Debrecen?MAC 4-3

   

3-0-s DHK-előny után a 46. perctől kezdődően felzárkózott a MAC, az 58. percben egyenlített, de a hosszabbításban 3 a 3 elleni játéknál a Debrecen zárta le góllal a meccset, ezzel megszerezte az MK-bronzot, egymás után a második évben.

Mindkét csapat további fiatalokat nevezett a szombati meccshez képest a Magyar Kupa harmadik helyéért zajló találkozóra. Dancsfalvi és Wéber is kiesett, így a debreceniek első éves ifjúsági korút is vízbe dobtak, és Kiss Tamás meg is állta a helyét, de a másik ifi, Molnár Dávid is kiválóan teljesített, akárcsak a juniorok.

A MAC nem jól állt bele a meccsbe, könnyebb feladatra számíthattak játékosai, pedig elég lett volna az előző napi másik meccset alapul venni ahhoz, hogy egyértelmű legyen, a DHK alaposan felkészült erre a hétvégére.

A negyedik percben egy hátvédhiba után Piatak ragasztotta a korongot az ezúttal Arany Gergely által védett kapu bal felső sarkába. A MAC szétesően, pontatlanul hokizott, és igazából nyomást sem tudott gyakorolni a DHK-ra. Nem volt érdemtelen, hogy a vendégek újabb gólt lőttek a 17. percben.

A második harmad tovább mélyítette a MAC válságát. A mindkét napon igen agilis Godó Dániel az alapvonal mögül lőtte vissza a korongot a kapusra, így született a meccs harmadik gólja. Váratlan volt, és megakasztotta a bimbózó MAC-próbálkozások sorát. Nem sokkal a harmadik gól után váltott Majoross Gergely, Bálizs Bence foglalta el Arany Gergely helyét. Továbbra sem jöttek be a kék-fehérek húzásai, néha kevés, néha valamivel több hiányzott a megfelelő megoldáshoz, de voltak hosszú percek, amikor a kapu felé sem jártak a hazai csatárok. 3-0-s DHK-előnnyel mentek a második szünetre a csapatok.

MACDHK MK 3P

Fotó: Gróf Barbara

És a harmadik periódus sem úgy indult, hogy óriási fordulat lenne várható, akár 4-0-ra is alakulhatott volna az eredmény. Aztán a 46. percben egy távoli lövés, amibe Hayes kiválóan ért bele, megváltoztatta az események alakulását. 3-1 után felpörgött a MAC, és ezzel egyidejűleg látványosan fogyni kezdett az oxigén a másik oldalon. A MAC elkezdte beszorítani ellenfelét a kapuja elé, de az újabb gól egy szemfüles Stipsicz-lövésből született, a lágy emelés és egy hátvéd mozgása megzavarta a szinte tökéletesen védő Vay Ádámot, és a bal felsőben kötött ki. A játék képe nem változott, öt percre rá egyenlített a MAC, ahogy az ekkor már várható volt. Az már kevésbé, hogy ezt a találatot is Stipsicz Bence viszi be, egy nagyon szép Terbócs-passz után húzta a hosszúba a korongot. 3-3, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban négy percen át a Debrecen kapujánál tanyázott a MAC, de a korongok elhaltak a kapu előtt, a többi esetben Vay Ádám parádésan védett továbbra is. Majd egy blokkolt lövés után Piatak ugrott ki a 65. percben, és megszerezte a bronzérmet jelentő találatot, 4-3-ra nyert a DHK egy furcsa meccsen, amelyen összességében többet tett a sikerért a győztes együttes, aki mindent ki is hozott magából.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum