A Toronto nyerte a draftlottót

   

A teljes átalakítás kellős közepén járó Maple Leafs fontos elemmel kezdheti az építkezést. Legnagyobbat a Winnipeg nyerte, amely a hatodik helyről szerezte meg a második pick jogát, Columbus Blue Jackets egy helyet javított, ő választhat harmadikként.

A világ hokifővárosában a Shanahan, Lamoriello, Babcock alkotta agytröszt egy év türelmet kért a szurkolóktól arra, hogy megteremtsék egy új fejlődési pálya alapjait az egykor szebb napokat látott klub számára. Ez idő alatt minden magasabb fizetést kapó játékostól megszabadultak, a szezont szinte AHL-csapattal fejezték be. Mindeközben a következő évekre rendesen bevásároltak második és harmadik körös draftjogokat, amikből majd az új csapat alapjait kívánják lerakni. A kilátástalanságtól frusztrált és apatikus szurkolók örömmel látták, hogy végre valami elindult a klubnál, így nagyobb fennakadást az sem okozott, hogy a csapat utolsó lett. A sikertelenség további értelmet nyert volna, ha az idei draftlottón a klub megkaparintja a nyári első választás jogát. Igen ám, de az NHL éppen idén változtatta meg a lottó szabályait, amiről részletesen itt írtunk. A szabályváltozások lényege az volt, hogy kevésbé érje meg utolsó helyen végezni a ligában, következménye pedig az lett, hogy a Torontónak minden korábbi utolsónál kevesebb esélye volt az 1/1-es helyre.

lotto

Ilyen körülmények között került sor az idei számhúzásra, amit ezúttal nem zavart meg az Edmonton szokásos szerencsefaktora, így Shanahanék az első választás jogával a tarsolyukban távozhattak. A második helyen a Winnipeg választ majd, amely eredetileg a hatodik helyről jöhetett volna, harmadik a Columbus Blue Jackets lett, akik egy helyet léptek ezzel előre. Shanahan visszafogott elégedettséggel nyugtázta a történteket a Puck Daddynek: “Ettől nem lesz gyorsabb az átépítés folyamata, de terveinket segíti, ez kétségtelen. Tudtuk, hogy az első négy hely valamelyike a miénk lesz, tudtuk tehát, hogy mindenképpen meghatározó játékossal gazdagodunk. De hát az első helyről választani az nyilvánvalóan nagy lehetőség.”

Az újság megkérdezte az elnököt arról is, hogy a lottó megnyerése utólag igazolja-e az idei leépítéseket, amire Shanahan így felelt: “Nem hiszem, hogy az utólagos igazolás lenne erre a megfelelő szó. Egészen őszintén, akár a második, akár a harmadik, akár a negyedik helyre kerülünk, továbbra is azt gondolnám, hogy idén Torontóban azt tettük, amit tennünk kellett. Ennek igazolását nem a lottótól várjuk, mert az pusztán mázli kérdése. Majd akkor leszünk elégedettek, ha végre elérkezünk ahhoz a ponthoz, hogy azt mondhassuk, Stanley Kupa-győzelemre esélyes csapatunk van. Természetesen örülök, hogy nyertünk a lottón, de odáig nem mennék, hogy azt mondjam, ez igazol bármit is.”

Bár a verseny szorosabbá vált, továbbra is egyöntetű a vélemény, mely szerint az 1/1-es hely várományosa idén Auston Matthews. A fiatal csatárt azonnal meg is kérdezték, hogy mit szólna, ha a Toronto őt választaná: “A gondolat, hogy Torontóban játszhatok, ha tényleg engem választanak, elég izgalmas. Nagyon különleges lenne, az biztos. Ez a hokivilág Mekkája, ott van a liga egyik legjobb edzője, nagyon izgalmas lenne ott játszani. A szurkolók szenvedélyesek, szerintem mindegyikük nagyon élvezi nézni a játékot.” Matthewsnak már nem kell sokáig várni, hogy mindez valósággá váljon, az idei draftot június 24-25-én tartják.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR INFO
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum