A csapatok támogatják a Galac felvételét

   

A 2016/17-es szezont előkészítő ülést tartott a MOL Liga. Fontos döntések születtek.

Az eseményekről a MOL Liga vezetése tájékoztatta a Jégkorongblogot. Kezdjük a legfontosabbal. A csapatok egyhangúan eldöntötték, hogy a Galacot a következő feltételek teljesülése esetén felveszik soraikba:
1) A Román Jégkorong Szövetség (RJSZ) deklarálja, hogy mindhárom csapatot feltétel nélkül engedi játszani a MOL Ligában, és a román bajnokság menetrendjét a MOL Ligáéhoz igazítja, ahogy a tavalyit megelőző években tette.
2) A liga új romániai csapata utazási költségtérítést fizet az első MOL ligás szezonjában a többieknek.
3) Az erdélyi csapatok az átmeneti 8 légiós helyett 6 légióst játszathatnak meccsenként, ez a Galacra is vonatkozik, nincs kivétel.

Ebben a kérdésben június 1-jéig döntenie kell a Dunarea Galati-nak, ez ugyanis a MOL Liga nevezési határideje.

Optimális esetben tehát 10 csapatos lehet a MOL Liga a 2016/17-es szezonban

A liga vezetése kialakította a következő szezon előkészítésére vonatkozó menetrendet. Mint írtuk, június első napja a liga végleges nevezési határideje. Ezek után a létszámtól is függő végleges versenyszabályzatot június 15-ig kell megalkotni, amelyet június 30-ig elfogadnak a felek. A június végi ligaülésen minden lényeges kérdésben dűlőre szeretnének jutni a résztvevők.

MISAVS

Fotó: Bán Olivér

Az érintettek több felvetést, módosítási ötletet is megtárgyaltak, és ezekben egyezségre is jutottak. Ezek szerint a Magyar Kupát továbbra is a szezon végén kívánják lejátszani a csapatok. Felmerült, hogy az MK-val kezdődjön a szezon, de a csapatok átgondolták, és végül úgy döntöttek a felek, hogy a bajnokság végén a korán kieső csapatok pufferideje miatt indokoltabb a legutóbb is alkalmazott megoldás.

A versenynaptárral kapcsolatban az az álláspont alakult ki, hogy igyekeznek visszatérni a fix játéknapokhoz, de a meccsek időpontjait igény esetén optimalizálják, elsősorban a tv-közvetítések és más sportágak programjainak függvényében.

A külföldi bajnokságokban is induló magyar MOL Liga-csapatokkal szemben határozott elvárásként fogalmazódott meg, hogy idehaza is megfelelő színvonalú együttest állítsanak ki.

A ligavezetés a fő támogatóval is megkezdte a beszélgetést a következő szezonról, az első találkozóra, amelyen a befejezett évadot is értékelik és lezárják, a héten kerül sor.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum