Sokkal gyorsabban fejlődünk, mint ahogy azt reméltem

   

A magyar szövetségi kapitány elégedetten, az orosz szövetségi edző elismerően nyilatkozott a magyar?orosz meccs után.

Rich Chernomaz (szövetségi kapitány, Magyarország): Öt játékos kivételével a kazahok elleni csapat játszott ezúttal is. Az öt új között volt a két kapus is, tehát a mezőnyben csak három játékost cseréltünk. 24 órán belül a második ilyen komoly meccse volt ez a társaságnak, és ez meg is látszott, nem tudtunk ugyanolyan sebességgel kezdeni, mint a kazahok ellen. Ráadásul az ellenfélnél hihetetlenül gyors, erős és technikás játékosok voltak, akik a világ második legjobb ligájából, a KHL-ből érkeztek. Nagyon jó volt a kapusteljesítményünk, és nagyon keményen küzdöttünk, így sikerült átvészelnünk a nehéz kezdést. A mérkőzés második felében már nagyon jól játszottuk a pozíciós játékot, ekkor kevés lehetőséget adtunk az ellenfélnek nagy helyzetek kialakítására. Ez az a strukturált játék, amit játszanunk kell a rendkívül gyors ellenfeleink ellen. A világbajnokságon is három alkalommal kell 24 óra alatt két meccset játszanunk, így a kazahok és az oroszok elleni két mérkőzés remek teszt volt ehhez.

A meccset követően keretet kell szűkítenünk, öt játékost ki kell húznunk a listáról, mert csak 25 embert nevezhetünk. Akik kimaradnak, azoknak sem szabad úgy felfogni ezt, hogy nem sikerült bejutniuk a világbajnoki keretbe, hanem úgy, hogy nagyon közel voltak ahhoz, hogy az elit vb-n játsszanak. Ott vannak a közvetlen közelben, el fogjuk mondani nekik, miben kell még fejlődjenek és mit kell tegyenek azért, hogy ők is bekerülhessenek.

Őszintén szólva nem okozott különösebb meglepetést, hogy fel tudtuk venni a versenyt ez ellen az orosz válogatott ellen. Az első dolog, amit a kapitányi kinevezésem után észrevettem, az az volt, hogy a játékosoknak megvan a motivációjuk ahhoz, hogy tanuljanak, fejlődjenek és versenyképes játékosokká váljanak. Szerencsém van a junior válogatottal is együtt dolgozni a felnőttek mellett, és szoros kapcsolatban állunk a fiatalabb korosztályos csapatok vezetőivel is. Ez az egész így együtt alkot egy programot. Látom, hogy mekkora a fejlődés az alatt a 3 év alatt, amióta én vagyok a válogatott szakmai vezetője. Nagyon jó szakemberek vezetésével sok elhivatott és fejlődni kész szakember dolgozik a játékosokkal a korosztályos válogatottaknál és a klubokban is. Igaz ez nemcsak a férfiakra, hanem a nőkre is. Úgy tapasztalom, hogy sokkal gyorsabban fejlődünk, mint ahogy azt a munkám megkezdésekor reméltem, és mint ahogy más országokban fejlődnek. Most április eleje óta vagyunk együtt, egy jó három hetes intenzív munkára nyílt lehetőségünk, és úgy tapasztaltam, hogy ez alatt az idő alatt is rengeteget fejlődtek egyes játékosok.

A legtöbbet szerintem a hitben és az önbizalomban léptünk előre. Sikerült elhitetnünk a játékosokkal, hogy amennyiben tarják magukat a megbeszéltekhez, a játéktervhez, ha azt játsszák, amit kértünk tőlük, akkor van esélyük mindenki ellen a jó eredményre. Nagyon nehéz világbajnokság következik, hiszen a csoportunkban két védett csapat is van. Az, hogy Németország és Franciaország is itt játszik, azt jelenti, hogy a számításaim szerint 6 pontot kellene szereznünk ahhoz, hogy biztosan bent tudjunk maradni. Nekünk, az edzői stábnak az a legfontosabb feladatunk, hogy hitet adjunk a játékosoknak. El kell hinniük, hogy a taktikát betartva, fegyelmezett játékkal van esélyük a jó eredményre.

Oleg Bratas (szövetségi edző, Oroszország): Azt kaptuk, amire számítottunk. Rendkívül harcos, gyors és motivált ellenfél ellen játszottunk egy jó mérkőzést. Nem számítottunk könnyű mérkőzésre, hiszen a magyar válogatott a világbajnokságra készül. Tudom, hogy a magyarok legfontosabb célkitűzése a bennmaradás, ennek elérésére van is esélyük, ha a vb folyamán végig meg tudják ismételni azt a játékot, amelyet ellenünk mutattak. A mi csapatunkban olyan játékosok kaptak helyet, akik a jövő nagy válogatottjára pályáznak. A feladatunk az, hogy minél többüket be tudjuk építeni a majdani A válogatott keretébe.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum