A Fradi ajánlata nemcsak nekem, a családomnak is megfelelt

 

Peter Sevela azt ígéri, mindent meg fog tenni, hogy első számú kapusa legyen a Ferencvárosnak a következő szezonban.

A dunaújvárosiak nagy-nagy kedvence öt DAB-ban töltött idény ? melyek közül az utolsó sokkal kevésbé sikerült jól, mint a nagyszerű korábbiak ? és egy csonka extraligás szezon után visszatér a MOL Ligába: a zöld-fehérek április 11-én jelentették be, hogy leigazolták őt a következő szezonra.

A Jégkorongblog arra volt kíváncsi, hogy ? saját megítélése szerint ? milyen évet zárt a szlovák-magyar állampolgárságú hálóőr a HK Skalica színeiben, és azt is megkérdeztük, minek köszönhető a visszatérése a MOL Ligába. Érintőlegesen a válogatottságról is szó esett, hisz ne feledjük: Sevela a 2013/14-es szezonban piros-fehér-zöldben is bemutatkozhatott, sőt pontosan két évvel ezelőtt a koreai divízió 1/A-s világbajnokságon is ott lehetett.

A kiváló kapus a 2015/16-os szezont a szlovák extraligás HK 36 Skalicában töltötte, ám csapata február közepén feladta a bajnokságot, miután előzőleg egymás után három bajnokira nem állt ki. Sevela így emlékszik vissza erre: “A Skalica csődöt jelentett februárban, mert nem volt pénz a folytatásra és a játékosok kifizetésére. Megdöbbentett minket a hír, mivel végig azt ígérték a vezetők, hogy minden rendben lesz, de végül nem így alakult.”

Sevela3

Fotó: Mudra László (DAB)

A 32 éves kapus 24 mérkőzésen mehetett jégre a szlovák első osztályban, és 90,1%-os hatékonysággal védett: “A szezon előtt nem számítottam erre. Eredetileg mint tapasztalt cserekapust hoztak a fiatal tehetség, Patrik Romancik mögé, de már a felkészülési mérkőzéseken kiharcoltam az első számú hálóőr szerepét. Személy szerint elégedett voltam ezzel, illetve a teljesítményemmel általában véve is, de kár, hogy a csapat így járt. Hat év után tértem vissza a szlovák bajnokságba, ami kellemes érzés lett volna számomra, hiszen sok barátom van itt, de az utolsó hely és később a csőd már nyilván nem okozott boldogságot.”

Sevelát személyesen Greg Lindqvist hívta a MOL Liga negyeddöntőjéig jutott Ferencvároshoz. A szerződést sikerült korán nyélbe ütni. Míg a legtöbb magyar játékos még nem tudja, jövőre hol játszhat, addig az ex-újvárosi kedvenc jövője már tisztázott: “Az előző szezon szakolcai tapasztalatai után elhatároztam, hogy visszatérek a MOL Ligába. Hamar leszerződtettek. Lindqvisttel már hónapokkal ezelőtt is beszéltem, már akkor érdeklődtek irántam, így nem csoda, hogy gyorsan megállapodtunk. Elfogadtam az ajánlatot, amely nemcsak nekem, a családomnak is megfelel. Budapest csak két és fél órára van az otthonomtól. Nem akartam messzebbre szerződni ? például Kazahsztánba vagy Olaszországba ?, fontos, hogy a családom egész évben velem lehessen. Arról majd az edző dönt, hogy első számú kapusként számol-e velem, de az biztos, hogy mindent meg fogok tenni ennek érdekében.”

Megkérdeztük Sevelát, milyen viszonyt ápol leendő trénerével. “Lindqvistet csak mint edzőt ismerem, mikor Újvárosban játszottam, ő vezette a Miskolcot, majd később a Brassót is. Személyesen még nem volt szerencsém alaposabban megismerni, de örülök az együttműködésünknek.”

Bár a kapus több mérkőzésen is védte a magyar válogatott kapuját, és két éve a vb-n is ott lehetett, tavaly már nem számoltak vele, és idén sem kapott meghívást Rich Chernomaz bő keretébe: “A válogatott meghívó mindig az edző döntése, bármi is lesz az, én mindig tiszteletben fogom tartani” ? mondta erről.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum