Ötven percig jól és agresszívan játszottunk

   

A Magyarország?Kazahsztán mérkőzés szövetségi kapitányi nyilatkozatai és öt magyar válogatott játékos értékelése.

Andrej Nazarov (szövetségi kapitány, Kazahsztán): Kimondottan jó mérkőzés volt, amelyen mindkét csapat nyerhetett volna, ugyanúgy küzdöttünk, most a végén nekünk volt szerencsénk. Minden meccsen ugyanilyen keményen játszunk és mindig megpróbálunk nyerni, most sem volt ez másképp. Mind a négy sorunk játéka ugyanolyan fontos nekem, napról napra fejlődünk. A világbajnokságon szeretném, ha a meccseken mi lőnénk az első gólt, összességében a bennmaradás már nagyon jó eredmény lenne számunkra.

Rich Chernomaz (szövetségi kapitány, Magyarország):  Ötven percig jól és agresszívan játszottunk. Aztán jött a fordulópont: a záró harmadban rengeteg szükségtelen kiállítást szedtünk össze, a technikás, remekül korcsolyázó kazahok ezt meg is büntették. A világ legjobb csapatai ellen nem engedhetjük meg magunknak ezt, uralkodnunk kell az érzelmeinken. A tempó a világbajnokságon legalább ilyen magas lesz, mint amilyeneket most tapasztaltunk az utóbbi időben. Mindig nagyon fontos, hogy hogyan reagálnak bizonyos helyzetekre a fiúk nagy nyomás alatt, és úgy gondolom ez a felkészülési időszak elejéhez képest rengeteget fejlődött.

Könczei Áron (csatár, Magyarország): Jó meccset játszottunk a kazahok ellen. Tanulnunk kell az ilyen erősségű csapatoktól, minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy a világbajnokságon kihozhassuk magunkból a legjobbat. Tényleg jó meccs volt, de elégedettek nem lehetünk, hiszen kikaptunk.

Frank Banham (csatár, Magyarország): Momentumok döntöttek ezen a meccsen. Az elején frusztráltak voltak, amit mi remekül kihasználtunk. A meccs első felében nem voltak komolyabb hibák, viszont a másodikban követtünk el butaságokat, voltak felesleges kiállításaink, ezek pedig megbosszulták magukat. A meccs abszolút a realitást tükrözte, sőt, szerintem ennél mi tudunk jobban játszani. Tanultunk a meccsből és tovább építkezünk töretlenül, minden egyes nap egyre jobbak és jobbak leszünk.

Sofron István (csatár, Magyarország): Nagyon jó felkészülési meccs volt, egy nagyon jó csapat ellen. Ilyen, vagy jóval jobb együttesek várnak majd minket a világbajnokságon, úgyhogy ez jó erőpróba volt. Szerintem nagyon jól játszottunk, az utolsó tíz percben volt két butább szabálytalanság és két olyan gól, ami elkerülhető lett volna. Ezen a szinten megtorolják a hibákat, ezért is jók ezek a meccsek, megtanulni, hogy ne vétsünk ilyeneket. Akár három perc alatt meg tudnak majd fordítani egy meccset az A csoportos ellenfeleink. Végig domináltuk a meccset, ezért is bosszantó, hogy nem tudtunk nyerni. Mindenki betartotta a taktikát, a helyet, egy erős csapat ellen tisztességesen helytálltunk, sőt, lehetett volna egy picivel jobb is. Szombaton van lehetőségünk javítani az oroszok ellen.

Vas Márton (csatár, Magyarország): Nagyon jó volt az iram, fel tudtuk venni a tempót a kazahokkal, jól tudtunk játszani. Azt kell ebből a meccsből leszűrnünk, hogy a végéig hogyan kell megtartanunk az egygólos vezetést. Kezd felpörögni a csapat, úgy ahogy ennek a rendje van. Még egy hetünk van a világbajnokság kezdetéig, innentől kezdve gondolom a finomhangoláson lesz már a hangsúly, tartjuk a kondinkat és akkor nem lesz baj.

Galló Vilmos (csatár, Magyarország): Nagyon jó tempójú, tanulságos meccs volt. Sajnos sikerült nekik a végén megfordítani az eredményt, de ettől függetlenül teljesen pozitívan látom a jövőt. Védekezésben van mit javítanunk, de a helyzetkihasználásban is tudunk fejlődni. Jó kis koris csapat vagyunk, amely meg tudja mutatni Oroszországban, hogy mit tud.

További kiváló interjúkat olvashatnak jó sok résztvevővel az icehockey.hu-n.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 25., szerda
AL 19:35 LHLSPC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:45 ASIAVS 4-0VÉGE
AL 20:30 ETOSZG 8-3VÉGE
AL 20:30 WRMDBF 5-1VÉGE
január 27., péntek
EL 17:30 BRAFHA 5-3VÉGE
AL 19:00 LHLFTC 2-1VÉGE
január 28., szombat
AL 16:00 WRMIKO 8-0VÉGE
MK 16:00 BJADEB 3-2VÉGE
    • M4 SPORT+
AL 19:00 LHLASP 1-6VÉGE
MK 19:45 UTEAVS 1-6VÉGE
    • M4 SPORT+
AL 20:30 DBFSZG 1-3VÉGE
AL 21:00 ETOSPC 11-5VÉGE
január 29., vasárnap
MK 16:00 UTEDEB 3-2VÉGE
EL 17:30 SCCFHA 7-3VÉGE
MK 19:45 BJAAVS 1-0ÉLŐ
    • M4 SPORT+
január 30., hétfő
MK 17:30 GYEFHA 
január 31., kedd
MK 17:30 SCCDAB 
Partnerünk
Archívum