Schenn Sofron sorsára jutott

 

Brayden Schenn három meccsre szóló eltiltást kapott az NHL-től, nem játszhat Magyarország ellen a vb-n.

A Philadelphia csatára ezért az Oshie-val szemben, felugrásból elkövetett fejre irányuló támadásért kapott 3 meccset, így ő az első, aki pihenéssel kezdi majd a 2016/17-es NHL-szezont.

És minden bizonnyal nem csak azt. A nemzetközi szövetség érvényben lévő szabályai szerint az a játékos, aki úgy érkezik a vb-re, hogy a bajnokságban még le nem töltött eltiltása van, a világbajnokságon tölti le a büntetését. Emlékezhetünk arra, hogy Krakkóban Sofron István nem léphetett jégre az első két mérkőzésen, mert a DEL-ben a szezon végéig csak egy meccset tudott letölteni három mérkőzésre szóló eltiltásából.

Bár a kanadai szövetség hivatalosan csak az első NHL-rájátszáskör után ? azaz csütörtökön vagy azt követően ? jelenti be az újabb vb-szereplőket, korábban napvilágra került, hogy az előző évben világbajnokságot nyert válogatott két Flyers-tagja, Giroux és Schenn megállapodott a Hockey Canadával a szentpétervári játékról. Az NHL fegyelmi ítélete azonban azt jelenti, hogy az eltiltott a vb első három mérkőzését ? azaz sorrendben az USA, a Magyarország és a Fehéroroszország ellenit ? is kénytelen lesz kihagyni.

Schenn

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum