A Blues folytatná a sorozatát a Stars ellen

 

A rájátszás lebonyolításának sajátossága miatt már a második körben összecsap nyugat két legobbja a Dallas és a St.Louis, ahol a sebesség találkozik a fizikai hokival.

A Blues az alapszakaszban ötből négyszer legyőzte ellenfelét. Azonban ezek közül háromszor hosszabbításban, ráadásul az alapszakasz utolsó meccsét, amely a divízió- és a konferenciaelsőségről döntött a Stars vitte el.

Dallas Stars (1.)? St.Louis Blues (3.)
Stars: 50-23-9, 109 pont
Blues: 49-24-9, 107 pont
Az alapszakaszban: Stars 1-1-3, Blues 4-1-0
A playoffban: 6-5 a Blues javára

A Dallas és a St.Louis 12. alkalommal feszül egymásnak a playoffban ezzel a második kör legnagyobb múltra visszatekintő párharca. A két csapat összesen 66 meccset játszott a playoffban amelyből 34-et nyert meg a Blues. Múlt ide vagy oda, utolsó csatájukat 15 éve vívták, akkor a Zenészek söpréssel léptek tovább. Ez aligha fog megismétlődni.

Stars

A Dallas legnagyobb gondja továbbra is az, hogy mikor lesz bevethető Tyler Seguin. Az életveszélyes center ugyanis Achilles-ínját ért sérülése miatt már az alapszakasz utolsó 10 meccsén sem lépett pályára, a Wild elleni második találkozóra visszatért, de azonnal rásérült. Azóta nem is korcsolyázik, a klub természetesen a legnagyobb titokban tartja, lehet-e rá számítani a továbbiakban és ha igen, akkor mikor. A Stars mindennek ellenére könnyedén lépett át a Minnesotán, ami mindenképpen a csapat erejét mutatja. Seguin hiányában a Benn, Sharp, Spezza hármas ugyanúgy termelte a pontokat, a trió összesen 11 góllal és 23 ponttal szomorította el a Wild szurkolóit. A nagy hármas mellett meglepetésre kitett magáért a harmadik soros Patrick Eaves is, aki öt ponttal járult hozzá a Minnesota kiejtéséhez. A texasi csapat elsősorban egyenlő létszám mellett játszik bámulatosan, az első körben szerzett 21 góljából 17-et szerzett így, ami toronymagasan a legjobb mutató az összes csapat között. Mivel a Stars ilyen erős ebben a játékban, így a csapat egy halványabb emberelőnyös játékot is elbírt a Wild ellen. De a sors furcsa fintora, hogy még ez is elég lehet a Blues ellen, amely viszont borzalmasan teljesített hátrányban a Chicago elleni hét mérkőzésen.

seguin

A Stars hátsó hatosa Lindy Ruff mester szerint teljesen rendben működött a Wild ellen. A Dallas menedzsere egy meccs kivételével ugyanazt a hatos szerepeltette, csak Jordie Benn kapott bizalmat a harmadik meccsre Kris Russell sérülése miatt. Ez az állandóság azonban nem jelenti azt, hogy nem volt hiba a játékukban. A számok ritkán hazudnak és rögtön szembetűnik, hogy a legjobb kettős, a John Klingberg, Alex Goligoski páros, három-három pontja ellenére egyformán -3-mal végzett a +/- táblázaton.

A ligában az egyik legjobb kapustandem a Dallasé, ezért nagy kérdés volt a rájátszás kezdete előtt, hogy Ruff kinek szavaz majd bizalmat. Az edző végül mindkét kapusnak lehetőséget adott, de egyértelműen Lehtonen mellett tette le a voksát. A finn kapus statisztikái (2,27 GAA, 91,1% SV) azonban nem meggyőzőek, a playoffban ezekkel a számokkal ritkán szoktak sikeresek lenni. És ehhez még vegyük hozzá a hatodik meccsen bekövetkezett összeomlást, amelynek következményeként a Wild majdnem kiharcolta a hetedik meccset. A legutolsó hírek szerint Lehtonen kezd a Blues ellen, de nem lennénk meglepve, ha előbb-utóbb Niemi is feltűnne a vasak között.

Blues

A St.Louis csapatában továbbra is a Schwartz, Tarasenko, Lehtera első sorra és ezen belül is az orosz csatárra hárul a gólszerzés felelőssége. A támadótrió nem is okozott csalódást, 17 pontot hozott, amiből Schwartz hetet, Tarasenko hatot vállalt magára. Ez több is lehetne, de Ken Hitchcock mester, teljesen érthetetlen okból, alaposan megvágta az orosz szélső jégidejét. A 25 éves csatár hangot is adott sérelmének, amire Hitchcock csak annyit felelt, éppen a temperamentumát szereti orosz játékosában. Amennyiben Hitchcock továbbra is tartja magát ehhez az értelmetlen taktikához, az mindenképpen a Dallas malmára hajtja majd a vizet. Pozitív értelemben kell még kiemelni Robby Fabbrit és az ütközősort. Az újonc center öt ponttal járult hozzá a Chicago kiejtéséhez, míg a Blues védekező hármasa elképesztő munkával egy gólon tartotta a Kane, Toews párost az előző körben.

tarasenko

A Blues, akárcsak a Stars, hét védőt használt az első körben, de amíg a texasi csapat sérülés, addig Hitchcock a gyengébb játék miatt kényszerült változtatni. A Zenészeknél csak négy bekk játszott mind a hét meccsen, a hetediknek rangsorolt Robert Bortuzzo három meccsen is lehetőséget kapott. A Blues gyengéje egyértelműen az emberhátrányos játék, jelenleg a legrosszabb a nyolc csapat között, de a playoffba jutott 16-ból is csak a Rangerst előzi meg. Pozitívumként csak annyi mondható el a kékvonalasokról, hogy a legjobb védő továbbra is Alex Pietrangelo, akihez kiválóan felnőtt az újonc Colton Parayko. Pietrangelo hat ponttal és 30 perc feletti jégidővel segítette a csapatát a Chicago ellen.

St.Louisban nincs kapuskérdés, egyértelműen Elliott az első számú hálóőr. A 2,4-es kapott gólátlag magas, ellenben a 93%-os védési hatékonyság megfelelő. Továbbá azt sem szabad elfelejteni, hogy a Chicago csatárai alaposan megdolgozták, hat meccsen is 30-nál több lövést védett ami azt jelenti, hogy a fejében minden rendben van, végig képes koncentrálni.

A szokástól eltérően nem tértünk ki részletesen az emberelőnyös és az emberhátrányos játékra, mert valószínűleg ez fogja eldönteni a párharcot. Mindkét társaság remekül játszott előnyben, a gondot a hátrányok kivédekezése jelenti, főként a Blues szemszögéből. A katasztrofális hátrányos védekezés akkor sem elfogadható, ha tudjuk, a Blackhawks támadóereje aligha mérhető mondjuk a Wildéhoz. Ha ehhez hozzáadjuk a Dallas bámulatosan offenzív játékát egyenlő létszámban, a mérleg egyértelműen a texasi csapat felé billen el. A Bluesnak elképesztőt kellene javulnia az emberhátrányos játékban, enélkül sajnos nem tud olyan mérhetetlen pluszt felmutatni, ami az ő javukra billentené a mérleget, bár játékuk kétségkívül sokkal fizikálisabb lesz, mint amit a Stars a Minnesota ellen megtapasztalhatott. A két csapat még ezzel együtt is hat meccsig kihúzza de a hetedik meccsen a Stars kihasználja a hazai pálya előnyét.

stars blues 2016

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
február 1., szerda
EL 17:30 BRADAB 6-5VÉGE
EL 18:40 BJAFTC 5-1VÉGE
AL 19:15 ASPWRM 6-3VÉGE
AL 20:15 DBFETO 4-7VÉGE
február 3., péntek
EL 14:00 FHABJA 0-4VÉGE
EL 17:30 GYEDAB 2-3 BVÉGE
EL 18:30 DEBUTE 4-1VÉGE
EL 18:30 MISFTC 2-4VÉGE
ICEHL 19:15 AVSKAC 3-4VÉGE
február 4., szombat
AL 14:00 SZGWRM TÖRÖLVE
AL 16:00 ASPDBF 6-3VÉGE
AL 19:30 SPCFTC 2-4VÉGE
AL 21:00 IKOETO 5-14VÉGE
február 5., vasárnap
EL 16:00 FHAFTC INFO
EL 17:30 DEBMIS INFO
    • M4 SPORT+
EL 17:40 BJAUTE INFO
ICEHL 18:00 PUSAVS 
február 7., kedd
NŐI 20:00 HUNSVK 
február 8., szerda
EL   DEBFHA 
EL   UTEDAB 
Partnerünk
Archívum