Magyarország?Ausztria 4-0

   

3-0-s első negyedóra után nagyon magabiztos és jó játékkal vertük Ausztriát a Tüskecsarnokban. Jó volt nézni Rich Chernomaz csapatát. Egy éven belül harmadszor is legyőztük az osztrákokat, ezúttal gólt sem kaptunk, hatvan percen át domináltunk.

Nagyon gyors játékkal nyitott Magyarország. Úgy tűnt, mintha nekünk kezdődne egy hét múlva a világbajnokság, és az osztrákok kaptak volna extra fizikai terhelést a héten. Az első cserék pörgősek voltak, alig két perc alatt megfordult mind a négy sorunk a jégen. És addigra már 1-0-ra vezettünk. Vas Márton lőtte a gólt hatvan másodperc elteltével, a saját bombája utáni kipattanóra érkezett elsőként, és Kickert lába között betalált. A folytatásban sem találta Ausztria a saját harmadából kivezető utat, ezt újabb nagyszerű találattal büntettük. Hári János vitte be a bal szélen a korongot, az osztrákok meglepetésére nem a kapu felé passzolt, a hátulról érkező Sofron István elé tálalt, aki óriási bombát ragasztott az osztrák kapu bal oldalába. 3:20 után 2-0 állt a táblán, és nem volt vége a magyar rohamoknak. Uraltuk a játékot, élt a csapat, minden támadásban gól rejlett, hátul könnyedén választottuk el az osztrák botokat a korongoktól. Nagyjából az ötödik perc végén kapta Hetényi Zoltán az első életerős lövést, magabiztosan fogta. Fölényben játszottunk szinte az egész első harmadban, osztálykülönbség volt a két csapat között. Terbócs István élete első felnőtt válogatott meccsét góllal ünnepelte. A kapu előterében kapott korongot, sokat dolgozott, eredményesen. A 13. percben 3-0-ra vezettünk, teljesen megérdemelten. A szünetre is így mentünk, komoly húsz percet produkáltunk. Le a kalappal a magyar játékosok előtt, ki számított erre egy ilyen alapozást követően?

A második harmad a várakozásoknak megfelelően kisebb magyar nyomással indult, de az osztrákok ezt egyáltalán nem tudták kihasználni. Annyit értek el, hogy valamivel több időt töltöttek a támadóharmadban. Kísérleteiket az első harminc percben Hetényi Zoltán, aztán a meccs második felében Vay Ádám hatástalanította kellő magabiztossággal. Így 4-0-nál jött a második szünet, merthogy Galló Vilmos révén újabb juniorunk talált be Kickert kapujába, szintén kiváló kapu előtti munkájának köszönhetően. Az emberhátrányos játékunk pazar volt, az osztrák csapat nem tudott élni a jelentős számú lehetőséggel.

A harmadik harmadra is maradt a másodikban látott hoki. Egyértelmű erőfölényben játszottunk, bár kevésbé összeszedetten, mint az elején. Az a játék azonban nem is várható el hatvan percen át, ott még nem tartunk, és nem is kell tartanunk. Bőven elégedettek lehetünk azzal, hogy Ausztria ellen magabiztos, jó játékra vagyunk képesek, kapott gól nélküli győzelemre. Hihetetlen sztori ez így is. Ne feledjük, az előző évig 38 esztendőn át képtelenek voltunk legyőzni őket, és 24 éven át fel sem merült, hogy mérkőzést játsszunk egymással, annyival előttünk jártak. Ez mára a múlté, ez bátran kijelenthető. Zsinórban harmadszor győztük le őket ? erre korábban soha nem volt példa ?, mind a háromszor megérdemelten, megszolgált módon. A záró harmadban is nekünk voltak nagyobb helyzeteink, még akkor is, ha az osztrákok egyszer kapuvasat lőttek. Becsülettel dolgozott a vendég gárda is, ez tette a győzelmet még értékesebbé és szebbé. Még az utolsó percben is gólratörően hokiztunk, Sofron révén veszélyeztettünk kétszer. Ez az este a miénk volt, 4-0-ra legyőztük Ausztriát.

Hári János ezúttal csak egy harmadot játszott, újoncaink egytől egyig kitűnően mutatkoztak be, Vay Ádám, Sagert Kalvin, Garát Zsombor és Terbócs István is hozzátette a magáét ehhez a győzelemhez. Nehéz helyzetben lesz a stáb a keretszűkítéskor, ez most már tisztán látszik. És akkor szombaton Bécsben jöhet a most kimaradt fél csapat, ők is megmutathatják, mit tudnak, és meg is fogják. Jó alapot rakott le a válogatott, innen kell tovább építkezni.

HUNAUT 160415

Fotó: Mudra László

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum