A Fehérvárnál mindenki két év bizalmat kap

   

15%-kal kisebb költségvetésből dolgozik a Volán jövőre, kevesebb lesz a légiós, akiket Tyler Dietrich válogat össze. Külföldről érkezhet a juniorcsapat edzője is.

Kedden kora délután sajtótájékoztatót tartott a Fehérvár AV19. Az eseményen megjelent a klub képviseletében Ocskay Gábor, Fekti István, Tyler Dietrich, Kóger István, Balika Bence, Hegyi Ádám Zoltán, valamint Énekes Lajos.

Ocskay Gábor szakosztály-igazgató első körben értékelte a 2015/16-os szezon EBEL- és MOL ligás tapasztalatait. Az előző szezon tanulmányozásáról már sok gondolat született, így rövid bevezetőt követően a jövőképet vázolta a fehérvári klubfőnök. Elárulta, hogy a Tyler Dietrich, Énekes Lajos edzőpáros egy lépcsőfokkal magasabbra kerül, két éven keresztül vezethetik az EBEL-csapatot. Ezzel a kinevezéssel a 2011 óta Székesfehérváron dolgozó, jelenleg 31 éves Dietrich az EBEL legfiatalabb edzője lesz. Az új vezetőedző elmondta, köszönettel tartozik a menedzsmentnek a lehetőségért és örül, hogy továbbra is Magyarországon maradhat családjával. Ocskay kitűnőnek értékelte a kanadai tréner munkáját, amit az elmúlt 5 évben végzett a klub akadémiáján, hozzátette, Énekessel alkotott párosa felülmúlta a várakozásokat az idei MOL Liga-elődöntővel. Dietrich erőnléti edzőnek érkezett, előtt az U18-as, majd az U20-as csapattal foglalkozott, az EBYSL trófeától jutott néhány év alatt az EBEL-vezetőedzői pozícióig, ezzel is bizonyítva, a fehérvári akadémián szorgos munkával bárki feljebb léphet.

AVSDHK MK

Fotó: Mudra László

Kettejük előrelépésével a MOL Liga-csapatnál hagyott űrt Kóger István és Hegyi Ádám Zoltán próbálja majd betölteni. Kóger 2007-ben már vezette az akkor Fehérvári Titánok névre hallgató csapatot, az elmúlt években az akadémián dolgozott, az U18-as és U20-as korosztállyal. Hegyi Ádám a magunk mögött hagyott idényben még aktívan játszott, sőt a MOL ligás fehérvári gárda csapatkapitánya is volt, ám a szezon végén sérülése miatt nem léphetett pályára a bajnokság rájátszásában. A 28 éves fiatalember másodedzőként próbálja majd segíteni a jóval rutinosabb Kóger munkáját, aki megkísérli megismételni közvetlen elődei sikerét a MOL-csapat kispadján. Mint elmondta, , ő még több saját nevelésű játékost szeretne foglalkoztatni. Bár még nincs meg a jövő évi bajnokság kiírása, az újdonsült farmvezetőedző az első hat helyre várja csapatát, szeretne a szezon végén a felsőházban vitézkedni tanítványaival. A nyári felkészülés során a két csapat együtt fog dolgozni, a teljesítmények alapján alakul majd ki a két keret. Kóger szerint kemény, rögös, ugyanakkor szép feladatokkal teli szezon előtt állnak. A felnőttcsapat vezetője mostantól a korábbi fehérvári utánpótláskapus, Balika Bence lesz.

Ocskay Gábor és Fekti István akadémiavezető kétéves időszakban gondolkozik, a két edzőpáros megbízása is ennyi időre szól. Hogy ez mekkora szó a fehérváriak háza táján, azt jól mutatja, az utóbbi időben csak Marty Raymond kapott 2013 nyarán kétéves szerződést, ám ő végül egy év után továbbállt. A menedzsment szeretne fiatalítási projektbe kezdeni, a cél ismét az, hogy minél több fiatal fehérvári játékost építsenek be mind az EBEL-, mind a MOL Liga-csapatba. Ehhez jó alapot nyújt, hogy a múlt hét végén Asiagóban a divizíó 1/A csoportba jutó magyar U18-as válogatott csapatának több mint felét fehérvári nevelésű játékosok adták. A menedzsment szerint ezek a jelek azt mutatják, hogy jó úton halad az akadémia.

Dietrichhel szemben nincs elvárható cél, ahogy fogalmaztak. Nem lehet egyelőre tudni, az összerakott koncepció mire lesz elég az osztrák bázisú ligában. Bár Ocskay Gábor megjegyezte, hogy a klub infrastruktúrája megfelel az EBEL színvonalának, az is igaz, hogy a költségvetés a jövőben 15%-kal csökken. A menedzsment számára fontos, hogy egy olyan fiatal, harcias csapat korcsolyázik ki hétről hétre az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok jegére, amelyik vissza tudja nyerni a szurkolók szimpátiáját. Szeretnék, ha ismét minden mérkőzésen telt ház fogadná a csapatokat.

Ocskay egy példával érzékeltette, milyen típusú játékosokra lenne szükségük: “40-50 darab Reisz Áron-féle játékosra lenne szükségünk, akik a szívüket is kirakják a jégre, és mindent elkövetnek a klub sikeressége érdekében. Szeretnénk, ha sikerülne újból Palkovicshoz és Sofronhoz hasonlítható játékosokat kinevelni.”

A menedzsment biztos abban, hogy a két új edzőpáros között sokkal hatékonyabb kommunikáció lesz, mint korábban Rob Pallin és Tyler Dietrich között volt. Nem lesz alá-fölérendeltség a két csapat között, együtt örülnek majd a sikereknek és közösen próbálják majd megoldani a problémákat is. Ocskay a helyzetet az alábbi mondatokkal jellemezte: “Nem akarjuk, hogy Makiták sétáljanak a csarnokban, egy család leszünk, együtt fogunk küzdeni.” A jobb együttműködés érdekében Tyler Dietrich beköltözik Kóger István családjához, tette hozzá viccelve a szakvezető.

Fekti István az akadémia sikereiről szólt pár szót. A fehérvári utánpótlás remek teljesítményt nyújtott, az ifik a magyar bajnoki címet és az EBJL-trófeát is behúzták. A serdülőcsapat szintén magyar bajnok és Rookie Cup-győztes lett. Az U20-as gárda vezetőedzői posztjára jelenleg még nincs meg Kóger István utódja, minden bizonnyal Dietrich ajánlására érkezik szakember a tengerentúlról.

A menedzsment céljai közé tartozik, hogy kevesebb légióst alkalmazzon, új magyar játékosokat igazoljon és egy nagyrészt a városhoz kötődő csapatot hozzon létre. A szentpétervári A csoportos világbajnokságra készülő válogatott kerettag játékosok sorsával csak a torna befejeztével foglalkozik a klubvezetés, de a többiekkel megkezdődtek a tárgyalások, és május 10-ig mindenkivel dűlőre is jutnak majd.

Akinek az edzők és a menedzsment bizalmat szavaz, kétéves szerződést kapnak, Dietrich edző hosszabb távon építheti be fiataljait. Vannak azonban olyanok is, akik élő szerződéssel rendelkeznek a következő évre, a tavalyi EBEL-keretből Bartalis István, Orbán Attila és Szirányi Bence.

Végezetül egy szolgálati közlemény: májusban szurkolói ankétot tartanak.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum