Ötven percig jól és agresszívan játszottunk

   

A Magyarország?Kazahsztán mérkőzés szövetségi kapitányi nyilatkozatai és öt magyar válogatott játékos értékelése.

Andrej Nazarov (szövetségi kapitány, Kazahsztán): Kimondottan jó mérkőzés volt, amelyen mindkét csapat nyerhetett volna, ugyanúgy küzdöttünk, most a végén nekünk volt szerencsénk. Minden meccsen ugyanilyen keményen játszunk és mindig megpróbálunk nyerni, most sem volt ez másképp. Mind a négy sorunk játéka ugyanolyan fontos nekem, napról napra fejlődünk. A világbajnokságon szeretném, ha a meccseken mi lőnénk az első gólt, összességében a bennmaradás már nagyon jó eredmény lenne számunkra.

Rich Chernomaz (szövetségi kapitány, Magyarország):  Ötven percig jól és agresszívan játszottunk. Aztán jött a fordulópont: a záró harmadban rengeteg szükségtelen kiállítást szedtünk össze, a technikás, remekül korcsolyázó kazahok ezt meg is büntették. A világ legjobb csapatai ellen nem engedhetjük meg magunknak ezt, uralkodnunk kell az érzelmeinken. A tempó a világbajnokságon legalább ilyen magas lesz, mint amilyeneket most tapasztaltunk az utóbbi időben. Mindig nagyon fontos, hogy hogyan reagálnak bizonyos helyzetekre a fiúk nagy nyomás alatt, és úgy gondolom ez a felkészülési időszak elejéhez képest rengeteget fejlődött.

Könczei Áron (csatár, Magyarország): Jó meccset játszottunk a kazahok ellen. Tanulnunk kell az ilyen erősségű csapatoktól, minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy a világbajnokságon kihozhassuk magunkból a legjobbat. Tényleg jó meccs volt, de elégedettek nem lehetünk, hiszen kikaptunk.

Frank Banham (csatár, Magyarország): Momentumok döntöttek ezen a meccsen. Az elején frusztráltak voltak, amit mi remekül kihasználtunk. A meccs első felében nem voltak komolyabb hibák, viszont a másodikban követtünk el butaságokat, voltak felesleges kiállításaink, ezek pedig megbosszulták magukat. A meccs abszolút a realitást tükrözte, sőt, szerintem ennél mi tudunk jobban játszani. Tanultunk a meccsből és tovább építkezünk töretlenül, minden egyes nap egyre jobbak és jobbak leszünk.

Sofron István (csatár, Magyarország): Nagyon jó felkészülési meccs volt, egy nagyon jó csapat ellen. Ilyen, vagy jóval jobb együttesek várnak majd minket a világbajnokságon, úgyhogy ez jó erőpróba volt. Szerintem nagyon jól játszottunk, az utolsó tíz percben volt két butább szabálytalanság és két olyan gól, ami elkerülhető lett volna. Ezen a szinten megtorolják a hibákat, ezért is jók ezek a meccsek, megtanulni, hogy ne vétsünk ilyeneket. Akár három perc alatt meg tudnak majd fordítani egy meccset az A csoportos ellenfeleink. Végig domináltuk a meccset, ezért is bosszantó, hogy nem tudtunk nyerni. Mindenki betartotta a taktikát, a helyet, egy erős csapat ellen tisztességesen helytálltunk, sőt, lehetett volna egy picivel jobb is. Szombaton van lehetőségünk javítani az oroszok ellen.

Vas Márton (csatár, Magyarország): Nagyon jó volt az iram, fel tudtuk venni a tempót a kazahokkal, jól tudtunk játszani. Azt kell ebből a meccsből leszűrnünk, hogy a végéig hogyan kell megtartanunk az egygólos vezetést. Kezd felpörögni a csapat, úgy ahogy ennek a rendje van. Még egy hetünk van a világbajnokság kezdetéig, innentől kezdve gondolom a finomhangoláson lesz már a hangsúly, tartjuk a kondinkat és akkor nem lesz baj.

Galló Vilmos (csatár, Magyarország): Nagyon jó tempójú, tanulságos meccs volt. Sajnos sikerült nekik a végén megfordítani az eredményt, de ettől függetlenül teljesen pozitívan látom a jövőt. Védekezésben van mit javítanunk, de a helyzetkihasználásban is tudunk fejlődni. Jó kis koris csapat vagyunk, amely meg tudja mutatni Oroszországban, hogy mit tud.

További kiváló interjúkat olvashatnak jó sok résztvevővel az icehockey.hu-n.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 22., hétfő
VB 15:20 CANNOR 2-3 BVÉGE
VB 15:20 DENSWE 1-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 AUTHUN 4-3 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 KAZSLO 4-3VÉGE
május 23., kedd
VB 11:20 GERFRA 5-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 11:20 SVKNOR 4-1VÉGE
VB 15:20 CANCZE 3-1VÉGE
VB 15:20 SWEUSA 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 FINDEN 7-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SUILAT 3-4 HVÉGE
május 25., csütörtök
VB 15:20 SUIGER 1-3VÉGE
  • SPORT 2
VB 15:20 USACZE 3-0VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 CANFIN 4-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SWELAT 1-3VÉGE
május 27., szombat
VB 13:20 CANLAT 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 17:20 USAGER 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 28., vasárnap
VB 14:20 USALAT 3-4 HVÉGE
VB 19:20 CANGER 5-2VÉGE
  • SPORT 2
Partnerünk
Archívum