A Fehérvárnak és a DVTK-nak is sokat kell javulnia

 

Megismétlődik a Magyar Kupa tavalyi fináléja. Akkor a Miskolc Székesfehérváron ünnepelhetett. Előtte a DAB verte a Volánt, a vasárnap kérdése tehát, hogy EBEL-csapatunk három év után meg tudja-e nyerni azt az egyetlen magyar sorozatot, ahol elindul.

A címvédő idén nem számíthat a fizetése alapján a MOL Liga legértékesebb játékosára: Jesse Dudas szombaton végleges kiállítást kapott teljesen felesleges, ám annál brutálisabb, fejre irányuló ütközése után ? megtekinthető itt, 26:00-nál ?, ez volt a negyedik véglegese a szezonban, így a vasárnapi finálét legfeljebb a lelátóról nézheti. A kőkemény bekk a legkiszámíthatatlanabb pillanatokban képes nehéz helyzetbe hozni csapatát, öröm lehet az ürömben Jason Morgan vezetőedző számára, hogy ezzel a kockázattal a döntőben nem kell számolnia. Dudas kiesése nyomán pályára léphet Garrett Clarke, aki nem kevésbé kemény, mint csapattársa, viszont fejben összeszedettebbnek tűnik.

Érdekes kérdés lesz látni, hogy jó szokásához híven Morgan ismét megkeveri-e a sorokat, vagy egyik napról a másikra inkább nem változtat az összeállításon. A Debrecen ellen Hajós, Somogyi, Booras rohamozott az első sorban, a második sort megszokott módon a Tóth, Dansereau, Cseter trió alkotta, a harmadikban Galanisz és Pavuk mellett pedig ezúttal Miskolczi játszott. Az elődöntő egyébként nem hozta azt a színvonalat, amit a MOL Liga rájátszásában a borsodi csapat produkált, talán a szokatlanul korai kezdés nyomta rá bélyegét a csapat játékára, talán a címvédés után nehezen rázódtak vissza a meccsbe a játékosok, mindenesetre a Fehérvár ellen ennél egészen biztosan többre lesz szükség.

lc5a6751_resize

Fotó: Mudra László

Még akkor is, ha a Fehérvár játéka sem volt meggyőző a MAC ellen. Stipsicz Bencéék komoly fejtörést okoztak Hannu Jarvenpaa vezetőedzőnek, aki a meccs végi interjújában elmondta, hiába készültek arra, hogy a vezetés megszerzése után is támadásban maradnak, a MAC ellen ez nem ment. Szavainál aligha kell nagyobb dicséret a vesztes félnek: “Olyan volt ez, mint egy EBEL-meccs, én így láttam. Megbeszéltük a második szünetben, hogy ugyan vezetünk eggyel, nem az előnyünket akarjuk védeni, hanem támadni tovább. Minden elismerésem a MAC-nak, mert kiválóan teljesített!” Andrew Sarauer mindezt azzal fejelte meg, hogy saját teljesítményüket is dicsérte: “Végre jól hokizunk: jó a kapusteljesítményünk és a védekezésünk is, úgyhogy csak az a kérdés, be tudjuk-e lőni a helyzeteinket.”

A Miskolc ellen sem készülhetnek másra, a borsodi megyeszékhely csapata a MOL Liga legmélyebb keretével és a legkreatívabb támadósorával rendelkezik, nem csak jó játékra és sok helyzetre, de hatékony helyzetkihasználásra is szükség lesz. Annál is inkább, mivel a csapat két éve képtelen megnyerni a Magyar Kupát, hiába érkezik a magyar mezőny legerősebb, a többiekét 3-4-szeresen meghaladó költségvetésből összeállított játékoskeretével. Két évvel ezelőtt a DAB-ot, tavaly a Miskolcot nem sikerült legyőzniük. Ha sorozatban a harmadik kiírásban is alul maradnának, az már a kínos kategórián is bőven túlmutatna, márpedig az ellenfél nem titkoltan címvédésre készül.

Az elszántságot jól tükrözik Jason Morgan vezetőedző szavai is: “Olyan csapattal játszunk, amilyennel még nem találkoztunk a szezonban: nagy, erős és mély keretű együttessel. Mindenesetre az biztos, hogy jelenlegi összetételünkben a vasárnapi lesz az utolsó mérkőzésünk együtt, ezért úgy szeretnénk majd lejátszani, hogy utána a tükörbe nézve azt mondhassuk, megtettünk mindent, amit lehet.”

Az biztos, hogy a mérkőzés a magyar klubhoki idei szezonjának a csúcsát jelenti, negyed kilenctől szikrázó mérkőzésre van kilátás a Tüskecsarnokban, amelyet az M4 Sport élőben közvetít.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 21., vasárnap
VB 15:20 GERHUN 7-2VÉGE
  • SPORT 1
VB 15:20 SLOSVK 0-1VÉGE
VB 19:20 CZESUI 2-4VÉGE
VB 19:20 USAFRA 9-0VÉGE
  • SPORT 2
május 22., hétfő
VB 15:20 CANNOR 2-3 BVÉGE
VB 15:20 DENSWE 1-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 AUTHUN 4-3 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 KAZSLO 4-3VÉGE
május 23., kedd
VB 11:20 GERFRA 5-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 11:20 SVKNOR 4-1VÉGE
VB 15:20 CANCZE 3-1VÉGE
VB 15:20 SWEUSA 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 FINDEN 7-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SUILAT 3-4 HVÉGE
május 25., csütörtök
VB 15:20 SUIGER 1-3VÉGE
  • SPORT 2
VB 15:20 USACZE 3-0VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 CANFIN 4-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SWELAT 1-3VÉGE
május 27., szombat
VB 13:20 CANLAT 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 17:20 USAGER 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 28., vasárnap
VB 14:20 USALAT 3-4 HVÉGE
VB 19:20 CANGER 5-2VÉGE
  • SPORT 2
Partnerünk
Archívum