Végig éreztem, hogy idén az A csoportra készülünk

 

Igen, fel, persze ? válaszolta Hári János első kérdésünkre, amely bemelegítőnek szánt, kissé bugyuta, de valójában megúszhatatlan, kötelező körnek számító volt: Feldolgoztad az eseményeket, beletörődtél, hogy nem lehetsz ott a vb-n?

Az ilyen dolgok benne vannak a sportban, és nem tudok mit csinálni, úgyhogy annyira nem keseredtem el ? mondta Hári János, miután visszarepült Svédországba. ? Az az igazság, hogy az egyhetes várakozás alatt végig éreztem, hogy szerintem eltört a kezem, ezért fel voltam készülve a rossz válaszra.”

Hári János csütörtökön köszönt el a magyar válogatottól a Tüskecsarnokban, majd elutazott. “Megint jól éreztem magam az edzőtáborban, nagyon szeretek ebben a közösségben edzeni és játszani, nagyon jó hangulatban, igazi barátok között. Elbúcsúztam a srácoktól, mielőtt mentem a reptérre. Csak sok jót és pozitívumot tudtam mondani nekik, és biztatást. De úgyis tudom, hogy mindenki mindent meg fog tenni a jó eredményért, szóval ezen nem is izgulok.”

A felkészülés alatt többször mondta, hogy jó a munka a válogatottnál, jobb lesz a csapat, mint tavaly volt. Ezt ezúttal is megerősítette: “Igen, nagyon jó munka folyt idáig, az edzők komoly programot állítottak össze, a játékosok pedig nagyon komoly intenzitással és odafigyeléssel dolgoznak mindvégig a felkészülés során. Végig éreztem, hogy idén az A csoportra készülünk.”

Hogy mindez mire lehet elég Szentpéterváron? “A magyar válogatott már sokszor megmutatta, hogy képes nagy dolgokra, szerintem egy jó vb-t fogunk tudni produkálni ezúttal is.” A helyzetet mindig reálisan felmérő csatár így foglalta össze a várakozásait: “El tudom képzelni a bennmaradást, még így is, hogy idén ez nehezebb. De tényleg nem is az számít, hogy hol végzünk, hanem hogy mindenki azt érezze a végén, hogy mindent megtett és büszkén jöhet haza. Nem érzem úgy, hogy ez lett volna az utolsó lehetőségem A csoportban játszani, biztos vagyok benne, hogy az élet megadja majd nekem ezt, valamikor egy-két-három év múlva.”

Hári János a Digi Sportnak múlt héten adott interjúban elmondta, hogy az ő pályafutását nagyban nem befolyásolja az oroszországi vb, mivel már így is elit bajnokságban játszik és van szerződése a következő szezonra. Úgy látja azonban, vannak olyan játékosok a magyar keretben, akiknek ez a vb sokat jelenthet. Főleg azok jövőjét befolyásolhatja egy kiemelkedő vb-szereplés, akik a szezon közben is jó teljesítményt nyújtottak, már eddig is jó évet futottak.

A Leksandot a svéd élvonalba vezető légiósunknak nem csak a vb marad ki, de a következő szezon kezdete sem lesz egyszerű. “Három hónapig gipszben leszek, utána még gondolom, kell egy hónap rehabilitáció a kéznek. De persze megyek Leksandba a felkészülésre, mert a csapatom már el is kezdte az alapozó munkát. Majdnem mindent fogok tudni csinálni így is, és a célom az, hogy a következő szezonra a legjobb formámban legyek. Be akarom bizonyítani, hogy az SHL-ben is képes vagyok folyamatosan az első két sorban játszani.”

Hari Janos vb

Fotó: Mudra László

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 25., szerda
AL 19:35 LHLSPC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:45 ASIAVS 4-0VÉGE
AL 20:30 ETOSZG 8-3VÉGE
AL 20:30 WRMDBF 5-1VÉGE
január 27., péntek
EL 17:30 BRAFHA 5-3VÉGE
AL 19:00 LHLFTC 2-1VÉGE
január 28., szombat
AL 16:00 WRMIKO 8-0VÉGE
MK 16:00 BJADEB 3-2VÉGE
    • M4 SPORT+
AL 19:00 LHLASP 1-6VÉGE
MK 19:45 UTEAVS 1-6VÉGE
    • M4 SPORT+
AL 20:30 DBFSZG 1-3VÉGE
AL 21:00 ETOSPC 11-5VÉGE
január 29., vasárnap
MK 16:00 UTEDEB 3-2VÉGE
EL 17:30 SCCFHA 6-3ÉLŐ
MK 19:45 BJAAVS INFO
    • M4 SPORT+
január 30., hétfő
MK 17:30 GYEFHA 
január 31., kedd
MK 17:30 SCCDAB 
Partnerünk
Archívum