták Jo-ra. Finn Dowling, a menhely dolgozója számolt be arról, hogy mi történt ezek után: “Egy külön részt kerítettünk el a számára, ahol teljes nyugalomban lehet, mivel meglehetősen feldúlták az események. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy természetéből adódóan ennyire félénk, vagy az események hozta hírnév billentette ki kedélyállapotából. Nagyon fiatal, 2-3 hónapos cicusról van szó, tömege nem éri el az egy kilót.”

burnsblackcat

Jo-t természetesen zabálják a szurkolók, képek és gifek egész sora került fel a csapat twitter-oldalára, voltak, akik a második meccsre macskás kiegészítőkkel érkeztek. De nem csak a nézők, a játékosok is folyamatosan érdeklődnek a macska állapotáról. Sőt, Tortora elmondása szerint a helyszínen tartózkodó játékosmegfigyelők némelyikét is lenyűgözte a cicus: “Főleg arra lettek figyelmesek, hogy támadásból milyen hatékonyan ér vissza a saját harmadába védekezni.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum