Csődbe ment az Espoo Blues

 

A csapatot felszámolják, jövőre nem játszanak a Liigában.

Az Espoo Blues vezetői novemberben jelezték, hogy a klub fizetésképtelenné vált, játékosai számára nem tudja kifizetni a járandóságokat. A működtető gazdasági társaság ellen csődeljárás indult a finn adóhatóság és egy nyugdíjalap jóvoltából. A csapat nagy része ennek ellenére kitartott, egyedül Kim Hirschovits távozott a klubtól, a vezetők pedig újabb támogatók bevonásával életben tartották a klubot a szezon végéig. Becsülettel lejátszották a alapszakaszt, bár a korábbi erős klub az utolsó helyen zárt.

A klub megpróbált befektetőket szerezni, a finn hokistársadalom lélegzetvisszafojtva követte az eseményeket. Amikor a csapat korábbi tulajdonosa, a milliárdos üzletember Jussi Salonoja feltűnt a színen és megígérte, segít, úgy nézett ki, megmenekülhet a klub. Azonban kiderült, az adósság mintegy kétszerese annak az összegnek, amelyet Salonoja felső határként megjelölt a régi adósságok átvállalásával kapcsolatban. Ez azt jelenti, hogy a csapat csődbe ment, a sorsa a felszámolás, nem fognak játszani jövőre a Liigában. Salonoja azonban megígérte, nem hagyja a hokit elveszni Espooban, egy vadonatúj klubot alapt, amely viszont alulról kell kezdje a visszakapaszkodást az elitbe, ez legjobb esetben is a Mestist vagy a harmadik vonalat, a Suomi-Sarját jelentheti.

Az Espoo megszűnése egyben azt is jelenti, hogy a Jukurit Mikkeli Liigába emelése ellenére is maradni fog a 15-ös létszám, egyelőre nem lép senki az Espoo helyére csak azért, hogy a bajnokság az előre tervezett 16 csapatos legyen.

Az Espoo 1992-ben jutott a finn élvonalba, azóta folyamatosan ott szerepelt. Két ezüstérem jelentette a csúcsot, 2008-ban és 2011-ben jutott döntőbe a Blues.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum