Most inkább ráfeküdtünk a taktikai elemekre

 

Szombaton és vasárnap is dolgozott a válogatott, készül a pénteki, szombati mérkőzésekre és az A csoportos vb-re. Eközben jó hányan nyilatkoztak is.

Az icehockey.hu munkatársai a felkészülés minden pillanatánál jelen vannak a Tüskecsarnokban, jobbnál jobb interjúkat készítenek. Ebből szemezgettünk:

Majoross Gergely (edző): “Erdély Csani és Vas Jankó is szerdán edzhetnek velünk együtt, emellett Hári Jancsi MR-eredményére várunk még: ő nem érzi úgy, hogy törött lenne a csuklója, de erről nyilván akkor tudunk majd többet, ha látjuk a vizsgálat eredményét. Nagy változásokat nem eredményez majd a légiósok hazaérkezése, bár át kell majd mennünk azokon a dolgokon, amiken a többiekkel már átmentünk. Ám ismerjük őket, és ez a két srác gyorsan tanul, hamar elsajátítja, amit kérünk tőlük. Egyébként haladunk szépen tovább: ma foglalkoztunk két témakörrel, holnap fogunk két másikkal, amikor két jeges edzésünk van, akkor pedig még többel. Nagyjából a pénteki meccsek előttre a végére érünk az egész játékrendszernek. Biztos, hogy fájó döntéseket kell még hoznunk, mert szerencsére sokan tudnak akár még támadópotenciált is nyújtani. Még nem tartunk ott, hogy sorokban gondolkodjunk. Az utolsó két edzőmeccs is hasznos lesz abból a szempontból, hogy láthatjuk, hol működik valamiféle kémia akár a két új emberrel együtt.”

Benk András: “Jó volt a pihenő, még ha nehéz is, hiszen ha ennyi ideig nincs az ember lábán korcsolya, nehéz a visszarázódás. De ha átesünk egy-két gyakorlaton, már olyan, amilyen szokott. És kell a feltöltődés, hogy mindenki hazamenjen a családhoz, lássa a gyermekeit, és újult erővel tudjunk nekiugrani a munkának. A két és félnapos pihenők után eddig úgy kezdtünk újra, hogy majdnem a hányásig korcsolyáztatott minket a főnökség, szerencsére ez ma elmaradt… Most inkább ráfeküdtünk a taktikai elemekre, letámadást gyakoroltunk, harmadból kijövetelt – próbálunk koncentrálni az apró részletekre, amire a küzdés, hajtás mellett szükség van. Jó erőben vagyok, nem fáj semmim – végre ezt is mondhatom -, igyekszem megcsinálni mindent, amit az edzők várnak.”

Könczei Áron: “Nagyon jó volt pihenni kicsit, mert lefárasztottak az edzések. Nemcsak a lábunk, a fejünk is fáradt. Jó volt kikapcsolódni. Most arra kellett figyelnünk, hogy rögtön élesek legyünk, és koncentráljunk a feladatokra, erre az edzők fel is hívták a figyelmet. Az első két-három perc után nem is volt probléma.”

Garát Zsombor: “Sok taktikai elemet veszünk át, de az edzők figyelnek arra, hogy ezt lebontsuk napról napra, sosem veszünk túl sokat vagy túl keveset. Általában két játékelemet veszünk át nagyon alaposan a kétszer száz perc alatt. Csinálunk különböző gyakorlatokat, utána pedig 5 az 5 ellen is végrehajtjuk. Pluszkorcsolyázással is igyekszem kihasználni a helyzetet, és további önbizalmat gyűjteni. Bízom abban, hogy folytatjuk a jó munkát: csak percekre hagyunk ki, ami száz percek alatt nem rossz, a helyén van a fejünk. Csináljuk a dolgunkat, pörgősek az edzések, nagy fizikai terhelés már nem is lesz, remélem, meglepetést tudunk okozni Kazahsztán ellen.”

Kovács Csaba: “Egyre jobban áthelyeződik a hangsúly a fizikai készülésről a taktikára. Sok olyan játékelem van, amit a szlovén-meccs rámutatott, hogy nagyobb tempónál még gyakorolnunk kell. Főleg a védekező és a semleges harmadban szükséges gyorsabb döntéshozatal, úgyhogy ezeket gyakoroltuk. A múlt héthez képest megváltozott az edzések jellege, és ma az edző megdicsért minket, hogy amikor pörögtek a feladatok és a gyakorlatok, akkor jó tempót diktáltunk, így nem lesz szükség külön korcsolyázásra. A két edzés között volt szinten tartó kondink is, hogy meglegyen az inger: átdolgoztuk a lábakat. A következő napokban el kell kezdenünk gyorsulni. Nem kifogás, de nem voltunk frissek Szlovénia ellen, ahogy az első meccs kivételével a vb-n sem leszünk. Én azt remélem, hogy egyre jobban tudjuk a játékelemeket nagy sebességnél végrehajtani, mert ebben van a legnagyobb különbség. Erre a szintre kell felemelnünk a tudásunkat, és megszilárdítani a védekezésünket.”

Mestyán István: “Múlt héten rámentünk az állóképességre, most a taktikára megyünk rá, úgyhogy most agyban fáradunk el. Nagyon jó érzés, hogy még mindig a keretben vagyok, de amikor még többen voltunk, akkor is ugyanilyen munkamorállal dolgoztam, 100%-ot adok. Próbálok nem azzal foglalkozni, hogy még lesz szűkítés, hanem azzal, hogy ne maradjon bennem semmi.”

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum